Δόλο καταλογίζει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στους υπεύθυνους του έργου - φάντασμα

Δόλο καταλογίζει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στους υπεύθυνους του έργου - φάντασμα

Σεπτέμβριος 07, 2011 - 13:41
32 σχόλια

 -Η ΕΔΕ πάντως τους απαλλάσσει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΞΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ  το έργο!!!

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Μετά από ενάμιση μήνα, επανερχόμαστε στο ΄΄καυτό΄΄ θέμα της απάτης του περιφερειακού δρόμου Σπάρτης. Όπως είχαμε γράψει στις 21 και 26 Ιουλίου, το έργο δεν εκτελέστηκε ΠΟΤΕ, οι εργάτες που δούλεψαν εκεί δεν πληρώθηκαν ΠΟΤΕ, ο εργολάβος του έργου κύρηξε πτώχευση αφού ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕ ολόκληρο το ποσό του προϋπολογισμού του έργου(!!!!)  και η επιβλέπουσα αρχή, δηλαδή η ΔΕΚΕ, δεν ασχολήθηκε ΠΟΤΕ με εξηγήσεις για το σκάνδαλο...

Όπως είχαμε επίσης γράψει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε ανακοινώσει-δια στόματος της Αντιπεριφερειάρχου κ.Τζανετέα αρχικά, αλλά και του ίδιου του κ.Τατούλη πρόσφατα - ότι το έργο θα ΞΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ, από το ΕΣΠΑ.

Οι διάφορες ενέργειές μας, να βρούμε περισσότερες πληροφορίες, για την διοικητική εξέλιξη(ΕΔΕ) της υπόθεσης τότε, έπεφταν σε έμμεση άρνηση συνεργασίας και παραπομπές από τον ένα στον άλλο αναρμόδιο υπάλληλο...

Ο μόνος που μας είχε δώσει απάντηση- βόμβα, αλλά ήταν πια εκτός κυβέρνησης, ήταν ο πρώην υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης. κ. Π. Ρήγας, ο οποίος επαναλμβάνοντας την θέση του σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για το εν λόγω έργο, μίλησε ΄΄για απάτες υπηρεσιακών παραγόντων΄΄.

Το θέμα βρίσκεται για έρευνα στην Πταισματοδίκη Σπάρτης, από τον Φεβρουάριο του 2011, χωρίς ακόμα να έχει εκδοθεί επίσημα το πόρισμα. Επικοινωνήσαμε με το γραφείο της στη Σπάρτη, αλλά μας δήλωσαν ότι λείπει με άδεια και θα ευρίσκεται εκεί μετά τις 17 Σεπτεμβρίου.

Για να ξαναθυμηθούμε το σκάνδαλο, θα αναφέρουμε πως ο περιφερειακός δρόμος της Σπάρτης (τμήμα Σκούρα -Πυρί) μήκους 12 χιλιομέτρων, ξεκίνησε στα μέσα περίπου του 2008, με προϋπολογισμό έργου περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Στις αρχές του 2009 και πριν καν ολοκληρωθεί ούτε τμήμα του έργου, η κατασκευάστρια Εταιρεία, με την επωνυμία ΄΄Ντι Ες Α.Ε.΄΄ ιδιοκτησίας Ν. Σαμαρά, είχε εκταμιεύσει από τον προϋπολογισμό, το ποσό των 11.425.000 ευρώ. Παρ΄ όλα αυτά, ο εργολάβος, στις 20 Αυγούστου του έτους 2010, κυρήχθηκε έκπτωτος, επειδή από καιρό είχε ο ίδιος σταματήσει το έργο, κυρήσσοντας πτώχευση και αφήνοντας απλήρωτους, προμηθευτές και εργαζόμενους. Το περίεργο δε είναι, πως οι ενέργειες της ΔΕΚΕ, ως επιβλέπουσας αρχής, ΔΕΝ εστράφησαν κατά του εργολάβου, για την επιστροφή των προεισπραχθέντων χρημάτων, αλλά την 29η Αυγούστου 2009 (9 μόλις μέρες μετά την κύρηξή του ως έκπτωτου), η ΔΕΚΕ έκανε δεκτό αίτημα του έκπτωτου πλέον εργολάβου, για εκταμίευση επί πλέον χρημάτων  5.395.000 ευρώ. Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα, ο εργολάβος πήρε  με συνοπτικές διαδικασίες από την ΔΕΚΕ, τις υπογραφές και εγκρίσεις, για την εκταμίευση του ανωτέρω ποσού. Το οποίο αυτόματα ανέβασε το κόστος του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ αλλά πληρωμένου έργου, στο ποσό των 16.820.000 ευρώ!!!!!!!!

