Είναι επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας;..

Είναι επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας;..

Νοέμβριος 17, 2021 - 11:20
37 σχόλια

EUROKINISSI

Με 17.000 νεκρούς -80 κάθε μέρα- θεωρείται επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας;

Με ποσοστά εμβολιασμού που αντί να αυξάνονται «βαλτώνουν», μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν και στους ανεμβολίαστους, θεωρείται επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας;

Πρόκειται περί παταγώδους αποτυχίας και για αυτή την αποτυχία δεν μιλάει κανείς.

Δεν ακούγεται «κιχ» από το κυβερνητικό επιτελείο, επομένως οι πολίτες μπορούν να θεωρούν ότι δεν έχουμε πιάσει πάτο.

Με 80 θανάτους την ημέρα και συνολικά 17.000 νεκρούς, όμως, δεν έχουμε πιάσει πάτο;

Όλη η συζήτηση γύρω από την πανδημία στη χώρα μας επικεντρώνεται στους ανεμβολίαστους.

Για εκείνους τα μέτρα, για εκείνους οι απαγορεύσεις, για εκείνους οι πειθαναγκασμοί.

Ακόμα και οι λοιμωξιολόγοι, μετά φόβου Θεού αναφέρονται στο γεγονός ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό, και γι' αυτό πρέπει να εξετάζονται έστω και με ένα self test.

Αλλά: Αλίμονο αν αυτή τη στιγμή επιβάλλει η κυβέρνηση κάποιου είδους ελέγχου και στους εμβολιασμένους, που είναι τα «καλά παιδιά». Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης πάνω από όλα στηρίζεται στην ανάγκη ότι πρέπει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου να είναι ευχαριστημένη και να μένει στο απυρόβλητο.

Να ζει την «κανονικότητα».

Παρόλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους, όμως, παρά τα self tests τα οποία πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, η χώρα μας έπεσε δύο θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων.

Ο πειθαναγκασμός δεν πιάνει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε ότι έπρεπε να επαναλάβει και από το Λονδίνο ότι δεν θα πάμε σε γενικευμένο lockdown για τους ανεμβολίαστους, όπως οι Αυστριακοί.

Μόνο που δεν αναφέρθηκε καθόλου στο αν τελικά η κυβέρνησή του εξετάζει έστω να λάβει κάποιο πρόσθετο μέτρο ή να κάνει κάποιες ενέργειες για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, όχι για να κάνουν Χριστούγεννα ή για να πάνε διακοπές ή για να γιορτάσουν την επέτειό τους στο εστιατόριο σαν άνθρωποι, αλλά διότι αλλιώς κινδυνεύει η ζωή τους.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν λέει τίποτα, τελικά, σε έναν στους δύο πολίτες που εξακολουθεί να μην θέλει να εμβολιαστεί.

Ούτε η οικονομία ούτε η χώρα ούτε η τσέπη τους ούτε η διασκέδασή τους κινδυνεύει, επί της ουσίας, αλλά η ζωή τους. Αυτό, όμως, ούτε τώρα, αυτή την έσχατη ώρα, δεν λέγεται ξεκάθαρα.

Δεν ειπώθηκε ούτε το καλοκαίρι, όταν δόθηκαν τα κίνητρα στους νέους να πάνε να εμβολιαστούν. Αυτό που διαφήμιζε το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο ήταν οι παραλίες της χώρας και τα ταξίδια ή οι συναυλίες που εξασφάλιζε το Freedom Pass.

Οι Αυστριακοί, τουλάχιστον, μπροστά στο νέο και σφοδρότατο κύμα της πανδημίας, πήραν μια τίμια απόφαση. Και, τουλάχιστον, ο καγκελάριος της Αυστρίας το είπε ξεκάθαρα: «Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού. Είναι επαίσχυντα χαμηλό».

Έλληνα υπουργό δεν έχω ακούσει να αναφέρεται με τέτοιο επίθετο στα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Όλα τα κακά, ψυχρά και ανάποδα πρέπει να αμβλύνονται. Αλίμονο!

