Έφυγε από τη ζωή ο Φιντέλ Κάστρο

Έφυγε από τη ζωή ο Φιντέλ Κάστρο

Νοέμβριος 26, 2016 - 09:11
149 σχόλια

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών ο Φιντέλ Κάστρο, όπως ανακοίνωσε στην Αβάνα ο αδελφός του και νυν ηγέτης της χώρας, Ραούλ. «Ο comandante της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ» είπε.

Ο Φιντέλ Αλεχάνδρο Κάστρο Ρους γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1926 στην Κούβα. Ήταν γιος ενός Ισπανού μετανάστη, που εργαζόταν στις φυτείες ζάχαρης. Ο ίδιος ο Φιντέλ πρόσθεσε το όνομα Αλεχάνδρο (Αλέξανδρος), όταν σε ηλικία 17 ετών διάβασε για τα κατορθώματα του βασιλιά της Μακεδονίας.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, ασχολήθηκε με την πολιτική και ταξίδεψε ως φοιτητής σε αρκετές χώρες της περιοχής. Μετά την αποφοίτησή του, το 1950, άσκησε τη δικηγορία στην πρωτεύουσα κυρίως για λογαριασμό των φτωχών και μη προνομιούχων. Την περίοδο εκείνη η Κούβα ζούσε τα τελευταία χρόνια του καθεστώτος Μπατίστα. Ο Κάστρο θεωρούσε ότι το καθεστώς αυτό μπορούσε να ανατραπεί μόνο με επανάσταση.

Μαζί με τον αδελφό του Ραούλ, ίδρυσε μια παράνομη οργάνωση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος. Η προσπάθεια έγινε στις 26 Ιουλίου 1953 και ήταν αποτυχημένη. Ο Φιντέλ και ο αδελφός του συνελήφθησαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών. Ο Φιντέλ στο δικαστήριο εκφώνησε ένα λόγο που αργότερα έγινε γνωστός με τον τίτλο Η Ιστορία θα με δικαιώσει. Μεταξύ άλλων, είπε στους δικαστές: «Σας προειδοποιώ. Μόλις αρχίζω […] Ξέρω ότι θα υπάρξει συνωμοσία για να με καταδικάσετε στη λήθη. Η φωνή μου όμως δεν θα λυγίσει […] Καταδικάστε με. Δεν έχει σημασία. Η Ιστορία θα με δικαιώσει.»

Τα λόγια του ήταν προφητικά: Το 1955 το καθεστώς χορήγησε γενική αμνηστία, ο Κάστρο απελευθερώθηκε και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Από το Μεξικό και με τη βοήθεια εκατοντάδων άλλων συντρόφων του (μεταξύ αυτών και ο Ερνέστο Γκεβάρα) ο Κάστρο συνέχισε να δουλεύει για την ανατροπή του Μπατίστα.

Το 1959 ο Κάστρο επικεφαλής περίπου 9.000 ανταρτών μπήκε στην Αβάνα. Ο Φουλχένσιο Μπατίστα –τον οποίο δεν στήριζαν πλέον ούτε οι ΗΠΑ- αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Από τότε, ο Κάστρο έγινε απλά ο Φιντέλ. Όλοι τον αναγνώριζαν: από τη γενειάδα, τη στρατιωτική του στολή, τις πολύωρες ομιλίες, το χιούμορ, αλλά και τους ελιγμούς που σε δύσκολες περιόδους οικονομικού εμπάργκο του έδιναν νέους –απροσδόκητους- συμμάχους. Αποχώρησε, για λόγους υγείας, το 2008.

(Αποστολος Ρουμπάνης, in.gr)

Ειδήσεις: 

149 Σχόλια

Και όταν κάποιος απάντηση τον ηλίθιο από πάνω για το σύστημα της λαϊκής Δημοκρατίας της Κούβας.Να μας πει για το εδώ σύστημα με κυβέρνηση του 21% του 40% που μετράει (αποχή+εκτός Βουλής κόμματα και άκυρα λευκά)του 60%που ψηφίζει σύμφωνα με τον νόμο ή τον ηπα με πρόεδρο του 10%

@ 21.06 θα σε αφήσω στο πένθος σου ένα μήνα. Φτάνει;

Μόνο που στις δυτικές δημοκρατίες υπάρχει το δικαίωμα στο λευκό και στο άκυρο ή ακόμα και στην αποχή. Στις "δημοκρατίες" τύπου Κούβας υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος και αποτέλεσμα από 90% και πάνω. Όπως και να το δεις 1000 φορές καλύτερα η δυτική δημοκρατία.

