Εγκαίνια έκθεσης στον Πύργο Λεβένταινας στην Καρύταινα

Εγκαίνια έκθεσης στον Πύργο Λεβένταινας στην Καρύταινα

Απρίλιος 26, 2023 - 12:18
0 σχόλια

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, στις 12:00, στον Πύργο της Λεβένταινας στην Καρύταινα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο « ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΣ: Επαγγέλματα παλαιά συστήνονται ξανά».

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών» με τη συνδρομή και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, θα διαρκέσει από τις 30 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου 2023.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από την τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και περιλαμβάνει: σύντομη ιστορική αναδρομή- αναφορά στα υλικά, τα στάδια, τις τεχνικές- αναπαράσταση του εργαστηρίου του βιβλιοδέτη, όπου ο δημιουργός Παναγιώτης Μάτσικας μας μυεί στα μυστικά μιας τέχνης που σώζεται έως τις μέρες μας.

Συλλεκτικές πρώτες ύλες, εργαλεία και τα επιδέξια χέρια του βιβλιοδέτη θα μας βοηθήσουν να αγγίξουμε μια άλλη εποχή, προσφέροντάς μας παράλληλα τη συνέχειά της στον χρόνο!

Σύγχρονες δερμάτινες εικαστικές δημιουργίες, όλες καμωμένες με δέρμα φυσικής κατεργασίας, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών να τις παρατηρήσουν, να τις επεξεργασθούν και -γιατί όχι- να εμπνευστούν από αυτές.

Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και εργαστήρια για ομάδες παιδιών ή ενηλίκων κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο: 6976736523

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα μέλη των ομάδων να έρθουν σε επαφή με την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία μέσω της γραφής από την αρχαιότητα ως σήμερα. Κάθε ομάδα θα φτιάχνει το δικό της αλφάβητο εμπνευσμένο από τα ιερογλυφικά και, αφού γνωρίσει τα στάδια και τις τεχνικές, κάθε μέλος θα φτιάχνει το δικό του χειροποίητο δερματόδετο βιβλίο/σημειωματάριο.

Ώρες λειτουργείας Πύργου Λεβένταινας:
Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή: 08:30-15:30
Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή: 08:30-10:30 & 13:30-15:30
Σας περιμένουμε!!!!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.