Έγκλημα

Έγκλημα

Νοέμβριος 16, 2017 - 12:23
10 σχόλια

Δεκαπέντε νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της χθεσινής καταιγίδας στη Δυτική Αττική.

Παραίτηση καμία.

Πεντακόσια καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί.

Ανάληψη ευθύνης από κανέναν.

Το ρέμα κατέβαζε μπάζα και φθαρτά υλικά από το βουνό.

Αλλά για την καταστροφή φταίει η κλιματική αλλαγή, έσπευσε να δηλώσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λησμονώ το όνομά της.

Το 1996 ακριβώς στο ίδιο σημείο δύο άνθρωποι πνίγηκαν και το 1999 εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

Η Εισαγγελία διενεργεί από τότε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Αλλά δεν έχει ολοκληρώσει.

Η Ρένα Δούρου μέσα σε έξι μήνες θα ολοκλήρωνε τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα Αττικής.

Αλλά δεν το έκανε.

«Ο επικρατών μηχανισμός πλημμύρας είναι η παρεμπόδιση ροής»: Ο ομότιμος καθηγητής της Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου επισημαίνει ότι η περιοχή της Μάνδρας είχε επιλεγεί στο πανεπιστήμιο ως βασική άσκηση για το θέμα των πλημμυρών ως «μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η άγνοια ή η αδιαφορία ή εν πάση περιπτώσει η μη γνώση και ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα ήταν εγκληματικού χαρακτήρα».

Αλλά στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια τα έχουμε γραμμένα, τους ερευνητές τους επίσης και το μόνο που μας νοιάζει είναι να ανοίγουμε σχολές στην επαρχία για να ενοικιάζονται οι γκαρσονιέρες και να δουλεύουν οι καφετέριες.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε συσκέψεις, κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα και πέταξε ένα - δυο τσιτάτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο σημείο όπου είχε κολλήσει το λεωφορείο στην παλαιά Εθνική Κορίνθου - Αθηνών και χάζεψε τα λασπωμένα νερά.

Αλλά κυβέρνηση και αντιπολίτευση νομιμοποιούν τα αυθαίρετα για να εισπράξουν κανένα φράγκο και για να μην κακοκαρδίζουν τους ψηφοφόρους τους. Πιο παλιά, είχα παρακολουθήσει ένα ρεπορτάζ όπου είχαν ρωτήσει στην αντίστοχη γερμανική πολεοδομία τι κάνουν σε επρίπτωση που κάποιος έχει χτίσει ένα αυθαίρετο. «Το γκρεμίζουμε», ήταν η απάντηση.

Οι κάτοικοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ και δεν πιστεύουν την κακιά την ώρα που τους βρήκε.

Αλλά έχουν κάνει τη μικρή ή μεγαλύτερη αυθαιρεσία τους, τσιμεντώνοντας ένα αυλάκι εδώ, ρίχνοντας λίγο μπετόν εκεί, μη καταγγέλλοντας τον γείτονα που έφτιαξε αυθαίρετο πάρκινγκ. Και όταν -αν, λέμε τώρα!- ελέγχονται από κάποιον υπάλληλο που κάνει τη δουλειά του, τρέχουν να σβήσουν το πρόστιμο και τα βάζουν με τον υπάλληλο που κάνει τη δουλειά του.

Ο μεγάλος όγκος βροχής χθες δεν διοχετεύθηκε στη θάλασσα αλλά πέρασε μέσα από τα σπίτια. Ο χείμαρρος έχει μπαζωθεί σε μήκος 500 μέτρων και στο στενότερο σημείο του ο Δήμος Μάνδρας είχε φτιάξει αμαξοστάσιο.

Πνιγόμαστε από το ίδιο μας το χέρι. Εγκληματούμε.

Δεν αξίζει το αίμα δεκαπέντε ανθρώπων μία παραίτηση;

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

10 Σχόλια

Έκανε μήνυση η Δούρου κατα παντός υπευθύνου. Το γεγονός πως αυτή ειναι υπεύθυνη το αγνοεί; Το Θριάσιο ειναι λεκανοπέδιο, μια φυσική λεκάνη όπου συγκεντρώνονται τα νερά, όταν μπαζώνεται απο πολίτες κ κράτος τι περιμένουμε μετά; Ας βάλουμε μυαλό

Όταν δεν καθαρίζεις τα ρέματα αλλά και τις απολήξεις των ρεμάτων όπως & τους υπονόμους στις πόλεις αυτά παθαίνεις κ.κ. της κάθε δημαρχίας...... , προς γνώσιν και συμμόρφωση.......

