Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έφερε και προβλήματα στην Αρκαδία

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έφερε και προβλήματα στην Αρκαδία

Ιανουάριος 05, 2015 - 12:42
7 σχόλια

Συνεχής ενημέρωση

Nέα ενημέρωση 22:00

Ανακοινώνεται ότι λόγω χιονοπτώσεων- παγετού, στο παρακάτω οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ή διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες

Έχει διακοπεί :
 Παλαιά Εθνική οδός Τρίπολης – Άργους από το 16ο έως 37ο χλμ.

 - Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :
          α. Εθνική οδός Τρίπολης – Πύργου από 40ο έως 54ο χλμ.
          β. Εθνική οδός Τρίπολης – Πύργου από 15ο έως 32ο χλμ.
          γ. Επαρχιακή οδός Τρίπολης – Άστρους από 15ο έως 20ο χλμ.
          δ. Επαρχιακή οδός Άστρους – Αγίου Πέτρου.
          ε. Επαρχιακή οδός Άστρους – Καστάνιτσας.
          στ.Επαρχιακή οδός Τρίπολης – Βλαχοκερασιάς.
          ζ. Εθνική οδός Νεμέας – Λεβιδίου από το 47ο έως 52ο χλμ.

20:20

Ανακοινώνεται ότι λόγω χιονοπτώσεων- παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην Αρκαδία ως ακολούθως:

Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Λεβιδίου - Νεμέας, από 47ο έως  51ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από 45ο έως 55ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους – Αγ. Πέτρου, από το 10ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους – Καστανίτσας, από το 10ο χλμ.

Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο Μαινάλου – Χρυσοβίτισι –Αλωνίσταινα – Στεμνίτσα – Καρδάρα.

Επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο Πάρνωνα – Άνω Δολιανά – Δραγούνη – Καστρί – Αγ. Πέτρος – Παλαιοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Βασκινά.

19:40

Σε επικοινωνία που είχε το ΑrcadiaPortal.gr με τον κ. Παπαδημητρίου υπεύθυνο πολιτικής προστασίας δήμου Τρίπολης ενημερώθηκε για την εικόνα του δήμου Τρίπολης μέχρι αυτή τη στιγμή.

Εκχιονιστικά μηχανήματα περνούν από τους δρόμους τους εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα στον Φάλανθο η χιονόπτωση έχει σταματήσει και ο δρόμος είναι ανοιχτός. Στην Σκιρίτιδα η χιονόπτωση συνεχίζεται  και μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό. Να αναφέρουμε ότι μετά τη διάνοιξη των δρόμων οι υπεύθυνοι ρίχνουν αλάτι.

Ο δήμος Τρίπολης πάντα σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθούν να κρατήσουν το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό.

Στην δημοτική ενότητα Λεβιδίου αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και ρίχνουν αλάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα και κανένα χωριό δεν έχει αποκλειστεί από τον χιονιά.

Τις επόμενες ώρες και με την χιονόπτωση να έχει κοπάσει στην πόλη της Τρίπολης ο δήμος θα ρίξει αλάτι.

17:40

Ανακοινώνεται ότι λόγω χιονοπτώσεων- παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ή διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην Αρκαδία ως ακολούθως:

Έχει διακοπεί :

Παλαιά Εθνική οδός Τρίπολης – Άργους από το 16ο έως 37ο χλμ.

-Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες :

 α. Εθνική οδός Τρίπολης – Πύργου από 45ο έως 55ο χλμ.
 β. Εθνική οδός Τρίπολης – Σπάρτης από 10ο έως 20ο χλμ.
 γ. Επαρχιακή οδός Άστρους – Αγίου Πέτρου.
 δ. Επαρχιακή οδός Άστρους – Καστάνιτσας.

17:00

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και όλοι είναι σε επιφυλακή για ό,τι προκύψει

13:30

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων – παγετών Δ.Α. Αρκαδίας

Ε.Ο.  Τρίπολης- Λεβιδίου - Νεμέας, από 47ο - 51ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους – Αγ. Πέτρου, από το 10ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους – Καστανίτσας, από το 10ο χλμ.

Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Μαινάλου – Χρυσοβίτισι –Αλωνίσταινα – Στεμνίτσα – Καρδάρα.

Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα – Άνω Δολιανά –Δραγούνη – Καστρί – Αγ. Πέτρος – Παλαιοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Βασκινά.

12:42

Νέες  χιονοπτώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έτσι όπως είχε προβλέψει η μετεωρολογική υπηρεσία. Τα προβλήματα για τον νομό Αρκαδίας ξεκίνησαν από το πρωί με το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο Τρίπολης –Σπάρτης, Τρίπολης – Πύργου και Τρίπολης- Άστρους.

Επίσης  αρκετό είναι το χιόνι που δημιουργεί προβλήματα  στα Μαγούλιανα στην Κοντοβάζαινα, στο Βαλτεσινίκο, στη Βυτίνα και στην Αλωνίστανα. Επίσης μεγάλη χιονόπτωση υπάρχει στο Καστρί στον Άγιο Πέτρο και στα Άνω Δολιανά.

Να αναφέρουμε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στα παραπάνω οδικά δίκτυα γίνεται αποκλειστικά με αλυσίδες.

Σε επικοινωνία που είχε το Arcadia Portal.gr με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα πληροφορήθηκε ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο Καλογερικό και στον Φάλανθο.

Στους εθνικούς δρόμους αυτή τη στιγμή επιχειρούν 2 εκχιονιστικά οχήματα.

Το Βορειοανατολικό μέρος του νομού φαίνεται να βάλλεται περισσότερο αυτήν την ώρα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ακραία φαινόμενα.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι σε ετοιμότητα η περιφέρεια και  προειδοποιεί όχι στις άσκοπες μετακινήσεις.

 


7 Σχόλια

Πολλά τα προβήματα! Πολύ κρύο. Τα εκχιονιστικά αργήσαν πολύ και οι οδηγοί τους κάνουν πολύ άτσαλη δουλειά. Το απόγευμα θα έχει -5. Τι να σου κάνουν εξοπλισμοί που χρησιμοποιούσαμε και το 80 και προσωπικό χωρίς καμία γνώση. Για να καθαρίσει ο δρόμος θέλει λάστιχο και βούρτσα ειδική και οπωσδήποτε αλάτι. Γιαννακούρα googlαρε λίγο να δεις πως καθαρίζονται οι δρόμοι στο εξωτερικό και με τι προγραμματισμό.

ΣΙΛΙΜΝΑ ΩΡΑ 19.15 (5.1.2015) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΑΝΘΟΥ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ. ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ !!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΑΝΘΟΥ ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ.ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΩΡΕΣ.ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!!

ρε παιδια η αλατιερα της περιφερειας σταθμευε με τον οδηγο του σε χωριο τησ τεγεας και στο σπιτι του......χωρισ να εχει χιονια και τωρα με τα χιονια..... λουης που ειναι η αλατιερα;;;;;; ψαξε ,ψαξε δεν θα τη βρεις;;;;;

Μην ανησυχείτε θα έρθει ο Σωτηράκης με το εκχιονιστικό. Προσέξτε μόνο , μη σας πατήσει γιατί δεν έχει δίπλωμα και περνάει το εκχιονιστικό για playmobil.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.