Ένεκα των ανωτέρω σωρειών παράνομων ενεργειών, η ΕΔΕ που προκλήθηκε, έγινε από υπάλληλο της υπηρεσίας τον κ. Μαραγιάννη Χρήστο, Μηχανολόγο Μηχανικό Α΄β, ο οποίος απέδωσε((πόρισμα της 30/6/2011) σε...΄΄ φόρτο εργασίας΄΄ και σε ΄΄αμέλεια΄΄  την μη εκπλήρωση των αυτονόητων καθηκόντων τόσο του επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, κ. Κωστόγιαννη Γεωργίου, όσο και του Διευθυντή -τότε- της ΔΕΚΕ κ. Παπαηλιού Γ.

Του θέματος ευτυχώς, επελήφθηι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος την 19η Αυγούστου αλλά και την 22α Αυγούστου του 2011, πριν 15 μέρες δηλαδή, απέστειλε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης αντίστοιχα, ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΆ- ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ έγγραφα, με αντίστοιχους αριθμούς πρωτοκόλλου ΕΜΠ.13706 και ΕΜΠ. 13722, στα οποία ασκεί ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ κατά των Γ. Κωστόγιαννη και Γ. Παπαηλιού, ΄΄για πράξεις και παραλήψεις τους, οι οποίες διαπιστώθηκαν από την διενεργηθείσα ΕΔΕ΄΄ 

Με απλά λόγια, ο Επιθεωρητής, ΄΄αδειάζει΄΄ τον υπάλληλο  που διενήργησε την ΕΔΕ και έβγαλε αθώες περιστερές τους αρμοδίους της ΔΕΚΕ και παραπέμπει το θέμα στην Εισαγγελία Σπάρτης.

Παρ΄όλα αυτά, ο Περιφερειάρχης την περασμένη εβδομάδα, μίλησε πάλι για την ΕΠΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του αμαρτωλού έργου, χωρίς να πει κουβέντα για τα ΄΄φαγωμένα΄΄ 17 εκατομμύρια.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα η γράφουσα, με το γραφείο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Λ. Ρακιντζή, επιβεβαιώθηκαν όλα τα ανωτέρω καθώς και το γεγονός ότι η υπόθεση πλέον ευρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Σπάρτης, με τον οποίο όμως δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, λόγω απουσίας του.

Πάντως, σε μια σύντομη συνομιλία μου, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα, για την υπόθεση των απλήρωτων εργαζομένων, μου ανέφερε πως είναι ακόμα απλήρωτοι, καθώς και ότι είναι ΄΄πολύ δύσκολη η υπόθεση παρά τις δικές της παρεμβάσεις΄΄. Αναμένεται νεα επικοινωνία μας εντός της ημέρας, λόγω φόρτου εργασίας της κ Τζανετέα, αλλά εμείς ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ την ανακοίνωση της Περιφέρειας, για τις ενέργειές της σχετικά με τα 2 προαναφερθέντα άτομα, που κάλυψαν με τις ενέργειες και τις υπογραφές τους το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Δηλαδή, περιμένουμε να μας ανακοινώσει η Περιφέρεια με δελτίο τύπου, τα μέτρα που έλαβε ή θα λάβει για την επιστροφή των ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εισπραχθέντων χρημάτων, καθώς και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων προς τους ενεχομένους. Πριν φυσικά, ξαναπληρωθούν με νέα ηχηρά κονδύλια, λεφτά για το συγκεκριμένο έργο.

Παραπέμπουμε επίσης, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ της 1ης-7/9/2011 τεύχος 98, το οποίο κάνει εκτενή αναφορά και καταγγελλια για το σκάνδαλο, στις σελίδες του 82 και 83 και δημοσιεύει ολοσέλιδες τις επιστολές Ρακιντζή, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Εισαγγελέα Σπάρτης.

