Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης από την Επιτροπή Διαβούλευσης (pics,vid)

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης από την Επιτροπή Διαβούλευσης (pics,vid)

Δεκέμβριος 06, 2019 - 20:00
2 σχόλια

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Τρίπολης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα συζήτησης το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2020.

Η πρόεδρος της επιτροπής  Γεωργία Παναγοπούλου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης δίνοντας τον λόγο στον δήμαρχο κ. Τζιούμη ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους των 37 συλλόγων και τους 12 πολίτες που είναι μέλη της επιτροπής , καθώς και στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Όπως είπε πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να πραγματοποιήσουν όλα όσα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά.

Στο πρόγραμμα εντάξαμε συνεχιζόμενα έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μιας και ο δήμος έχει συνέχεια, αλλά εντάξαμε και νέα έργα με κριτήρια τα χρήματα τα οποία υπάρχουν, τα αιτήματα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και τα χρήματα που έχει η κάθε δημοτική ενότητα

Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να γίνουν ολοκληρωμένα έργα, πάντα σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων και τις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνεδρίαση ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας κατέθεσε τα αιτήματά του, που είχαν να κάνουν με την προσβασιμότητα, αλλά και με τις θέσεις στάθμευσης.

Ο κ. Μούτσιος από την Ένωση Ενεργών Πολιτών Αρκαδίας κάνοντας την τοποθέτησή του προέταξε το θέμα του δρόμου του Πανεπιστημίου, αλλά και την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο 4ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης.

Ο κ. Χρονόπουλος από το ΤΕΕ, είπε, "μελετήσαμε και διαπιστώνουμε ότι έχετε εντάξει έργα που αφορούν κτίρια του δήμου, και συμβουλευτικά θα πούμε, τα έργα που θα γίνουν πρέπει να είναι ολοκληρωμένα και να έχουν και σκοπιμότητα".

Ο κ. Κακαρίκος από τον ΕΟΣ, ζήτησε να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου η δημιουργία ποδηλατόδρομου, αλλά και να γίνει καθαρισμός των καταβόθρων του δήμου.

Η κυρία Εικοσιδέκα, πρώην δημοτική σύμβουλος Τρίπολης επεσήμανε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι μια επανάληψη παλαιοτέρων.

Δεν είδαμε νέες χρηματοδοτήσεις

Κλείνοντας κάλεσε τη νέα διοίκηση να δώσει μεγάλη προσοχή στα χωριά, καθώς υπάρχουν τρομερές ανάγκες.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κανελλόπουλος τόνισε η ότι η παράταξή του ενδιαφέρεται εξαιρετικά για τα χωριά του δήμου, δίνοντάς τους μεγαλύτερη χρηματοδότηση για να γίνουν έργα.

Εμείς θα δώσουμε 150.000 ευρώ στα χωριά, όταν τα προηγούμενα έτη δίνονταν μόλις 15.000 ευρώ

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα «ξεκλειδώσουν» επιπλέον χρηματοδοτήσεις για έργα στα χωριά που έχουν πολλές «πληγές» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης, επεσήμανε ότι δεν είδε πουθενά στο πρόγραμμα χρήματα για τις παιδικές χαρές.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Σμυρνιώτης στην τοποθέτησή του ζήτησε να αναβληθεί η προκαθορισμένη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, έτσι ώστε να καταφέρει να καταθέσει και ο ίδιος τις δικές του προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Η δική μας παράταξη, καθώς και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας έχουμε να καταθέσουμε επιπλέον έργα, για να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα πάντα προς όφελος των πολιτών

Ο κ. Τζιούμης αποκάλυψε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην αλλάξουν ημερομηνία τονίζοντας ότι αν παρατάξεις του ΔΣ επιθυμούν, προλαβαίνουν έως τη Δευτέρα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα «πέρασε» από την επιτροπή διαβούλευσης και την Δευτέρα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης από την Επιτροπή Διαβούλευσης


2 Σχόλια

Αν υπάρχει απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα το βράδυ τότε θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα. Ιδωμεν ............

Συγχαρητήρια κ. Κανελόπουλε για την εισήγησή σας για τα πληγέντα χωριά που έχουν ανάγκη επειγόντως από αντιπλημμυρικά έργα. Αυτό που δεν έκαναν ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι και συνεχίζουν να το υποδαυλίζουν τεχνιέντως...με ελεινούς τύπους. Συνεργασία με τη Π.Ε. Αρκαδίας που ήδη έχετε. Θα κάνετε έργο και θα κλείσετε πολλά στόματα. Θα ανακαλύψετε ...πολλά στην πορεία!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.