Δ.Νικολάου: Κάθε κάδος απορριμμάτων στην Τρίπολη είναι μία ανοιχτή χωματερή

Δ.Νικολάου: Κάθε κάδος απορριμμάτων στην Τρίπολη είναι μία ανοιχτή χωματερή

Ιούλιος 10, 2012 - 17:06
4 σχόλια

Συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα απορρίμματα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γούργαρης (Περιφερειακός Σύμβουλος) και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τρίπολης Δημήτρης Νικολάου. Θέμα της συνέντευξης η διαχείριση των απορριμμάτων, αφού όπως ειπώθηκε στην αρχή των δηλώσεων «η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα», ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε ποτέ ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης με αποτέλεσμα να φτάνει η ώρα που ο πολίτης και δημότης θα πληρώσει το σκουπίδι περισσότερο από το ψωμί του».

Φτάσαμε σε αδιέξοδο για να δοθεί η διαχείριση σε ιδιώτες
Τα δύο μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν λόγο για αδιέξοδα που είχαν ως στόχο να οδηγηθούμε στη λύση των ιδιωτών και μάλιστα χωρίς καμία αντίδραση από τους πολίτες, αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Μάλιστα αναφερόμενος ο κ. Γούργαρης στο θέμα του διαγωνισμού της Περιφέρειας σημείωσε πως «δρομολογήθηκε η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στους επιχειρηματικούς ομίλους με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Δηλαδή ο λαός θα πληρώσει τη δημιουργία πανάκριβων εγκαταστάσεων και θα ξαναπληρώσει ληστρικά τέλη για τα σκουπίδια».
Ενώ για τους δήμους και δη για το δήμο Τρίπολης ο κ. Νικολάου σημείωσε πως «εφαρμόζει προγράμματα όπως λέει προσωρινής διαχείρισης κατασπαταλώντας τεράστια ποσά που θα χρεώσουν στους δημότες», ενώ ο μίλησε και για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20-30%, σε μία περίοδο που οι επιστήμονες έχουν δώσει λύσεις για βέλτιστο συνδυασμό μεθόδων που λύνουν το πρόβλημα και δεν επιβαρύνουν ούτε το περιβάλλον ούτε την τσέπη των πολιτών.

Όχι στην καύση και χωροθέτηση κεντρικά χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
Οι κύριοι Γούργαρης και Νικολάου αναφέρθηκαν και σε λύσεις που προτείνει εδώ και χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση όπως να κλείσουν και να αποκατασταθούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές, να χωροθετηθούν από την Κυβέρνηση νέοι χώροι για εγκατάσταση επεξεργασίας και ταφής υπολειμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς με όρους διαφάνειας και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά να μην υιοθετηθεί η λύση της καύσης.

Η λύση πρέπει να είναι πολιτική
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη στην συμμετοχή ιδιωτών και ζητά και την διαχείριση επιτέλους των επικίνδυνων αποβλήτων ενώ  μιλώντας για το δήμο Τρίπολης ο κ. Νικολάου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση κάθε κάδος ακόμα και ανακύκλωσης είναι μία ανοιχτή χωματερή» και δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση. Ενώ τέλος για το νέο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου σημείωσαν τόσο ο κ. Γούργαρης όσο και ο κ. Νικολάου ότι θα ακολουθήσει τη λογική των παρατάξεων στις οποίες ανήκουν τα μέλη του…

Ελένη Τράκα


4 Σχόλια

Ο κ. Νικολάου δεν είναι αυτός που με το έτσι θέλω σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, καταστρατηγώντας και καταπατώντας κάθε εσωτερικό κανονισμό, επέβαλλε στο Σώμα να τον ακούσει να διαβάζει το ψήφισμα για την απόλυση της κ. Στρούζα της ΚΝΕ (του δικού τους παιδιού, δηλαδή) που μάλιστα δεν ήταν αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσει λύση; Τώρα άλλαξε τροπάριο και κάνει φροντιστήριο (εκτός απ' αυτά που πληρώνεται) για το πώς πρέπει να γίνεται η σωστή διαχείριση των αποβλήτων; Θα σας πρότεινα, κ. Νικολάου μου, να εστιάσετε την προσοχή και το ενδιαφέρον σας και να επικεντρωθείτε στο πώς θα αυξήσετε τα...δυσθεώρητα ποσοστά που έλαβε το κόμμα σας στις εκλογές, γιατί στις επόμενες βλέπω να μένετε εκτός νυμφώνος... Αλλά, καλή είναι και η αντιπολίτευση...Ε, κ. Νικολάου;

ρε με τα σκουπιδια τι θα γινει????θα τα πεταξω εξω απο το Δημαρχειο...ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.

ΦΑΣΙΣΤΟΦΩΛΙΤΣΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ε ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ; ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΜΑΓΚΑ " ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;

Απ΄΄ εξω απο την Περιφερεια φιλε πρεπει να τα πεταξεις η απ εξω απο το σπιτι του Κου Τσιαμουλου που κλεινει τη χωματερη , αφου ξερει οτι δεν εχει ολοκληρωθει ο διαγωνισμος της Περιφερειας. Τοσα χρονια περιμενε , δε μπορουσε να περιμενει μερικους μηνες ακομη? Οι αλλοι δημοι γιατι δε εκλεισαν τις χωματερες τους? Αυτοι οι δημοτες δεν ειχαν ψυχη? Μονο ο Κος Τσιαμουλος ειχε? Για να σωσει το σπιτι του , βρωμισε ολη την πολη. Αισχος!!!