 


32 Σχόλια

Πότε περιμένει ο Πέτρος να πει κάποιες αλήθειες στον κόσμο; Τι έχει κάνει αυτός για το θέμα τόσο καιρό; Γιατί η κ. Τζανετέα είπε στην κ.Παπαδοπούλου πως είναι ακόμα απλήρωτοι οι εργάτες αλλά ο Πέτρος αναβάθμισε τον Παπαηλιού κι από τη ΔΕΚΕ τον πήγε στο άλλο προσοδοφόρο πόστο στη διαχείριση σκουπιδιών; Εκεί στην Περιφέρεια συνεχίζουν τις παλιές αμαρτίες ή μήπως πρέπει να τραβηχτούν κάποια αυτιά; Πιέστε τους να κάνουν τη δουλειά τους γιατί η εικόνα που έχουμε μετά από τις καταγγελίες και την αναισθησία τους να λάβουν μέτρα, είναι πως απλά περιμένουν να ξεθυμάνει το θέμα και πάλι να βλέπουμε στις ίδιες καρέκλες τα ίδια λαμόγια. Μπράβο σας πάντως εκεί στο πόρταλ γιατί δεν μασάτε. Πέτρο απάντησε τώρα. τΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙς ΜΕ ΤΑ ΦΑΓΩΜΈΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ. Ο κόσμος πεινάει κι εσύ καλύπτεις τους άρπαγες;

Αν υπάρχει ακόμα ντροπή, πρέπει να δούμε τις παραιτήσεις των Κωστόγιαννη και Παπαηλιού. Οχι τις απολύσεις τους. ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Αλλά θα μου πείτε ποιός αφήνει τη μάσα να πάει σπίτι του, ειδικά όταν έχει τέτοια κάλυψη. Λοιπόν μάθετε όλοι σας πως έχουμε τελειώσει εδώ και καιρό με τους κλέφτες. Το ποτάμι τώρα φουσκώνει. Σε λίγο δεν θ΄ αφήσει τίποτα στο διάβα του. Θα σας πάρουν οι πολίτες με τις πέτρες. Κι όσο και να κάνει ο Πετράν το κορόϊδο για τα φιλαράκια του και να σωπαίνει, νομίζοντας πως έτσι κάνει τον υπεράνω, ας μάθει κι αυτός πως το κουτόχορτο μας τέλειωσε. Τώρα στη θέση του φυτρώνει η ματσούκα και το λιθάρι. Ας βγει να μας πει τι έκανε μετά από τα έγγραφα που του έστειλε ο κ.Ρακιντζής. Μόνο να ξαναχρηματοδοτήσει το έργο μαϊμού βρήκε χρόνο; Τίποτα άλλο; Ντροπή του.

Συγγνώμη τι ήταν αυτό που δσιαβάσαμε; Βάλανε στη ΔΕΚΕ έναν υπάλληλο, υφιστάμενο του Παπαηλιού και του Κωστόγιαννη να κάνει την ΕΔΕ; Και τι περιμένανε να βγάλει αρνητικό πόρισμα; Με ποιά δικαιολογία ένας υπάλληλος κάνει ΕΔΕ για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ασφάλειας και της τσέπης των πολιτών της λΑΚΩΝΊΑς ΚΑΙ ΤΗς ΧΏΡΑς; Τώρα τι έχουν να πουν για τα χάλια τους, που ήρθε η βόμβα από τον επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης και μιλάει για δόλο, όταν ο υπαλληλάκος της ΕΔΕ έδινε συγχωροχάρτια για αμέλεια; Παιδιά μη τους αφήνετε σε ησυχία. Είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Στριμώχτε τους όσο μπορείτε αλλιώς θα μας βγάλουν στο σφυρί κι εμάς τους ίδιους. Μπράβο σας κι από μένα.