Αλήθεια είναι αυτό στις δυτικές δημοκρατίες μπορείς να ρίξεις άκυρο λευκο και δημοκρατικά δημοκρατικά να πάει στο πρωτο κομμα...μπορείς να πάρεις 2000000 ψήφους παραπάνω και να βγεις δεύτερος ...μπορείς να βγάλεις το όχι με 70% και να γίνει Ναι ...μπορείς να ανατρεψεις έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο και να βάλεις έναν τεχνοκράτη ( και επειδή είστε και φοβεροί σε αυτά για να μην ψάχνεται αυτό έγινε σε Ελλάδα ,Ιταλία,Αίγυπτο,Ουκρανία κτλ...)έχετε δίκιο η δημοκρατια της δυσης είναι φοβερή ...και έχει ένα ακόμα καλό μπορούν αυτή που ζουν σε ένα προτεκτοράτο να κρίνουν έναν ελεύθερο λαό...

@13:26 - Το άκυρο/λευκό δεν πάει στο πρώτο κόμμα. Δεν παίρνει ποσοστό και αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά όλων των υπόλοιπων κομμάτων ανεβαίνουν. Ευνοείται το πρώτο κόμμα γιατί δεν μειώνεται η διαφορά από τα υπόλοιπα. Δεν προσμετράται στο πρώτο κόμμα. Ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο, ούτε πουθενά. Οι ΗΠΑ έχουν το σύστημα των εκλεκτόρων και είναι παρωχημένο. Το όχι βγήκε με 60%+ και το έκανε ΝΑΙ ο Τσίπρας και κάποια πρόβατα πήγαν και τον ξαναψήφισαν. Δημοκρατικά και ελεύθερα. Μιλάς για εκλογές στην ...Αίγυπτο και την εμπόλεμη ...Ουκρανία; Ακόμα και εκεί είναι πιο ελεύθερες από αυτές στην Κούβα.

Τον Φίντελ Κάστρο τον ξέρει όλος ο πλανήτης.Τον έχει σύμβολο.Τον Μητσοτάκη εκτός απ' την Ελλάδα δεν τον ξέρει κανείς.Εκτός αν έχει επάνω του τη φωτογραφία του Τζεκεβάρα! ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!!!

@21:49 - Και τον Τραμπ τον ξέρει όλος ο πλανήτης όπως και τον Ρονάλντο. Κανένα άλλο επιχείρημα;

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΕΙ ΚΟΥΒΑ,Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΣΙΓΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ρε Παύλο άσε τους άλλους να κάνουν λάθος εσύ ζήσε στην υπεροχή αστική σου δημοκρατία που είναι πιο καλή από την λαική Δημοκρατία της Κούβας ...τον Φιντέλ τον ξέρουν γιατί έκανε μια επανσταση και όχι επειδή έσερνε τις γκομενες από το μουνι ...

9 μέρες εάν μπορείς σκάσε και αφήστε μας να αποχαιρετήσουμε έναν ηγέτη που δεν πουλήθηκε ποτέ και κρατησε τον λαό του όρθιο παρά το χειρότερο εμπαρκο της ιστορίας που του επέβαλαν οι δημοκράτες του ελεύθερου κόσμου και όχι στα 4 όπως είμαστε εδώ στην Ελλάδα ... "hasta la Victoria siempre !,σύντροφε "