«Δεν θα είναι τα νοσοκομεία μας μονοθεματικά φέτος», είπε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, εννοώντας ότι δεν θα απασχολείται το προσωπικό τους μόνο με τον κορωνοϊό, αλλά σε ποσοστό 90% τα χειρουργεία και οι θεραπείες και οι διαγνωστικές εξετάσεις των καρκινοπαθών έχουν αναβληθεί, όπως και τα τακτικά χειρουργεία.

Αυτό δεν είναι αποτυχία; Και μάλιστα για δεύτερη χρονιά; Και μάλιστα μετά τη θωράκιση του ΕΣΥ, που από πέρυσι το θωρακίζουν και παραμένει τραγικά υποστελεχωμένο;

Οι πολίτες έχουν την προσωπική ευθύνη που τους αναλογεί. Δεν μπορούν πλέον να θεωρούν ότι προκειται για γρίπη. Δεν μπορούν πλέον να θεωρούν ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Δυστυχώς, υπάρχουν εκείνοι που αρνούνται εκ πεποιθήσεως, υπάρχουν εκείνοι που παρασύρονται από τον κάθε ένα που έχει δημόσιο λόγο -και ακόμα χειρότερα, υπάρχουν περιπτώσεις όπως εκείνος ο επόπτης Υγείας που έστειλε γυναίκα 51 ετών στον θάνατο και που από πέρυσι μιλούσε για αλλοίωση του DNA με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος επόπτης Υγείας είχε κάνει στο παρελθόν μηνύσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, το οποίο δεν συνεδρίασε, αυτός παρέμεινε στη θέση του, πληρωνόταν κανονικά και ως ανεμβολίαστος βγήκε σε τηλεργασία αλλά δεν τέθηκε σε αναστολή, σύμφωνα με τον Σκάι.

Σε αυτή την περίπτωση, που προφανώς δεν είναι η μόνη, πού παρενέβη το υπουργείο, η ΥΠΕ ή έστω η Περιφέρεια, προκειμένου αυτός ο άνθρωπος να μην επηρεάζει τόσο κόσμο με τις ανοησίες του; Δεν τιμωρήθηκε ούτε περιορίστηκε, ούτε καν πειθαρχικά!

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να ξεκαθαρίσει ότι δεν εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους γύρω μας ούτε για να πάμε για ποτό στο μπαράκι ή να μην πληρώνουμε τα self tests, αλλά για να ζήσουμε. Για να μην καταλήξουμε σε μια ΜΕΘ, με επόμενη στάση το νεκροταφείο. Έχει αποτύχει να κάνει τους πολίτες να καταλάβουν ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε στη δίνη μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης. Θα πείτε, τι να κάνει, να τρομοκρατήσει τους πολίτες; Δεν ξέρω. Πάντως θα μπορούσαν τα κυβερνητικά στελέχη να μην μας χρυσώνουν το χάπι με φράσεις όπως «το ΕΣΥ αντέχει» και οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να μην ρωτούν τα κυβερνητικά στελέχη αν και πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, αλλά «πώς νιώθετε που κάθε μέρα πεθαίνει ένα μικρό χωριό στη χώρα μας;».

Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει, με την αναγωγή της ατομικής ευθύνης στην υπέρτατη αξία, να καλλιεργήσει τη συλλογική ευθύνη σε μια κοινωνία που χειμάζεται από την αρρώστια και από τη φτώχεια.

Αλλά και για αυτό το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν πρέπει να παραπονιόμαστε διότι βγάλαμε χρήματα τον Μάιο, που ο πληθωρισμός ήταν χαμηλά, αυτά τα χρήματα τα βάλαμε στη άκρη και τώρα που ακριβαίνουν όλα, μπορούμε να τα ξοδέψουμε. Εξάλλου, μόνο 3,8% πληθωρισμό έχουμε, έχετε δει τι γίνεται σε άλλες χώρες;

(Σε άλλες χώρες έχει θεσπιστεί βασικός μισθός 1.500 ευρώ, εδώ κοιτάμε πώς θα γίνουν οι εργαζόμενοι συνεργαζόμενοι για να γλιτώνουν οι εταιρίες εισφορές και ασφάλιση...)

