Δημήτρης Τσιώσης: Ένας αριστούχος τερματοφύλακας από την Τρίπολη

Δημήτρης Τσιώσης: Ένας αριστούχος τερματοφύλακας από την Τρίπολη

Ιούλιος 07, 2017 - 10:46
3 σχόλια

Ο Δημήτρης Τσιώσης δεν είναι μόνο ταλαντούχος τερματοφύλακας αλλά και αριστούχος στα μαθήματα, αγγίζοντας το «20» στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις, βαθμός που του δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσει με χαμόγελο και αισιοδοξία το μέλλον του.

Με 19,077 μόρια ο Δημήτρης Τσιώσης βλέπει μπροστά του την πόρτα της Νομικής Σχολής -που βρίσκει τόσο ενδιαφέρουσα- να του ανοίγεται διάπλατα και με ωριμότητα και σύνεση να νιώθει έτοιμος να συνεχίσει να συνδυάζει τις σπουδές του παράλληλα με τον αθλητισμό.

Ο 18χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης σε ηλικία 8 ετών και αφού πέρασε από όλα τα ηλικιακά τμήματα υποδομών του συλλόγου, πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναρκαδικό με τον οποίον έκανε το ντεμπούτο του στην Γ’ Εθνική κατηγορία στις 21 Μαΐου κόντρα στον ιστορικό Φωστήρα με τον ίδιο να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση και να είναι ο MVP της νίκης της ομάδας του κερδίζοντας το χειροκρότημα από φιλάθλους και συμπαίχτες.

Ο Δημήτρης Τσιώσης είναι ένα παιδί που βάζει στόχους, θέλει να σπουδάσει και να συνεχίσει στον αθλητισμό, νιώθει ευλογημένος που έχει περάσει και από τις δύο ομάδες της πόλης του (Αστέρα και Παναρκαδικό) και έχει ως πρότυπο τον τεράστιο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Αυτός είναι ο αριστούχος τερματοφύλακας από την Τρίπολη των 19,077 μορίων και μιλά στο ArcadiaPortal.gr  

Για το πώς γίνεται ένα παιδί να συνδυάσει τον αθλητισμό με το σχολείο:

Το να συνδυάσεις τον αθλητισμό με το διάβασμα σίγουρα δεν είναι εύκολο και απαιτεί πολύ προσπάθεια, μεγάλη συγκέντρωση και διαρκή επαγρύπνηση για να μην αμελήσεις κανέναν από τους δύο στόχους δηλαδή ούτε το σχολείο αλλά ούτε και τον αθλητισμό. Κάποιος που έχει βάλει κάτι στόχο και το θέλει πολύ θα τα καταφέρει και θα πετύχει και εγώ είμαι αυτής της άποψης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δική μου πήγαν όλα πολύ καλά, προσπαθώντας να τα συνδυάσω στον μέγιστο δυνατό βαθμό και στο τέλος τα αποτελέσματα ήταν θετικά για εμένα.

Για το κομμάτι των σπουδών:

Ετοιμάζομαι να δηλώσω για Νομική Αθηνών γιατί είναι η σχολή που μου αρέσει. Η μητέρα μου εργάζεται στα δικαστήρια και έτσι μου εμφύσησε την αγάπη για τον συγκεκριμένο κλάδο από πολύ μικρή ηλικία. Η Νομική είναι ένας κλάδος που μου αρέσει και τον βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν σκέφτομαι αυτή να είναι η πρώτη μου επιλογή.

Για το αν θα συνεχίσει να συνδυάζει τις σπουδές με τον αθλητισμό:

Σίγουρα είναι στα μελλοντικά μου σχέδια. Ο αθλητισμός είναι κάτι που αγαπώ και κάνω από μικρό παιδί και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό πιστεύω πως αν το βάλω στόχο θα το συνεχίσω και είναι ένας από τους στόχους μου παράλληλα με τις σπουδές να συνεχίσω και τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός προσφέρει πράγματα που δεν μπορείς να τα βρεις αλλού.