Anonymous 11:29 για το πιο άγριο εμπάργκο που επιβλήθηκε σε χώρα τον 20ο αιώνα από τους κατά φαντασία Δημοκράτες βλέπε: ΗΠΑ & οι δεκάδες απόπειρες δολοφονίας του Κάστρο είναι ψηλά γράμματα για όλους τους φιλελέδες! Όμως δεν έχουν μέσα του έστω την ελάχιστη ανθρωπιά & δημοκρατία όλες αυτοί οι υπερασπιστές της “ελεύθερης” αγορά γι αυτό και δεν επιτρέπουν στους λαούς να αποφασίζουν ελεύθερα χωρίς εμπάργκο, δικτατορίες, δολοφονίες, εισβολές & πολέμους για τη τύχη τους. Τι φοβούνται & στρέφονται σε εγκλήματα κατά των λαών για δεκαετίες, αφού ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο οικονομικό μοντέλο;

@ 11.29 Για το λαό του δεν ξέρω αλλά τους τουρίστες σίγουρα τους κράτησε όρθιους και σε καλές τιμές

@ 11:29 - Πολύ μεγάλος ηγέτης. Έβαλε τον ...αδερφό του στην θέση του, ένα από τα παιδιά του, το είδαν και στην ...Μύκονο να κάνει διακοπές μεγιστάνα και εσύ νομίζει ότι έγινε επανάσταση. "hasta kai vrasta syntrofe, koroido se epiasan kai pali".

STOIXOS, όσοι από συμφέρον ή ηλιθιότητα αγνοούν την ιστορία, στη συνέχεια τη βρίσκουν μπροστά τους. Η Κούβα ήταν το μπουρδέλο των γκάνγκστερ της απέναντι ακτής, ήταν, έδαφος και κάτοικοι, ιδιοκτησία των αμερικάνικων εταιρειών και ήρθαν λίγοι μπαρμπούδος να χαλάσουν την ωραία δουλειά. Στραγγαλίστηκαν, αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σύμμαχους στη Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια έρχονται κάποιοι να πουν ότι η δυτική δημοκρατία είναι χίλιες φορές καλύτερη (το ίδιο έγινε στη Χιλή). Omnia sunt communia, ***.

@ Παύλος. Ότι έδωσε την εξουσία στον αδελφό του δεν το λες και κακό. Οπως την είχε πάρει ό,τι ήθελε την έκανε. Εδώ ο Τζέφρι που την πήρε με εκλογές, ήθελε να την δώσει στον Πετσάλνικο!

Anonymous 4:57 Ο κάθε ανιστόρητος Φιλελες εκστασιασμένος από τα καθρεφτάκια (σαν σύγχρονοι ιθαγενείς) που το χάρισε ο καπιταλισμός, αρνείται πεισματικά να βγάλει τις παρωπίδες του και ταυτόχρονα αναπαράγει ύπουλων φιλελεδων ψεύδη. π.χ. http://info-war.gr/i-ellines-politiki-ke-dimosiografi-pou-diadidoun-piragmenes-idisis-gia-tin-kouva/ Το εμπάργκο στη Κούβα για ποιο λόγο το έκαναν οι “δημοκρατικές” ΗΠΑ;

@ STOKOS 21:19 : Ενώ τα Σοσιαλιστικά καθρεφτάκια που κρατάς εσύ και άλλοι 5-10 ονειροπαρμένοι σας δείχνουν την απόλυτη αλήθεια...

Ντροπή, ζεστός ακόμα ο κομαντάντε αλλά αφού ιο δύSTOIXOS ξεκατινιάζεται ας απαντήσει για την εξόριστη αδελφή του νεκρού που απαξιώνει να τον αποχαιρετίσει

Πέθανες κι έγινες και συ ο καλός......, Α ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το'ξερα τι κάθαρμα ήσουν..... Μανώλης Αναγνωστάκης "Επιτύμβιον"

Μιλάς εκ του ασφαλούς, αν ζούσε ο Αναγνωστάκης θα σου έκανε τον κ*λο φυσαρμόνικα.