Χθες έγινε γνωστό ότι έκλεισε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης με ερώτησή του στον υπουργό Υγείας επισημαίνει: «Από τους συνολικά τέσσερις γιατρούς που υπηρετούσαν στη μονάδα του Γ.Ν. Πύργου, οι δύο παραιτήθηκαν για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πρόσφατα μετακινήθηκε ακόμα ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου και χωρίς να υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωσή τους ή στελέχωση της κλινική. Με ποιο σκεπτικό ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις και ποιος τις πήρε;».

Ρουσφετάκι μυρίζει -και εδώ. Ακόμα και με τόσους θανάτους, οι ψηφοφόροι να είναι ικανοποιημένοι και γαία πυρί μιχθήτω!

Έχουμε λοιπόν, επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας;.. Θα μετρήσει αύριο τα κουκιά ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του διάγγελμα;

Ή θα δούμε μια επανάληψη του «αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»;

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

37 Σχόλια

Κυρία Γαλανιάδη να το στείλετε το άρθρο αυτό στον κοντοζαμάνη που σε κάθε διάλεξη που πάει μας λέει πως αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία.

Για άλλη μια φορά ένα άρθρο με τεράστιες ανακρίβειες. Μετά τα τελευταία μέτρα τα οποία περιορίζουν αρκετά την κινητικότητα των ανεμβολίαστων, έχουμε ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των εμβολιασμών ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ. Από 5.000 εμβολιασμούς περίπου στις αρχές Νοεμβρίου, χτες φτάσαμε στις 20.000 εμβολιασμούς 1ης δόσης. Από που προκύπτει επίσης ότι 1 στους 2 πολίτες δεν θέλει να εμβολιαστεί; Με ΜΙΑ δόση έχουν εμβολιαστεί 6.800.000. Τα παιδιά 0-12 που ΔΕΝ μπορούν να εμβολιαστούν είναι περίπου 1.200.000. Η αναλογία λοιπόν είναι 6.800.000 με 2.400.000, εμβολιασμένοι/ανεμβολίαστοι; Και κάθε ημέρα εμβολιάζονται και άλλοι.

Κατανοώ το να κάνει μια δημοσιογράφος αντιπολίτευση γιατί έχει άλλη πολιτική άποψη. Το να παρουσιάζει όμως ψεύτικα στοιχεία δεν είναι άποψη αλλά διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ούτε 1 στους 2 είναι ανεμβολίαστος, όπως επίσης και οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης έχουν εκτοξευτεί. Επίσης αν η κυβέρνηση πάρει τα μέτρα της Αυστρίας, η κυρία Εύα μας θα είναι η πρώτη που θα κράζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με λίγα λόγια, απλά δεν γουστάρει την κυβέρνηση. Θυμόμαστε άλλωστε επί Σύριζα που τα άρθρα κριτικής απέναντι στην τότε κυβέρνηση ήταν στο 1/5 των σημερινών.

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΥΛΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΛΕΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΤΕΧΝΙΤΗΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ. ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ" ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΤΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

είχαμε υπουργο υγείας τον Κικιλια και τώρα τον Πλευρη , ακόμα και Παυλος με την πλαστική κουκλα του καλυτέρα θα τα πάγαινε !!!!!!!!!!!!!!

@Παύλο τουλάχιστον στην Αρκαδία ισχύει το 1 στους 2 ανεμβολίαστος. Η κάλυψη είναι περίπου στο 50%.

@13:29 - Όταν εγώ για χαβαλέ βρίσκω την πληροφορία μέσα σε 2 λεπτά και δεν την βρίσκει μια δημοσιογράφος, κάτι σημαίνει. Η κυρία Εύα μας δεν έγραψε για την Αρκαδία, αλλά για την Ελλάδα συνολικά. Οι εμβολιασμένοι έστω με μια δόση είναι περίπου 6.800.000 και οι ανεμβολίαστοι (που έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν), είναι περίπου 2.400.000. Όταν κάποιος δημοσιογράφος γράφει ψευδώς ότι η αναλογία είναι 1:1, ενώ είναι 2,8:1 τότε θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πόσα άρθρα έχετε δει από την κυρία Εύα υπέρ των εμβολιασμών; Η ίδια όμως ψέγει τους ...δημοσιογράφους επειδή ρωτούν για ρεβεγιόν!!!

