Διάσωση αλιεργάτη από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή του Φωκιανού στο Λεωνίδιο

Διάσωση αλιεργάτη από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή του Φωκιανού στο Λεωνίδιο

Οκτώβριος 19, 2021 - 09:00
0 σχόλια

Συναγερμός σήμανε πριν από τρεις ημέρες στις λιμενικές αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Άστρους και Λεωνιδίου για τον εντοπισμό ενός αλλοδαπού αλιεργάτη, ο οποίος παρασύρθηκε ενώ επέβαινε πάνω σε λέμβο έξω από το Ακρωτήριο του Φωκιανού στο Λεωνίδιο.

Ο αλιεργάτης, όπως μας πληροφόρησαν από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Λεωνιδίου, ο οποίος εργάζεται σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή, επέβαινε σε λέμβο η οποία παρασύρθηκε από τη θάλασσα, λόγω του καιρού. Ο αλιεργάτης εντοπίστηκε σώος και ρυμουλκήθηκε ασφαλής, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού Σώματος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Άστρους και Λεωνιδίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για αγνοούμενο 30χρονο αλλοδαπό αλιεργάτη, ο οποίος είχε μεταβεί με λέμβο σε ιχθυοκαλλιέργεια στην θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Φωκιανού στο Λεωνίδιο.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη και δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Ο 30χρονος εντοπίστηκε από το παραπλέον Δ/Ξ ”GAZ PROVIDENCE” σημαίας Παναμά και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π- ”ΧΡΗΣΤΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΣ” Λ.Ν.-657 Γ.΄ στην ιχθυοκαλλιέργεια, όπου και αποβιβάστηκε με ασφάλεια.

 

Φωτογραφία αρχείου, arcadiaportal.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.