ΔΣ Τρίπολης: Φωνές και χαρακτηρισμοί στη συζήτηση για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ

ΔΣ Τρίπολης: Φωνές και χαρακτηρισμοί στη συζήτηση για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ

Οκτώβριος 16, 2020 - 11:39
3 σχόλια

Να γνωμοδοτήσει για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ύστερα από εισήγηση του δήμαρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη Κώστα.

Ο δήμαρχος εισηγήθηκε ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη το παραπάνω θέμα, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξει ο οργανισμός. «Λόγω των εξελίξεων και των αλλαγών που υπάρχουν γενικά, με την αλλαγή αρμοδιοτήτων με την επέκταση των δικτύων, θεωρήσαμε σκόπιμο να προσαρμόσουμε τον οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα, ώστε να οδηγήσει και θα βοηθήσει την ΔΕΥΑΤ στην νέα εποχή με νέα έργα.»

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και υπήρξαν και αποχωρήσεις μελών από τη συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος δήλωσε υπερήφανος για την υπηρεσία του δήμου, σημειώνοντας ότι ο νέος αυτός οργανισμός είναι συμβατός με τον νόμο και έγινε ύστερα από διαβούλευση και συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΤ.

Ο κ. Σμυρνιώτης, κατά την τοποθέτησή του, πρότεινε κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι δεν πρέπει υπάρχει εσωτερικός έλεγχος για μια τέτοια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους. Τέλος, ανέφερε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

Ο κ. Μανδρώνης πρόεδρος εργαζομένων της ΔΕΥΑΤ ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει και ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε να προηγηθεί.

Ο κ. Μανδρώνης στη συνεχεία θέλοντας να διευκολύνει όπως είπε τη συζήτηση, επεσήμανε ότι θα γίνει ένα τριμελές όργανο από έναν υπάλληλο του ΣΕΠΕ, από εκπρόσωπο του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ και εκπρόσωπο εργαζομένων.

Ο κ. Τσιαμούλος στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τον νέο οργανισμό, αναφέροντας ότι «όλοι είμαστε υπερήφανοι για την ΔΕΥΑΤ και τις υπηρεσίες της», σημειώνοντας ότι πρέπει να πάει στην επόμενη εποχή, «όμως και αυτό δεν το χειρίστηκε σωστά», όπως είπε.

«Θα καταφέρετε να κάνετε τη ΔΕΥΑΤ σαν την ΚΕΔΗΤ και να την κλείσετε;», είπε ρωτώντας τον δήμαρχο, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να αποχωρήσει εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η πρόταση που σας καταθέσαμε εμείς ήταν νόμιμη, εσείς χρεώνετε 1 εκατ. ευρώ, σας καταγγέλλω, καληνύχτα σας, πείτε το παραμύθι σας

Ο δήμαρχος είπε ότι ο κ. Τσιαμούλος είναι εκτός τόπου και χρόνο και η ένταση ανέβηκε, με τον δήμαρχο να αποκαλεί «άσχετο» τον κ. Τσιαμούλο.

Ο κ. Τσιαμούλος λέει πράγματα που δεν ισχύουν δεν αυξάνεται ο προϋπολογισμός κατά 1 εκατ. ευρώ, θέλει να δημιουργεί εντυπώσεις, ο οργανισμός δεν έχει καμία σχέση με λεφτά

Ο κ. Παπαδημητρίου προτού αποχωρήσει και αυτός από τη συνεδρίαση, είπε ότι η δημοτική αρχή με τη στάση της στο ΔΣ δείχνει ότι αγνοεί την λειτουργία του ΔΣ, κατηγορώντας την διοίκηση του δήμου ότι λειτουργεί με εμπάθεια.

Ο κ. Βόσνος ο οποίος υπερψήφισε την εισήγηση, δήλωσε ότι ο οργανισμός πρέπει να είναι το εργαλείο για την σύγχρονη ΔΕΥΑΤ.

Ο κ. Γούργαρης είπε ότι θα καταψηφίσει την εισήγηση και δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι μακριά από την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών, τονίζοντας ότι η υπηρεσία υπηρετεί την εμπορευματοποίηση του νερού και προωθεί την παραχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Τέλος, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία και υπερψηφίστηκε από την παράταξη της δημοτικής αρχής, από τον κ. Βόσνο, ενώ ο κ. Καραλής δεν καταψήφισε.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ας κηρυχθεί ο Πα@@ς προστατευόμενο είδος να τελειώνουμε!!!

Με τον Καραλή τι παίζει; Ο μόνος απο την αντιπολίτευση που δεν καταψήφισε. Γιατί αραγε;

Εχετε προσέξει τα ΠαραΔικαστικά μετά συζύγων δείπνα incognito;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.