Δύο παλιά αρκαδικά καφενεία στη λίστα με τα 15 πιο όμορφα της Ελλάδας

Δύο παλιά αρκαδικά καφενεία στη λίστα με τα 15 πιο όμορφα της Ελλάδας

Σεπτέμβριος 19, 2016 - 17:30
1 σχόλια

Ένα καφεδάκι ελληνικό μερακλίδικο και μυρωδάτο στο μπρίκι με το λουκουμάκι του στο πιατάκι. Μια παρτίδα τάβλι ανάμεσα σε φίλους ή πρέφα, δηλωτή και ξερή. «Πάω καφενείο», μια φράση που εκεί κατά τις 17:00 ακούγεται από άκρου εις άκρον στην Ελλάδα.

Παλαιότερα, ήταν ο τόπος με το μοναδικό τηλέφωνο και τη μοναδική τηλεόραση στο χωριό και ο κόσμος μαζευόταν να ακούσει τα νέα ή να μπορέσει να επικοινωνήσει με τους συγγενείς και φίλους μακριά, στην πόλη.

Τα καφενεία, παραδοσιακός τόπος συνάντησης των ντόπιων σε οποιοδήποτε ελληνικό χωριό, στην ηπειρωτική ή στη νησιωτική Ελλάδα, είναι τα ζωντανά μικρά κύτταρα της επικοινωνίας, της κοινωνίας, της ζωής. Τόπος για να ξεσκάσουν από τις σκοτούρες οι ντόπιοι, τόπος για να ξεδιψάσουν και να στηλωθούν στη διαδρομή τους οι ταξιδιώτες.

Το travelstyle.gr ξεχώρισε τα δεκαπέντε πιο όμορφα παλιά καφενεία της χώρας και ανάμεσά τους δεσπόζουν δύο αρκαδικά παραδοσιακά καφενεία.

Το Μεγάλο Καφενείο της Τρίπολης, διαχρονικός τόπος συνάντησης στην πόλη μας. Σήμα-κατατεθέν της πόλης, με ιστορία και αναμνήσεις ετών. Στέκι της αριστοκρατίας και της υψηλής κοινωνίας απόόπου παρέλασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως οΚαζαντζάκης.

Το καφενείο Κυρα-Βούλη, στα Άνω Δολιανά. Με απρόσκοπτη θέα στο βουνό και τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού που φάγατε ποτέ αλλά και σπιτίσιο λικέρ από τα λίγα! Δίπλα στην ξυλόσομπα θα σκούσεις ιστορίες του τόπου υπό τους ήχους παλιών ελληνικών τραγουδιών, ενώ χειροποίητες κρέμες από βότανα της περιοχής για κάθε θεραπεία αποτελούν αξεπέραστη αξία.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Με την ευκαιρία, τί έγιναν οι παλαιοί καθρέφτες του μεγάλου καφενείου; Ήταν δημόσια περιουσία. Ποιος την κατέχει σήμερα και με ποιο δικαίωμα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.