Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή στην Τρίπολη (pics,vid)

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 06, 2017 - 11:34
6 σχόλια

Την έκθεση ζωγραφικής του  Αλέξανδρου Βακιρτζή «Μικρή Αναδρομή» εγκαινίασε   το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου στην αίθουσα Τέχνης “Κούρος”, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Εύη Τατούλη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ.Πιτερός ο οποίος μίλησε για τους τρεις θεματικούς κύκλους του έργου του κ.Βακιρτζή.

Ο Αλέξανδρος Βακιρτζής γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά, από γονείς ζωγράφους. Στα εφηβικά του χρόνια έκανε σπουδές, φοιτώντας στο Ωδείο σε τάξεις πιάνου και κρουστών, και συμμετείχε σε μουσικά σύνολα της εποχής. Το 1982 εγκαθίσταται μόνιμα στη Γαλλία, και ταξιδεύει παρουσιάζοντας τη δουλειά του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μέλος του Mason d’Artistes, Paris. Τα τελευταία χρόνια έχει το ατελιέ του στη Αθήνα και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Γαλλίας.

Η κυρία Τατούλη στην ομιλία της μίλησε για τον καλλιτέχνη και για τα μηνύματα που περνά μέσα από την τέχνη του.

Ο Αλέξανδρος Βακιρτζής είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του διαλεκτικού ρεαλισμού.

Οι τρεις κύκλοι είναι οι θαλασσογραφίες, η αρχαία Ελλάδα και τέλος έργα με ονειρικά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μίλησε για τον ζωγράφο τον οποίο και γνωρίζει από την δεκαετία του ’80 και έχει παρακολουθήσει την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια αναφέροντας ότι ο καλλιτέχνης είχε στραφεί προς το σοσιαλιστικό ρεαλισμό.

 Τέλος να αναφέρουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαΐου.

Aκολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή στην Τρίπολη


6 Σχόλια

Όλη η κάψα σας οι εμπάθειες του πατέρα και της κόρης. Καμιά ιδέα για να ξεφύγουμε από τις εμμονές σας θα ρίξετε ή δεν σας έρχεται ; Πιάνει φωτιά το μυαλό σας όταν διαβάσετε κανα σχόλιο με μπηχτές και μόνο έναν προσανατολισμό βλέπουμε.Το βίτσιο του Πέτρου. Λάσπη στον ανεμιστήρα και ανωνυμία στις επιθέσεις. Περαστικά σας ''καλλιτέχνες'' του βόθρου. Μια μέρα ίσως ξημερώσει στα βρωμικα μυαλά σας και ίσως δείτε πίσω απο τις τσίμπλες της απέχθειας που σας βουλιάζει σ΄ αυτόν.

Οι εμμονες και η λασπη ειναι η φασιστικης σας νοοτροπια που περιλαμβανει στοιχεια εκβιασης...

Η θεοπάλαβη εμμονική δικομανής του ίντερνετ που σχολιάζει με ψευδώνυμα δεν θα γράψει σχόλιο τώρα με το κανονικό ονοματεπώνυμό της για να μας κοροϊδέψει και να μας ρίξει στάχτη στα μάτια; Έλα σε περιμένουμε...Έχεις αργήσει ήδη...Ή μήπως θες να σε καλέσουμε με το χαρακτηριστικό ήχο που καλούμε τα αδέσποτα για να φιλοτιμηθείς;

Θα γράψω κάτι ............δυνατό. Μα θέλω να σκεφτώ κάτι πιασάρικο για να σας τσούξει περισσότερο. Υπομονή λυσσάρες !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.