Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για την αναστολή λειτουργίας των μονάδων 3 και 4

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για την αναστολή λειτουργίας των μονάδων 3 και 4

Οκτώβριος 04, 2019 - 08:34
0 σχόλια

Κατόπιν των  εξελίξεων που προέκυψαν, σχετικά με τη λειτουργία των λιγνιτικών Μονάδων ΙΙΙ & IV της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε., ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Α. Χριστογιαννόπουλος, έσπευσε άμεσα στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης και συναντήθηκε με τους κ.κ. Β. Βασιλόπουλο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας και Ν. Παναγιωτόπουλο, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, επικοινώνησε κατόπιν με τους Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας, κ.κ. Κ. Βλάσση, Ο. Κωνσταντινόπουλο και Γ. Παπαηλιού, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Νίκα, από τους οποίους ζήτησε να προβούν άμεσα στις δέουσες ενέργειες, προς την κατεύθυνση της άρσης των γραφειοκρατικών λόγων της ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας των Μονάδων, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την επόμενη εβδομάδα, έχει προγραμματισθεί επίσημη συνάντηση του κ. Δημάρχου Μεγαλόπολης στο Γραφείο του κ. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που στόχο έχει την πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της Πολιτείας σε ό,τι αφορά την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης.

Οι εν λόγω εξελίξεις, αφ’ενός δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, αφ’ ετέρου πρέπει αντιμετωπίζονται με μεθοδικότητα και σύνεση.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας πλήρη επίγνωση του βάρους της ευθύνης που της αναλογεί, δεσμεύεται να λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια απέναντι σε μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία μας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση που θα λάβει από τον κ. Υπουργό, θα προχωρήσει, ως οφείλει, στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν και να εκφράσουν τις απόψεις και προτάσεις τους.

Δελτίο τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.