Δήμος Μεγαλόπολης: Θα ρυθμίσουν τα χρέη της Τηλεθέρμανσης που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν!

Δήμος Μεγαλόπολης: Θα ρυθμίσουν τα χρέη της Τηλεθέρμανσης που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν!

Αύγουστος 01, 2019 - 11:16
0 σχόλια

Σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν έχει τίτλο : Υπαγωγή βεβαιωμένων οφειλών σε ρύθμιση της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Α.Ε. κατά τις διατάξεις του ν. 4611/2019 (άρθρα 110έως και 117).

Δεν γνωρίζω τις εισηγήσεις για να σας παρουσιάσω πολλά στοιχεία, όμως είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για το πολύ μεγάλο ποσό που η Τηλεθέρμανση χρωστάει στον Δήμο Μεγαλόπολης και που σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε είναι περίπου 1.200.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποκαλύψει το Καφενείο της Μεγαλόπολης στις 2 Απριλίου 2019 και τότε παρόλο που είχαμε κάνει ερωτήματα και είχαμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα, δεν απαντούσε κανένας. Μετά από πολλές οχλήσεις ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος είχε κάνει λόγο για Συμψηφισμούς οφειλών μεταξύ δήμου και εταιρίας, ενώ αργότερα στην προεκλογική περίοδο ο Σπύρος Τσιριγώτης είχε αναφέρει ότι δεν ισχύουν όλα όσα γράφαμε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης και ότι η Τηλεθέρμανση είναι το παιδί του Δήμου και κάποιοι θέλουν να γίνουμε παιδοκτόνοι!

Σε όλο αυτό το διάστημα τόσο δεχθήκαμε μεγάλη κριτική ότι γράφουμε ανακρίβειες, τώρα βλέπουμε λίγες μέρες πριν να αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή αν έρχεται ένα τόσο σοβαρό θέμα για συζήτηση και προφανώς για τακτοποίηση.

Όμως τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί , αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλο χρέος της Τηλεθέρμανσης και αν η εταιρία δεν πλήρωνε τα δάνεια της με αποτέλεσμα να γίνονται παρακρατήσεις από χρήματα του Δήμου που προορίζονταν για άλλους σκοπούς, τότε πριν γίνει οποιαδήποτε ρύθμιση θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι υπεύθυνοι τι έχει γίνει. Και αναφέρομαι στις 2 προηγούμενες δημοτικές αρχές, αφού η Τηλεθέρμανση δεν έχει πληρώσει τα δάνεια της και επι δημαρχίας Παπαδόπουλου αλλά και επί δημαρχίας Μπούρα.

1.200.000 ευρώ, είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό. Το Καφενείο της Μεγαλόπολης θα είναι σήμερα στο Δημαρχείο και θα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να μας πει ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Τσιριγώτης γιατί δημιουργήθηκε αυτό το χρέος . Γιατί δεν πλήρωνε η Τηλεθέρμανση τα δάνεια της; Γιατί ο Δήμος επέτρεψε να μαζευτεί τόσο μεγάλο ποσό; Γιατί οι σύμβουλοι δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν; Και όταν κάποιοι ρώτησαν οι υπόλοιποι έκαναν πλάκα. Γιατί τον Απρίλιο και τον Μάιο που το αποκαλύψαμε μας έλεγαν ψέμματα; Οι πολίτες θέλουν απαντήσεις γιατί τα λεφτά είναι πολλά και η Τηλεθέρμανση είναι το πιο σημαντικό έργο της πόλης.

Σήμερα λοιπόν περιμένω να δω τι θα συζητηθεί και ποια στάση θα κρατήσουν οι άρχοντες μας, ειδικά όσοι σύμβουλοι ακόμα και τώρα δεν δέχονται ότι υπάρχουν χρέη, δεν δέχονται ότι υπάρχει θέμα και το βασικότερο δεν γνώριζαν τίποτα!

Θα το ξαναγράψω για να μην υπάρχει καμία απολύτως παρεξήγηση, η Τηλεθέρμανση είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο, πρέπει να λειτουργεί και να είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες. Όμως οι υπεύθυνοι έχουν κάνει πολλούς λάθος χειρισμούς και αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση και όχι οι πολίτες που θέτουν ερωτήματα.

Αλεβίζος Παναγιώτης, kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.