Είδαμε να είναι καρφωμένη πρώτη είδηση η διαμαρτυρία ανεμβολίαστων υγειονομικών για 2-3 ημέρες. Πόσα άρθρα είδατε για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στην Αρκαδία που να είναι πρώτη είδηση και να μένουν καρφωμένα εκεί; Πόσες συνεντεύξεις με γιατρούς υπέρ των εμβολιασμών καρφωμένες πρώτο θέμα; Μήπως όμως οι ανεμβολίαστοι, που είναι και πολλοί στην Αρκαδία, δεν είναι μόνο πελατάκια των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων; Ο πολιτικός θέλει ψήφους και τα ΜΜΕ θέλουν επισκεψιμότητα. Όταν κρίνεις, να έχεις κοιταχτεί στον καθρέφτη πρώτα.

Μπράβο, ένα άρθρο που αναδεικνύει την σκληρή πραγματικότητα με όλη τη σημασία της λέξης. Νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που διαβάζουμε τέτοια άρθρα σε περιφερειακά μέσα, κάτι που δεν βλέπουμε ούτε σε "μεγάλα" ΜΜΕ. Συνέχισε κ. Γαλανιάδη, μην επηρεάζεσαι από φανατικούς εγκάθετους που σε πολεμούν και σε συκοφαντούν, έχεις την στήριξη και την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναγνωστών.

Σύμφωνα με τον Bloomberg covid resilience ranking index 53 χωρών η Ελλάδα είναι στην 23 θέση καλύτερα από ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία... Οι Έλληνεςς γιατροί είναι άριστοι επιστήμονες!!!

Συγχαρητήρια που μας λέει ότι είναι εμβολιασμένοι το 50% ενώ είναι το 62,3% (πλήρως εμβολιασμένοι) και το 65,7% (με μια δόση); Για την Αυγή και το Documento το άρθρο είναι μια χαρά, συμφωνώ. Επιπέδου Βαξεβάνη.

Γιατί πρέπει η (κάθε) κυβέρνηση να μας πείσει να εμβολιαστούμε; Δεν αρκούν τα ιατρικά και στατιστικά δεδομένα; Απλά κάποιοι είναι εκ των προτέρων αποφασισμένοι να μην πειστούν και ψάχνουν επιχειρήματα εκ των υστέρων. Αν κάποιος σου πει "1+1+2" κι εσύ πεις "όχι, 1+1+3", τι άλλο επιχείρημα μπορεί να έχει αυτός για να σε πείσει; Και να σημειωθεί πως δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση τα έχει χειριστεί όλα σωστά. Το αντίθετο μάλλον.

Παύλο μας πέθανες με τις ασυναρτησίες. Το Παναρκαδικό χωρίς λοιμοξιολογο.... Θα βάλετε οδοντίατρο στη θέση του; στον Πύργο στη ΜΕΘ βάζουν οφθαλμίατρο.... Το διαλύσατε όλα και έχεις το θράσος ακόμη!!!!

Με έχεις πιάσει πολλές φορές στο στόμα σου Δαπιτακο Παύλο ,μαζέψου γιατί θα καταντήσεις όπως ο Μενιος .

Τα απίστευτα πράγματα που λένε οι «ειδικοί» κάθε μέρα από το τηλεοπτικό τους στασίδι συνεχίζονται. Απόψε, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά αποχαιρέτησε το αφήγημα της ανοσίας της αγέλης αφού δήλωσε πως δεν αρκεί να έχουμε 7- 8 εκατομμύρια εμβολιασμένους (δηλαδή κάπου 80% όπως έλεγαν στην αρχή) αλλά πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι την ίδια στιγμή για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης!

Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτά ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς με περισσή χαιρεκακία είπε ότι τους ανεμβολίαστους θα τους πείσει «η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος». Επίσης για τους συναδέλφους του που τολμούν να εκφράσουν αντίθετη από το επίσημο αφήγημα άποψη είπε δημοκρατικότατα πάντα, ότι τα πειθαρχικά όργανα του ΠΙΣ μεριμνούν για την επίπληξή τους αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τονίζοντας πως «Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί, εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος»

Τα αυτονόητα είπε ο ιατρός Εξαδάκτυλος σε αντίθεση με τους ψεκασμένους που αναπαράγουν όλες τις μπαρούφες του διαδικτύου. - Άλλοι 18.000 εμβολιάστηκαν χτες με την 1η δόση. Ευτυχώς πάρα πολλοί πολίτες εμβολιάζονται. Ελπίζω να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με αυτό τον ρυθμό και μεγαλύτερο, τουλάχιστον μέχρι τέλος Δεκεμβρίου το λιγότερο.