Για το αν θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά στον Παναρκαδικό:

Θα μου άρεσε πάρα πολύ να συνεχίσω στον Παναρκαδικό. Αυτή είναι μια απόφαση που θα την λάβουμε στο τέλος του καλοκαιριού όταν θα δούμε και τα αποτελέσματα σε ποια σχολή περνάω. Τώρα, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ξέρω πού θα αγωνίζομαι τη νέα χρονιά. Είμαι ποδοσφαιριστής του Παναρκαδικού και αναμένω τις εξελίξεις. Από την ομάδα μου τον Παναρκαδικό δεν έχω κανένα παράπονο. Με έχει στηρίξει και δεν μου έχει σταθεί εμπόδιο πουθενά.

Για την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τις ακαδημίες του Αστέρα μέχρι την Γ’ Εθνική και το ντεμπούτο με τον Παναρκαδικό:

Ξεκίνησα σε ηλικία 8 ετών το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα Α’ Εθνικής και είναι όνειρο για όλα τα παιδιά της περιοχής να γίνεις μέλος των ακαδημιών του Αστέρα. Έτσι λοιπόν κι εγώ γράφτηκα στα τμήματα υποδομών. Ξεκίνησα να δουλεύω με τους προπονητές και να βελτιώνομαι συνεχώς, φτάνοντας μέχρι και την Κ20 ενώ έχω κάνει προπονήσεις και με την ανδρική ομάδα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με προπονητές όπως ο Τζέρι Ούγκεν και ο Γιώργος Μουντάκης στον Αστέρα αλλά και τον Γιώργο Μανέλη πέρσι στον Πανρκαδικό, οι οποίοι αμφότεροι είναι εξαιρετικοί, και να μάθω χρήσιμα πράγματα. Από κει και πέρα επέλεξα να συνεχίσω στον Παναρκαδικό ο οποίος είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Είναι πολύ μεγάλη χαρά ως Τριπολιτσιώτης να μπορέσω να αγωνιστώ και στις δύο ομάδες της πόλης μου. Θεωρώ ότι είναι ευλογία για ένα παιδί από την Τρίπολη να μπορέσει να πράξει κάτι ανάλογο. Ο Παναρκαδικός είναι ένα πολύ ωραίο κεφάλαιο για εμένα. Έχω κάνει φιλίες, έχω βελτιωθεί αγωνιστικά, κατάφερα να αγωνιστώ κόντρα σε ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες και να πάρω πολύτιμες εμπειρίες. Νομίζω πως ο Παναρκαδικός είναι μια πολύ καλή εμπειρία τόσο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο όσο και για τη ζωή μου γενικότερα. Είμαι της άποψης ότι στο μέλλον όλα γίνονται με πρόγραμμα.  Στο μέλλον θέλω να αναδειχθώ σιγά-σιγά και όπου μπορώ να φθάσω.

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με τη θέση του τερματοφύλακα:

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα παιδιά δεν θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή τη θέση και να αγωνίζονται σε θέσεις που σκοράρουν. Εγώ δεν το ασπάστηκα αυτό και μου άρεσε πάρα πολύ η θέση του τερματοφύλακα. Από πολύ μικρός παρακολουθούσα μεγάλους τερματοφύλακες από την τηλεόραση. Ουσιαστικά το νερό μπήκε στο αυλάκι όταν είδα τα κατορθώματα του Μπουφόν στο Μουντιάλ του 2006. Τότε αποφάσισα πως θέλω να κάνω ακριβώς αυτό το πράγμα και είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να εξελιχθώ και να παίξω στη θέση του τερματοφύλακα.

-Αντώνης Χρονάκης-


3 Σχόλια

Άριστος μαθητής άριστος τερματοφύλακας σεμνός και προσγειωμένος.Με λίγα λόγια ένας σπουδαίος έφηβος.Ως συνταξιούχος δάσκαλος που τον παρακολούθησα πέρισυ σε όλες του τις προπονήσεις, έχω ιδίαν άποψη για όλα αυτά.Αύριο θα γίνει και επιτυχημένος στη δουλειά του.Τον αγαπάμε και είμαστε υπερήφανοι που είναι στον Παναρκαδικό.Μπράβο σου.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια! Καλή δύναμη στις σπουδές σου και καλές προπονήσεις!

οι δυο ομαδες της πολης θα επρεπε να του εχουν δωσει ευκαιριες ,πραγμα που δεν εκαναν.ο χρονος θα δείξει ποιος εχει δίκιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.