Δεσμεύτηκαν 350.000 ευρώ από το Δήμο Τρίπολης για να εξαγοραστεί η Βίλα Τουρκοβασίλη

Δεσμεύτηκαν 350.000 ευρώ από το Δήμο Τρίπολης για να εξαγοραστεί η Βίλα Τουρκοβασίλη

Αύγουστος 01, 2014 - 09:27
3 σχόλια

Σμυρνιώτης: Το εμβληματικό αυτό κτίριο θα παίξει σηματικό ρόλο για να γίνει η Τρίπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στην εκδήλωση για τη λήξη του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων ανακοίνωσε ότι δεσμεύτηκαν 350.000 ευρώ για να εξαγοραστεί η Βίλα Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη.

Τα χρήματα αυτά δεσμεύτηκαν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και το Πράσινο Ταμείο. Ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι το εμβληματικό αυτό κτίριο της Τρίπολης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε μία προσπάθεια που γίνεται περίπου ένα χρόνο τώρα, ώστε η Τρίπολη να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ίσως ο στόχος αυτός ακούγεται ουτοπικός, είπε, αλλά η Αρκαδία έχει δυνατότητες και οι υποδομές προχώρησαν.

Επίσης αναφέρθηκε και στην ύπαρξη σημαντικών ανθρώπων που μπορούν να βγάλουν την Τρίπολη προς τα έξω, όπως ο Νίκος Φλώρος, ο οποίος ταξίδεψε το Δήμο Τρίπολης στην Αγία Πετρούπολη μέσω της έκθεσής του.

Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το στόχο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 πραγματικότητα, αφού και χρόνος υπάρχει.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Θα έχετε αφήσει κανένα δέντρο μέχρι τότε;;;; Φυτέψατε κανένα άλλο;;;;; Θα την δώσετε στο ΤΑΙΠΕΔ για χάρισμα (πούλημα) μετά;;;;; Πολιτιστική πρωτεύουσα και κούτσουρα λιθάρια...... Οργανώστε κανά συσίτιο γιατί σιγά σιγά φτάνει η ανάπτυξη και στην Τρίπολη.

Είδαμε και τη δημοτική αρχή του Κοτσάνη και του κου Τζιούμη που μόνο λόγια ήταν και άφηναν τη βίλα να μαραζώνει και να γκρεμίζεται στα χέρια των ιδιωτών. Τουλάχιστον εάν αγοραστεί από το δήμο θα αξιοποιηθεί και δε θα μπορεί κανένας πια να κόψει τα δέντρα. Οσο ανήκει σε ιδιώτη ο ιδιώτης κάνει ότι θέλει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.