Να πάρουν από τους κλέφτες πίσω τα λεφτά του κόσμου που έφαγαν. Άκου 17 εκατομμύρια εκταμιευμένα και με υπογραφές μηχανικού και προϊσταμένου της ΔΕΚΕ για έργο που δεν είχε ούτε ένα χιλιόμετρο τελειωμένο. Ποιός έφαγε από την κυβέρνηση μαζί τους και τους κάλυψε; Δήμευση της περιουσίας τους. Πρώτα αυτών που υπέγραψαν και πήρε ο εργολάβος τα λεφτά και μετά του απατεώνα εργολάβου. Ο εργολάβος δεν θα μπορούσε να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, άμα δεν είχε τις υπογραφές του Κωστόγιαννη και του Παπαηλιού.Αυτοί είναι οι απατεώνες οι μεγαλύτεροι. Μου έφυγε το κεφάλι όταν διάβασα πως έδωσαν υπογραφές για έξτρα 5 εκατομμύρια, μετά την κύρηξη του εργολάβου ως έκπτωτου από το έργο και την πτώχευσή του. Είναι επικίνδυνοικαι οι δύο. Και πρέπει ο κ. Τατούλης να πάρει δημόσια θέση εναντίον τους και να δεσμευθεί για τα λεφτά που έχουν φάει, ότι θα τα απαιτήσει και θα τα πάρει πίσω. Αλλιώς εξωθούν τον κόσμο να πάρει το δίκιο στα χέρια του με όποιο τρόπο αποφασίσει. Αίσχος για όλους τους.

Πέτρο Τατούλη υπέρμαχε της υποδειγματικής Περιφέρειας, δώσε συνέντευξη τώρα. Γιατί ξαναχρηματοδοτείς ένα έργο χωρίς να κάνεις ούτε μια αναφορά για τις ενέργειές σου για τους υπόδικους; Ο κ.Ρακιντζής τους παραπέμπει στον Εισαγγελέα για πειθαρχική δίωξη με κατηγορία τον δόλο. Εσύ δεν δικαιούσαι να κάνεις τον ανήξερο και να μιλάς μόνο για το αύριο, όταν αυτά τα ανθρωπάρια έχουν κατακλέψει 17 εκατομμύρια ευρώ. Πες μας τώρα τι προτίθεσαι να κάνεις μετά από το γράμμα το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ που σου ήρθε από τον κ. Ρακιντζή. Περιμένουμε.

Ευτυχώς που ακόμα υπάρχει η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και ο ΚΥΡΙΟΣ Ρακιντζής. Αλλά ντροπή σε όλους αυτούς τους τυχάρπαστους που έχουν ακόμα μούτρα να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ντροπή και σε όσους τους καλύπτουν.

Πολλά συγχαρητήρια για το άρθρο. Ουσιαστικότατο. Να είστε σίγουροι ότι κάποιοι καλύπτουν τους 2 ένοχους της απάτης . Είναι σίγουρα πολιτικά πρόσωπα και αυτή τη στιγμή εκβιάζονται από τους ενόχους ώστε να τους καλύψουν. Έτσι εξηγείται και το αδιάφορο σφύριγμα του Πετράν που έχει σαν ίνδαλμα στη ζωή του το Μπερλουσκόνι. Τον αρχιμαφιόζο που διέλυσε μια βιομηχανική υπερδύναμη όπως η Ιταλία. Καλύπτει τα φιλαράκια του τους πολιτικούς. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Αλληλοκάλυψη...... Ευτυχώς στον τόπο μας έχουμε πολλά λιθάρια αν και από ότι βλέπω από τον περίγυρο, πολλά τουφέκια αστράφτουν. Σε λίγο θα αρχίσουν και να βροντούν. Όσο και να ψάχνω,άλλη λύση για τη χώρα μας δεν υπάρχει. Πρέπει να σφίξουν οι κώλοι...........