Observer Η κριτική μου είναι το ίδιο σφοδρή και στα σταλινικού τύπου καθεστώτα και γενικά σε όλες τις αποτυχημένες μορφές διακυβέρνησης. Όμως η Ελλάδα του σήμερα χρεοκοπούσε από τα καθρεφτάκια των φιλελεδων και αυτά αναγκαστικά στηλιτεύουμε. Όταν γίνουμε σοσιαλιστική χωρά τις ενδεχόμενες τότε ηλιθιότητες πάλι θα με δεις να τις χλευάζω, βλέπεις δεν έχω κομματική ταυτότητα για να αναγκαστώ να ζω με τις παρωπίδες μου και τους στρουθοκαμηλισμούς μου βάζοντας το κομματικό - προσωπικό συμφέρον πάνω από το κοινωνικό όπως πολλοί φιλελεδες και μη εδώ μέσα. Στα πόσα μνημόνια είπαμε θα "σατινάρεις";

Σύντροφος προβο... Δύστυχος είναι αυτός που επιλεγεί για δεκαετίες φιλελεδες αρχηγούς και ενώ του βγαίνουν άχρηστοι και χρεοκοπήσαμε συνεχίζει να επιλέγει ξανά πάλι τον επόμενο φιλελε ελπίζοντας για πολλοστή φορά ότι αυτός θα τον σώσει! Για την αδερφή τους Κάστρο πραγματικά δεν ξέρω, ίσως (χωρίς μάλλον να είναι σοβαρή απάντηση αυτή) γιατί ως πρώην πράκτορας της CIA που ήταν, να έχει σκυλιάσει που ο αδερφός της επέζησε πάνω από 600 απόπειρες δολοφονίας από τους "Δημοκράτες" (εδω γελάμε!!!) των ΗΠΑ! Αλήθεια γιατί τόσο δημοκράτες αυτοί οι USA μπορεί κάποιος Νεοδημοκράτης να μας πει;

@ STOIXOS 16:52 - Μπορείς να ονοματίσεις ΜΙΑ πετυχημένη μορφή διακυβέρνησης; μήπως και μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη

Όχι ρε STOIXOS, όχι! Ο άθλιος παρατηρητής είναι ό,τι χειρότερο εδώ μέσα, ψυχοπαθής όπως ο σακάτης ελπίζεις να κάνεις λογική συζήτηση με τέτοιο ρεμάλι;

(Η σειρά των ονομάτων είναι τυχαία) STOIXOS, Σύντροφος προβοκάτορας, Observer, Λακάν, APOTROPEA SXOLIA: Οι κλασικοί αρχιμακάκες, που έχουν πιστέψει ότι το σύμπαν κινείται μόνο γι' αυτούς και γύρω τους και φροντίζουν κάθε φορά να μας το δείχνουν, γράφοντας κρυόπλαστα και δήθεν ευφυή σχόλια, τα οποία ηδονίζονται να βλέπουν να αναρτώνται...Το ότι είναι ντιπ για ντιπ μακάκες είναι ηλίου φαεινότερο...Φτάνει μόνο να δει κανείς ότι ένας εκ των παραπάνω στόκων ειρωνεύεται σχολιαστή ότι δεν γράφει το όνομά του, την στιγμή που και ο ίδιος υπογράφει με ψευδώνυμο...Η μακακία χτύπησε «κόκκινο»...

@΅15.49 Οσα ξέρεις δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Οι μνήμες σου είναι σεβαστές. Πάντως και η φυσαρμόνικα εφάπτεται σε ευαίσθητα για το κουβανικό όνειρο σημεία.

Ναι ΒΟΥΡΛΟ Λαϊκή Δημοκρατία όπου υποτίθεται ο κόσμος είναι αυτός που νομιμοποιεί το...καθεστώς να τον.....εκπροσωπεί (?) Αν βέβαια τολμήσεις να εκφράσεις αντιρρήσεις σε τρώει το μάυρο σκοτάδι κάποιας φυλακής, χαχαχα!

@STOIXOS όπως πάντα στη φυσική σου κατάσταση...χ@σε ψηλά (όχι γράμματα) κι αγνάντευε δηλαδή....

56 χρόνια χωρίς εκλογές. Βάζει τον αδερφό του στην θέση του και υπάρχουν ακόμα κάποιοι που νομίζουν ότι ο τύπος δεν ήταν δικτάτορας. Λογικό. Δεν είναι δημοκράτες, ούτε θέλουν δημοκρατία. Επιδιώκουν και ονειρεύονται καθεστώτα που θα περνάει μόνο το δικό τους πολιτικό πιστεύω. Ούτε εκλογές, ούτε τίποτα. Κομμουνισμός με το στανιό. Η ιστορία, σας γελοιοποίησε και δεν το έχετε καταλάβει. Δεν ξυπνάτε με τίποτα. Good bye Lenin...