Παρεμπιπτόντως, κύριοι της ανύπαρκτης κι επικίνδυνης δημοτικής αρχής, το έχετε πάρει χαμπάρι ότι από τα δέντρα του πάρκου με το τρένο έχουν πέσει όλα τα φύλλα κι έχει γεμίσει ο δρόμος; Ξέρετε τί έχει να γίνει αν αρχίσει να βρέχει; Μήπως θα βουλώσει το άπαν σύμπαν και θα πλημμυρίσει όλη η πόλη; Κύριε Παπαδημητρίου το έχετε πάρει είδηση ή περί άλλων τυρβάζετε; Τί περιμένετε και δεν βγάζετε τα συνεργεία του δήμου να καθαρίσουν τους δρόμους απο τα φύλλα; Κάντε κάτι, επιτέλους! ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ε ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Έλεος!!! Η υπομονή έχει και τα ΄ριά της πια με σας τους ανίκανους! Πλησιάζει όμως η ώρα σας...

ε ναι πλησιαζει η ωρα τους,ΔΥΟ χρονακια ακομα ειναι πολλα? θα το χωνεψετε που θα παει,και σε αλλα περισσοτερα μετα ,εδω ειμαστε και θα ειμαστε

Τον Ιούνιο του 2016 πλημμύρισε η Τρίπολη και η Τεγέα με παρόμοιο τρόπο. Κάτοικοι του χωριού Μαγούλα Τεγέας ένα χρόνο πρίν 8/2015 προειδοποιούσαν συνεχώς με αλληλογραφία και εκληπαρούσαν τις αρμόδιες αρχές του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να κάνουν το αυτονόητο. Να καθαρίσουν ρέματα χαντάκια και τους ξηροποτάμους Γαρεάτη και Δολιανίτη. Εισέπραξαν αδιαφορία, επιπολαιότητα και άγνοια. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα τότε. Η εύκολη απάντηση ήταν το ύψος της βροχόπτωσης. Το συμβάν ξεχάστηκε.. δεν σβήστηκε όμως η αλληλογραφία στα λασπόνερα. Ο φάκελος βρίσκεται στον εισαγγελέα!!

Έστω και την τελευταία στιγμή τώρα καθαρίστε υπονόμους, αυλάκια,χαντάκια, ρέματα, καταβόθρες γιατί η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας..........ξυπνήστε επιτέλους, ξυπνήστε!

Ανώνυμο παπαγαλάκι 17:38 τα λιγότερο από "ΔΥΟ χρονάκια" για τα οποία κοκορεύεσαι θα περάσουν δίχως να το καταλάβεις, καθώς ήδη έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια μηδενικού έργου στην πόλη. Επίσης χωρίς να το καταλάβεις, θα ξυπνήσεις ένα πρωί με το σκ@τό στο στόμα το οποίο θα έχεις φάει ζεστό-ζεστό στις εκλογές και θα περάσεις στη λήθη της ιστορίας, εκεί όπου αξίζει σε σένα και σε όσους ψήφισαν αυτό το έκτρωμα που θέλει να λέγεται δημοτική αρχή. Σαφώς και θα είσαστε εδώ (δυστυχώς τα σκ@τ@ επιπλέουν), αλλά θα χαιρετάτε την εξουσία από τον πάγκο και από τους βόθρους όπου ανήκετε...

για να σου μιλησω οπως μιλας και οπως σου αρμωζει,παπαγαλακι του γιαννακη ,στη θητεια του γιαννακη δεν ειχαμε πλημμυρες και καταστροφες? γιατι αν γινει τωρα κατι θα λες φταιει ο μητσος ,για θυμησου λοιπον τις καταστροφες επι γιαννακη και γελα τωρα οσο θες !!!!!!!!! αν δε θυμηθεις εσυ να σου τις θυμησω εγω ,μη μου αγχωνεσαι ,μη φαει πολυ ο γιαννακης αυτα τα ΔΥΟ χρονακια που εχουμε ακομα,θα φαει και μετα καλα ,χαχαααχαχα μη χαθουμε εκεινο το βραδυ εεεεεε

Έγκλημα έγινε και στις 26 Ιουνίου στην Τεγέα! Ρίξτε μια ματιά στις κοίτες του Γαρεάτη και του Δολιανίτη. Δείτε την γέφυρα της Μαγούλας μετά τους καθαρισμούς απο την πλημμύρα. Μπάζωσαν με άμμους το ακριανό μάτι με άμμους εκτός των άλλων 2 ήδη φραγμένων. ΓΙΑΤΙ??? Ποιός έδωσε εντολή στα μηχανήματα να μπαζώσουν και αυτό το μάτι?? κ. Παπαδημητρίου ήσουν παρών στις εργασίες, δώσε απάντηση. Πάλι θα επαναληφθεί το έγκλημα.!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.