Προς τον ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. Απαιτούμε: 1ον Να μας δηλώσετε σε ποιές θέσεις εξακολουθούν να δουλεύουν οι κατηγορούμενοι από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιντζή. μηχανικοί της ΔΕΚΕ, Κωστόγιαννης Γ. και Παπαηλιού Γ. 2ον Να δεσμευθείτε δημόσια για τις νόμιμες ενέργειές σας, σχετικά με το σκάνδαλο που εξακολουθεί να υπάρχει και έχει περάσει στην δικαιοδοσία σας. Δηλαδή να μας πείτε αν έχετε θέσει σε διαθεσιμότητα τους 2 αυτούς κυρίους κι αν δεν το έχετε ακόμα κάνει, από που καλύπτεσθε να μη το κάνετε. 3ον Να πείτε δημόσια ΠΟΤΕ θα πληρωθούν οι εργάτες της εταιρείας που ΄΄πτώχευσε΄΄ αφού άρπαξε 17 εκατομμύρια δημοσίου χρήματος, οι οποίοι έχουν τελεσίδικη απόφαση να πληρωθούν άμεσα από τη ΔΕΚΕ αλλά είναι ακόμα απλήρωτοι. 4ον Γιατί επαναχρηματοδοτείτε ένα έργο χωρίς προηγούμενα να ενεργήσετε άμεσα για την επιστροφή των κλεμμένων εκατομμυρίων στα ταμεία του κράτους. Το ΕΣΠΑ δεν είναι για να κουκουλώνει κλοπές δημοσίου χρήματος και να διευκολύνει τους άρπαγες. Δεν έχετε δικαίωμα να σπαταλάτε λεφτά στο βρόντο. Και μη μας πείτε πως αυτή τη φορά το έργο θα έχει τη σωστή επίβλεψη και θα γίνει. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να γίνει, αλλά προηγουμένως να πάρει το κράτος πίσω τα κλεμμένα από τον Μπερλουσκόνι και την παρεούλα του. Γιατί κάτι μου λέει, πως πάτε να ξαναρχίσετε το έργο, για να καλύψετε τη μπόχα. Ας είναι καλά ο Ρακιντζής. Σας τύλιξε όλους σε μια κόλλα χαρτί και τώρα δεν μπορεί να πάει ούτε στο γνωστό ΄΄αρχείο΄΄ η υπόθεση. Όλα στη φόρα. Εμείς πάντως κ. Περιφερειάρχα μου, εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναλέμε. Περιμένουμε να μας διαψεύσετε, ότι πάτε να καλύψετε τα φιλαράκια σας.

<p> Καλημέρα αγαπητοί σχολιαστές κι ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στο θέμα του σκανδάλου του περιφερειακού δρόμου της Σπάρτης.</p> <p> Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σας και πραγματικά έχω εξαγριωθεί με την απαράδεκτη αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και με τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα όλοι μας, να τους παρακολουθούμε, να σφυρίζουν αδιάφορα και περί ανέμων και υδάτων.</p> <p> Είμαι επίσης υπέρμαχος της δημόσιας ανακοίνωσης από την Περιφέρεια, για την πορεία των ενεργειών σε σχέση με το θέμα. Τόσο της πληρωμής των εργαζομένων, όσο και της παραδειγματικής τιμωρίας, όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα. Κυρίως της επιστροφής του χρήματος στα Ταμεία του Κράτους, τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρουν και τόσο.</p> <p> Θεωρώ επίσης ντροπή για όλους μας, την άκρατη αλαζονεία των πρωτεργατών του σκανδάλου, οι οποίοι ενώ κατηγορούνται ευθέως από τον κ.Ρακιντζή, εξακολουθούν να κατέχουν Δημόσιες θέσεις και μάλιστα διευθυντικές, με τις ευλογίες του κρατικού μηχανισμού.</p> <p> Η απόλυτη απαξίωση του στοιχειώδους δικαίου.</p> <p> Αίσχος.</p> <p> Με εκτίμηση προς όλους σας.</p> <p> Γιούλη Παπαδοπούλου.</p>

Πετράν λαλίστατε που είσαι τώρα;;;; Μόνο κούφιες καταγγελίες ξέρεις να κάνεις!

Αυτό είναι κουκούλωμα μετα Ξαναχρηματοδότησης!!! Άντε να πέσει καμια πίσσα!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ. ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΓΑΤΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΕΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!!!!!!!!!