Και επειδή ωραίες οι κομμουνιστικές μπούρδες, αλλά υπάρχει και η άθλια πραγματικότητα, απαντήστε σε αυτό. Κούβα, πληθυσμός 11.000.000, 400 φυλακές. Ελλάδα 11.000.000, 30 φυλακές. Να πάτε να ζήσετε στην Κούβα του αδερφού του Κάστρο και αν βρείτε ποτέ Internet να μας γράφετε σχόλια από εκεί. Τα λέμε το 2046.

11:29 9 μέρες θα τον πενθείς εσύ? Του κ@λ@@ τα εννιάμερα σα να λέμε! Περαστικά....

Και μόνο που τόσοι υπόδουλοι ραγιάδες ασκούν κριτική και μάλιστα με ψέμματα τύπου η Κούβα έχει 400 φυλακές , στην Κούβα δεν κάνουν εκλογές κτλ.Απλά να αναφέρω ότι η Κούβα έχει 50 φυλακές στο σύνολο της και κρατονται και αντικαθεστωτικοι όπως Στην Ελλάδα φυλακίζονται αναρχικοί στην Δημοκρατία , η Κούβα έχει 19 συντεχνίες οι οποίες εκλέγουν Τους εκπροσώπους τους και αποφασίζουν για την διακυβέρνηση της χώρας τους. Ο Φιντέλ κάστρο έχει κερδίσει ακόμα μια μάχη και είναι νεκρός ...

22.57 χωρίς εκλογές γράφεις, αναμφισβήτητο, αλλά σκέψου πόσα λεφτά έχασαν οι πολιτικοί που δεν γίνονταν εκλογές, αυτό θέλεις να μας πεις; πόσα θα έτρωγαν μαζί με ΔΝΤ κ.λ.π.

@07:51 - Ραγιάς είσαι και φαίνεσαι, σκλαβωμένος στις κομμουνιστικές μπαρούφες. Πάρε τα στοιχεία: http://www.prisonstudies.org/country/cuba. Ναι ήταν υπερβολή το 400, έχουν μόλις 200 φυλακές. Κανένας αναρχικός δεν φυλακίζεται στην Ελλάδα για τις ιδέες του. Μόνο όσοι παραβαίνουν το νόμο. Στην Κούβα όποιος τολμάει να ασκήσει την παραμικρή κριτική πάει φυλακή.

@08:22 - Έχεις δίκιο έχασαν λεφτά οι υπόλοιποι πολιτικοί, μαζί και την ελευθερία τους όμως, γιατί πήγαν φυλακή όλοι όσοι είχαν αντίθετη πολιτική άποψη. Ο Κάστρο όμως οικονόμησε για όλους τους υπόλοιπους μαζί και έτσι ισοσκέλισε την χασούρα του κλάδου. Κότερα ο γιος, η εξουσία κληρονομία στον αδερφό του, κτλ. Ζωάρα το σόι. Και να τα κορόιδα ανά τον κόσμο να λένε για επανάσταση την δικτατορία.

Οι Κουβανοί ζήτησαν απο τον Αλέκση να μείνει και σύντομα να αναλάβει την διακυβέρνηση της Κούβας.

@08.54 αλήθεια θυμάσαι τι έγινε με την δική μας <<επανάσταση>> ή διδακτορία ή όπως θες πες την όταν χάρισε με την έλευσή της τα δάνεια σε αγρότες (2 φορές) και σε λοιπούς οφειλέτες πως άρχισε να ζει καλλίτερα ο λαός που πείναγε (αν θυμάσαι) και τώρα με την <<μεταπολίτευση>> έχουν έρθει όλα τα τρωκτικά να μαζέψουν τα λεφτά που έχασαν τότε εις βάρος του λαού,μαζί με τους πολιτικάντηδες (στα τέσσερα) που ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους; Θυμάσαι;