Μνημείο ανοησίας και μπούρδας οι χθεσινές δηλώσεις της γνωστής αντιεμβολιάστριας ιατρού κας. Μίνας Γκάγκα, που υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε τις επαφές μας και ιδιαίτερα οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι νοσούν περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο, πολύ περισσότερο. Ουστ από δω παλιό ψέκι...

15:05 Δεν κατάλαβες βρε αστραπόγιαννε πως εννοούσε τους ανεμβολίαστους; Είναι δυνατόν οι εμβολιασμένοι να νοσούν πολύ περισσότερο και να μεταδίδουν τον ιό πολύ περισσότερο; Οι ανεμβολίαστοι τότε τι κάνουν; Θα έπρεπε ήδη να τα έχουν τινάξει;

@15:05 - Σαρδάμ της υπουργού το κάνεις σημαία; Χαζός είσαι; Κόσμος χάνεται και συνεχίζεις να γράφεις χαζομάρες;

Συγγνώμη, χωρίς να θέλω να κάνω το "δικηγόρο" του άρθρου αλλά επειδή πρέπει να μπει και ένα φρένο στον Γκεμπελισμό, που ΑΚΡΙΒΩΣ στο κείμενο γράφει ότι η αναλογία εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων είναι 1:1 ;

Σε άλλα νέα, ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτη η επιστροφή του μέτρου της χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους (χωρίς διάκριση εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων προφανώς) μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Ίσως, ένας από τούς λόγους του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού των Πορτογάλων, εκτός της "κουλτούρας εμβολιασμού" (!!!!!!!!) είναι ότι το κράτος τους τους σέβεται. Εδώ πάλι, το πέταγμα του χαρταετού συνεχίζεται......

Η γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., αρχαίος Έλληνας ποιητής.....Και μετά εφευρέθηκε το "σαρδάμ".....

Ο γνωστός "πνευματικός καθοδηγητής" των αντιεμβολιαστών κος. Παναγιωτόπουλος (Μέλος επιτροπής ειδικών) δήλωσε τα εξής ανήκουστα σε τηλεοπτική συνέντευξη: Ο υπερβολικός τονισμός του γεγονότος ότι οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν περισσότερο, ενδέχεται να έχει οδηγήσει στο ΨΕΥΔΕΣ αίσθημα ότι οι εμβολιασμένοι δε χρειάζονται προστασία. Δεν ανταποκρίνεται στα επιστημονικά δεδομένα ότι πρόκειται για μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Ίσως είναι μια ΤΕΧΝΗΤΗ προσπάθεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα, στα επιστημονικά δεδομένα, πως να το κάνουμε..Πες μας αστραπόγιαννε 17:08

@18:45 - "Η «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν λέει τίποτα, τελικά, σε έναν στους δύο πολίτες που εξακολουθεί να μην θέλει να εμβολιαστεί."

@19:15 - Συνεχίζεις να γράφεις μπούρδες, δεν κόβεις με τίποτα.

@23:32-Σε έναν στους δυο από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, η επιστροφή στην κανονικότητα (και ο πειθαναγκασμός λέει πιο πάνω) δεν λέει τίποτα. Στους μισούς από όσους δεν έχουν εμβολιασθεί. Στο 50% των ανεμβολίαστων. Τα άλλα "νοήματα" και τα σαρδάμ τα παίρνεις με την πρώτη, εδώ κόλλησες; Αλλά πως θα βγει το μεροκάματο εάν δεν γκεμπελίσουμε....