<p> ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ</p> <p> Επανέρχομαι αγαπητοί μου, διότι ο σχολιαστής με το όνομα&nbsp;ΜΙΧΑΛΗΣ Κ. έθεσε ένα θέμα που κι εμένα με έχει προβληματίσει εδώ και καιρό και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι΄ αυτό. Το θέμα της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (αναγκαστικής εννοείται) των 2 αυτών μηχανικών της ΔΕΚΕ.</p> <p> Λοιπόν, για να μην αφήνουμε βολές όπως μερικοί που θίγονται μας κατηγορούν πλαγίως, αλλά πρωτίστως επειδή έχουμε βαρεθεί τα κουκουλώματα και τις στάχτες στα μάτια μας, σας πληροφορώ τα κάτωθι:</p> <p> Για ΟΛΟΥΣ τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους εργαζομένους σε ΝΠΔΔ, ισχύει ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, που είναι ο&nbsp;Νόμος 3528/2007.</p> <p> Στο&nbsp;ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄&nbsp; που αναφέρεται στην ΑΡΓΙΑ-ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ και στο ΑΡΘΡΟ 104&nbsp;παράγραφος 1 β και 1 γ και παράγραφος 2&nbsp;, αναλύονται διεξοδικά οι περιπτώσεις της αναγκαστικής ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, για παράβαση καθηκόντων, πειθαρχική δίωξη προϊσταμένου κ.τ.λ.</p> <p> Είναι απαίτηση ΟΛΩΝ μας να μάθουμε τι απ΄ όλα έχει εφαρμοσθεί για τους ενεχομένους στο έργο -ΣΚΑΝΔΑΛΟ.</p> <p> Στην περίπτωση δε που έχουν ΄΄παραλείψει΄΄ να εφαρμόσουν το νόμο εκεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου τώρα υπάγεται η ΔΕΚΕ, μπορούν απλά να μας ανακοινώσουν τον... άλλο νόμο που υπερκαλύπτει τον3528/2007 και απαλλάσσει τους -κατά τον κ. Λ. Ρακιντζή- ενόχους του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.</p> <p> Τελούμε σε αναμονή... αλλά κάτι μου λέει πως κανένας δεν πρόκειται να μιλήσει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα.</p> <p> Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται να δει τα όσα προβλέπει ο νόμος 3528/2007, μπορεί να πατήσει στο Google τη φράση ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Νόμος 3528/2007 ΚΕΦ.ΣΤ΄ ΑΡΓΙΑ - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ.</p> <p> Ευχαριστώ και πάλι.</p> <p> Γιούλη Παπαδοπούλου.</p> <p> &nbsp;</p>

Κατά τα άλλα ασχολούμαστε με την θυγατέρα των 2500 ευρώ μηνιαίως. Τι ψυχή έχουν αυτά μπροστά στα 16.800.000;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ γιατί δώσατε σημασία στην παρατήρησή μου και το ψάξατε. Θα επανερχόμουν εγώ με την παραπομπή στο νόμο, αλλά με προλάβατε και μπράβο σας. Ο Πέτρος των υποδειγματικών διαδικασιών και της διαφάνειας όμως ακόμα δεν μιλάει. ΓΙΑΤΙ; Τι έχεις να μας πεις κ. Περιφερειάρχα; Γιατί τους καλύπτεις;

Η Αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη κ. Τζανετέα δεν ήταν Αντινομάρχης Λακωνίας όταν πληρώθηκε 17 εκ. ευρώ το "φάντασμα";;;

να διωχθει πειθαρχικα και αυτος που εκανε την ΕΔΕ και εβγαλε τετοιο πορισμα.ντροπη!!!!!

Βρε παιδιά στο πόρταλ, εσείς που πάτε στις συνεντεύξεις του Τατούλη, γιατί δεν τον στριμώχνετε με ερωτήσεις, να σας πεί τι θέση παίρνει για όλο το όργιο των καταγγελιών με τα φαγωμένα εκατομμύρια; Αναγκάστε τον να μιλήσει μπροστά στο μικρόφωνο να δούμε τι θα πει.

Μόνο ανακατωσούρα στομαχική και αηδία για όλους τους νοιώθω. Και ένα μεγάλο κενό από την απογοήτευση. Αίσχος.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΚΛΗΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΗΣΑΣ ΤΗΝ ΕΔΕ?

οταν εχεις φορτο εργασιας κυριε της ΕΔΕ το αναφερεις πιο πανω.δεν χρειαζεται διπλωμα ανωτατης σχολης για να το γνωριζεις.γκεκε?

