Διαπεριφερειακό συμβούλιο με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για τη ΔΕΗ ζητεί η παράταξη Τατούλη

Διαπεριφερειακό συμβούλιο με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για τη ΔΕΗ ζητεί η παράταξη Τατούλη

Οκτώβριος 30, 2019 - 18:48
0 σχόλια

Κατά την ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο «βραχίονας της κυβέρνησης», ενώ, αναφερόμενος στο παρελθόν της ΔΕΗ, επεσήμανε ότι αποδομήθηκε η εταιρία, κατά παράβαση των κανόνων των Ανώνυμων Εταιριών, και υποβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας το 2014.

Έκανε ατόπημα ο Μητσοτάκης. Θέλω να πω ότι ο ΕΣΕΚ θα είναι δυσμενής για τη χρήση του λιγνίτη. Πώς θα μιλάμε για ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στη χώρα όταν δεν θα έχουμε πλέον τον λιγνίτη;

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης είπε: «Η χώρα μας έχει καταναλώσει μόνο το 40% των αποθεμάτων του λιγνίτη και αυτό θα επιφέρει δυσμενείς εξελίξεις στα οικονομικά της χώρας. Η αποβιομηχανοποίηση της περιοχής θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Στο Αμύνταιο θα μειωθεί ο πληθυσμός μέσα σε πέντε χρόνια κατά το ήμισυ. Το master plan της Μεγαλόπολης πρέπει να μας απασχολήσει πάρα πολύ. Όλα αυτά τα θέματα περί συνοδών ενεργειών δεν έχει να κάνει με την εισήγηση σήμερα. Συμφωνούμε με το ψήφισμα του κ. Πετράκου και βάζουμε άλλον έναν όρο, να γίνει διαπεριφερειακό συμβούλιο με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αυξήσουμε την πίεσή μας και τη δύναμή μας, απέναντι σε όλους όσοι απεργάζονται τέτοιες στρατηγικές». 

«Όλοι οι σχεδιασμοί του παρελθόντος για την εξέλιξη της ΔΕΗ απέτυχαν, γιατί δεν είχαν ως ορίζοντα και στόχο την Επιχείρηση, αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι καιρός όλοι μαζί να αντισταθούμε στις στρατηγικές που θέλουν να δημιουργήσουν αστάθεια στην ενεργειακή μας ασφάλεια και στις περιοχές που για δεκαετίες πήραν στις πλάτες τους την υποστήριξη της ενέργειας στη χώρα μας», είπε, τέλος, ο κ. Τατούλης.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.