@12:07 - Αν εννοούσε αυτό που λες θα έγραφε "σε έναν από τους δύο πολίτες που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί". Διαβάζοντας το κείμενο από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι προφανές το τι εννοεί. Από που προκύπτει εξάλλου το 1 στους 2 όσο αφορά τους ανεμβολίαστους; Που βρέθηκε αυτό το ποσοστό; Πουθενά. Ενώ το 50% ανεμβολίαστων στον γενικό πληθυσμό είναι κλασσική αντιπολιτευτική ψευδής είδηση, που έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ. Μάλιστα εσύ το τερμάτισες λέγοντας ότι δεν είναι ούτε 50% οι πλήρως εμβολιασμένοι. Συνέχισε το μεροκάματο του νεκροθάφτη. Πάρε και άλλους στον λαιμό σου.

@13:15-Θα εννοούσε αυτό που γκεμπελίζεις εάν απλά έβαζε ένα κόμμα μετά το πολίτες. Στο λέω γιατί τα έχω πρόχειρα από το αχολειο. Όλα τα άλλα είναι στη φαντασία σου. Πράγματι πάντως, ΕΥΤΥΧΩΣ για όσους έχουν τη δυνατότητα κατανόησης κειμένου, την οποία δε διαθέτεις, όσοι διαβάσουν όλο το κείμενο καταλαβαίνουν τι εννοεί.

@05:08-Ο γνωστός ψεκασμένος πρόεδρος του ΠΙΣ κος.Εξαδακτυλος δεν είχε υπόψη του την κίνηση ΜΑΤ της πρωθυπουργάρα. Το πράγμα είναι απλό: Δίνουμε παράταση ενός, δύο, τριών ή όσων μηνών χρειάζονται για να "συντονιστούν" τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τσουπ.....να το τείχος ανοσίας. Τόσο απλό.

Η υπουργός Μ. Γκάγκα έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις και είπε το αυτονόητο, ότι έκανε σαρδάμ. Αναγκάστηκε να το κάνει γιατί υπάρχουν τύποι σαν και εσένα που κάνουν ένα σαρδάμ, σημαία τους. Εδώ και πολλές ημέρες συνεχίζεις να κάνεις την πάπια για το τεράστιο ψέμα που έγραψες αρχές Νοεμβρίου, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50% στην χώρα μας. Διαστρεβλώνεις τα πάντα γιατί δεν θέλεις να παραδεχτείς το αυτονόητο. Ότι υποστηρίζεις μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ.

@21:04 - Βλέπω ότι βγάζεις και δικές σου θεωρίες συνομωσίας, που μόνο εσύ καταλαβαίνεις φυσικά, όπως και το 1 στους 2 ανεμβολίαστους. Έχω συναντήσει αρκετούς ανόητους σαν και εσένα που συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια χαζομάρα, παρότι βλέπουν ότι η πραγματικότητα τους διαψεύδει συνεχώς. Χαρακτηριστικό του ευφυούς ανθρώπου είναι η αναπροσαρμογή των απόψεων του στα νέα δεδομένα και η παραδοχή των όποιον λαθών του. Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνεις εσύ.

Κάτι μελέτες που κυκλοφορούν για το ανοσοποιητικό & τι ζημιά του κάνει το εμβόλιο, είναι ψεκασμένες; Ή η λανθάνουσα γλώσσα της κυρίας συμφωνεί με αυτό; Κάτι στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν επίσης πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από τέλη Φεβρουαρίου, αλλα δεν βλέπω να παίζει στα κανάλια, μόνο ο γιατρός Κωνσταντίνος Αρβανίτης τα αναφέρει, αλλά μάλλον είναι ψεκασμένος, άσχετα που οι αριθμοί είναι εξαιρετικά αμείλικτοι & χωρίς καμία άλλη λογική εξήγηση. Επίσης ένας βουλευτής στην Ιταλία είπε του πρότειναν να κάνει placebo.

Πάντως, το άρθρο θα καταστεί εκ των πραγμάτων άκυρο, καθότι σύντομα ο ΕΟΔΔΥ θα "αλλάξει" τον τρόπο καταμέτρησης θανάτων. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΔΥ είπε ότι εάν καταγράφαμε όπως άλλες χώρες, πχ Μ. Βρετανία, θα είχαμε 20% λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους. Να το κάνουμε από δω και πέρα ρε αδερφέ, δε χάθηκε ο κόσμος. Μη μας λένε ότι δεν πετύχαμε κιόλας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.