ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας: Απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων για ενότητα του κλάδου

ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας: Απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων για ενότητα του κλάδου

Οκτώβριος 18, 2018 - 09:02
0 σχόλια

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα πορεία διαμαρτυρίας των μελών μας σε Κοινοβούλιο, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συγκέντρωση της  Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2018, από το Ν.Τ. Αρκαδίας συμμετείχαν δυστυχώς μόνο ΤΡΙΑ (3) μέλη. Μπορεί τα επίκαιρα προβλήματα να αφορούν μόνο δύο ειδικότητες (Πολιτικούς και Τοπογράφους), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα έχουν πρόβλημα και οι άλλες ειδικότητες. Απαιτείται, τουλάχιστον, η ευαισθητοποίηση όλων για στοιχειώδη συναδελφική αλληλεγγύη και ενότητα του κλάδου.

Για το Ν.Τ. ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας
Παναγιώτης Γ. Γιαννιός
Πρόεδρος Ν.Δ.Ε. Αρκαδίας

Το Δελτίο Τύπου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποίησαν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Κεντρικής Διοίκησης, εξαιτίας της μη έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που εκκρεμούν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν γύρω στα 200 άτομα, μέλη της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και των Διοικουσών Επιτροπών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ από όλη την Ελλάδα, καθώς και μέλη των Δ.Σ της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ και Συλλόγων της.

Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Διοίκησης, τόσο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, όσο και της ΠΟ.Μ.Η.Τ.Ε.Δ.Υ, να καταθέτει σχετικό υπόμνημα, με τα προβλήματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι και τις προτάσεις επίλυσής τους, υπ’ όψιν του Προέδρου της Βουλής, κ. Ν. Βούτση, προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα της Βουλής, ενώ ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κ. Δ. Δημόπουλος είχε σύντομη συνομιλία στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γ.Δ. Καρρά.

Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου η ίδια αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με την Υπουργό κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα ζητήματα που αφορούν στο Υπουργείο της. Στη συνάντηση αυτή, η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, ειδικά αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και αφορούν στην απρόσκοπτη εξέλιξή τους στην ιεραρχία του Δημόσιου Τομέα.

Τέλος, η πορεία κατέληξε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της [kinitopoihsh 2018 4] Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κ.κ. Δ. Δημόπουλο και Φ.Κ. Μπλανά, μαζί με τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ, κ. Φ. Κυριάκο, να γίνονται δεκτοί από το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκη, όπου, αφού προηγήθηκε η κατάθεση συνολικού υπομνήματος με τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, για να τεθεί υπόψιν του Πρωθυπουργού, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, με προτεραιότητα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε, ενώ εντός του τρέχοντος μηνός, θα οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό που θα καθορίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως αρμόδιο.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ σκοπός της Διοίκησης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ενόψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών, είναι να θέσει και τα κόμματα προ των ευθυνών τους, απαιτώντας να πάρουν επίσημη θέση επί του ζητήματος της ελλιπούς ρύθμισης σαφούς πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, καθώς, όπως πολλάκις έχει τονιστεί, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, ενώ η απόφασή για επίλυσή του είναι κατεξοχήν πολιτική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.