γνωριζετε κυριοι οτι δεν εχω χρηματα να αγορασω φαρμακα που μου ειναι ακρως απαραιτητα και αναντικαταστατα και εχουν βγει απο τη λιστα? περιμενα το πορισμα του κυριου ρακιντζη για να πω: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Τόσα χρόνια που ο Μπερλουσκίνι (δημόσιος υπάλληλος σου λέει...) είναι καναλάρχης, δεν είχες ανακατωσούρες; Από πότε ανακατεύεσαι;

Μη βιάζεσαι να πεις την εξυπνάδα σου ανώνυμε 7.45μμ. Ο Μπερλουσκόνι είναι καναλάρχης αλλά η επιχείρησή του είναι εταιρεία και δεν είναι στο όνομά του. Λες να μη το έχουμε ψάξει κι αυτό; Τα ξέρουν τα κόλπα της φοροαπαλλαγής και της κάλυψης του κ..λου τους όλα τα λαμόγια. Άσε τώρα τις μπηχτές στους σχολιαστές και κοίτα μαζί όλοι να στρατευθούμε μπας και απαλλαγούμε από δαύτους κάποτε. όλοι τους μας προκαλούν ανακατωσούρες και το σύστημα που τους καλύπτει επίσης.

<p> Και δικαίωμα υπογραφής έχουν ακόμα φίλε μου και μέσα στη μεγάλη μάσα τους έχει ο ***. Αφού τον ***** τον έχει μεταφέρει από τη ΔΕΚΕ στον Φορέα Διαχείρησης Απορριμμάτων. Πολλά τα φράγκα γαρ εκεί. Οι μεγάλες μπίζνες τώρα λέγονται σκπουπίδια. *******</p>

Πολύ σωστός ο άνθρωπος που μιλάει για συστράτευση.Να μην υποκύψουμε στο διχασμό που μεθοδεύει η κυβέρνηση. Όλοι μαζί μόνο μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι έχουμε άδικο αλλά και δίκιο. Όλοι αργά η γρήγορα θα πληγούμε οικονομικά αλλά και ψυχικά.Είμαστε όλοι εμείς, ο απλός λαός, μια αλυσίδα που προσπαθούν να την κάνουν χίλια κομμάτια, έτσι ώστε να χάσει τη δύναμή της......... Οι πολιτικοί μας μόνο άδικο έχουν αφού εξυπηρετούν μόνο τα ατομικά και των φίλιων προς αυτούς συμφέροντα. Εμείς οι υπόλοιποι (κάποιοι) τους είμαστε χρήσιμοι μόνο στις εκλογές.......

εσείς... "anonymos" που τα ψάχνετε όλα, διαπιστώνω ότι δεν σας απασχολεί καθόλου η διαπλοκή Μπερλουσκόνι. Το να έχεις κατ ουσίαν μμε είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εμπλοκή στα 17... Δεν καταλαβαίνω την αξιολόγησή ...σας. !!!

Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στην κυρία Παπαδοπούλου και στην εξαίρετη και ουσιαστική πένα της. Τολμά και δημοσιεύει αυτά που ενδόμυχα ανακινούνται στις πλατείες και τα καφενεία για το σκάνδαλο με την καταληκτική φράση: δεν βαριέσαι αδερφέ θα τα κουκουλώσουν πάλι!! Στην ουσία του θέματος δεν θα μπώ γιατί έχω εμπιστοσύνη στην κυρία Γιούλη, απλά θέλω να ευχηθώ να χυθεί φώς στην υπόθεση και κάποιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους σε αυτή τη χώρα.

Παράβαση καθήκοντος δεν είναι και η αδιαφορία του Περιφερειάρχη και κάθε άλλου αρμόδιου, που αγνοεί τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το νόμο 3528 και κρατάει τους πρωταίτιους αυτού του σκανδάλου στη θέση τους; Ποιός θα παρέμβει εκεί. Κάντε κάτι γράψτε κάτι πάλι βρε παιδιά. Αυτοί έχουν αποθρασυνθεί τελείως.

ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ? ΑΝ ΝΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΑΙΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!