Παύλο ICPS δεν είναι αντικειμενικός δείκτης και τα στοιχεία του είναι πλαστά αντλεί στοιχεία από τις αμερικανικές εκθέσεις για την Δημοκρατία ...αυτό με την περιουσία μέχρι και η CIA το έχει πει ότι δεν ισχύει ...η ελευθερίες στην Ελλάδα είναι γνωστές απλά να αναφέρω την, καταδίκη για τον παστίτσιο και ότι άρχισε η δική των οροθετικών που κρέμασε στα μανταλάκια το σύστημα σας ...δεν περιμένω να καταλάβεις ότι ο σοσιαλισμός έχει κάθε μέρα εκλογές στις συνελεύσεις και στους χώρους δουλειάς ούτε ότι εκεί αποφασίζουν οι πολλοί που παράγουν τον πλούτο απλά μην λες ψέμματα και το παίζεις σοβαρός...

Ποιο 2046 σε 99 χρονια με τις νέες συμβάσεις θα τα πουμε παυλακι ..Μνημόνια μέχρι να βγει ο ήλιος από την δύση .Τον Κυριάκο να βγάλεις μην χαθεί η Δημοκρατία .hasta vrasta ...

Κάποιος Γιάννης Λοβέρδος, που το παίζει δημοσιογράφος, δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο δίπλα στον Πινοσέτ με το εξής σχόλιο: «Οι δικτάτορες δεν έχουν χρώμα και Ιδεολογία. Ο “κομμουνιστής” Φιντέλ Κάστρο στο πλευρό του “φασίστα” Πινοσέτ» (http://im2ns5.27210.gr/sites/default/files/article/2016/48/215775g-loverdos_castro-328x330.jpg). Παύλο, βάλε τη φωτογραφία μαζί με το γιο του στη Μύκονο.

Αγαπητοί μοναρχοφασιστεςφιλελεδες όταν το συστημα σας φτιάχνει Ομπάμα,τραμπ,Χίλαρι,Μέρκελ,Θάτσερ,Τσίπρες κτλ καθάρματα που υπηρετουν τα αφεντικά τους το δικο μας σύστημα φτιάχνει ήρωες και ανθρώπους http://info-war.gr/o-fintel-kastro-sto-vima-tou-o-i-e/ .Στην Κούβα κατά ομολογία σας ο φτωχος ζει με 1$ το μήνα εδώ θέλετε 1000$ και δεν φτάνουν να ζεις και σε άλλες ελεύθερες καπιταλιστικές χώρες πιο πολλά πείτε μας τον λόγο ...

http://www.athensvoice.gr/politiki/anatomia-mias-diktatorias Εκπληκτικό άρθρο για τη τυρανικό καθεστώς της Κούβας.

@11:10 - Ένα ολοκληρωτικό καθεστώς λέει για τον εαυτό του ότι είναι ο παράδεισος επί γης. Και οι διάφοροι πρόθυμοι αφελείς ανά τον πλανήτη το πιστεύουν. Σημασία έχει τι λένε οι άλλοι για εσένα. Σημασία έχει τι λένε οι πολίτες. Τα τελευταία 60 χρόνια έχουν πνιγεί χιλιάδες Κουβανοί στην προσπάθεια να πάνε στις ΗΠΑ, στην Δύση. Από την άλλη τα σύνορα είναι ανοιχτά προς την Κούβα και δεν κάνει ουρά ΚΑΝΕΝΑΣ. Άρα η αλήθεια είναι φανερό που βρίσκεται. Με τον Παστίτσιο είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Αλλά ξέρεις μπορώ και γράφω στο διαδίκτυο την γνώμη μου. Στην Κούβα δεν έχουν καν διαδίκτυο.

Αναζητήστε στο internet την περίπτωση του κουβανού ποιητή armando valladareso που έμεινε 22 χρόνια στις φυλακές-κολαστήρια του Κάστρο επειδή απλά διαφοροποιήθηκε.. Ανέκδοτο: γιατί η Κούβα δεν έχει ομάδα κολύμβησης? Γιατί όσοι ήξεραν μπάνιο πέρασαν απέναντι στη Φλόριντα..

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.