Δένδιας για συμφωνία με Ιταλία: Μεγαλώσαμε την Ελλάδα

Δένδιας για συμφωνία με Ιταλία: Μεγαλώσαμε την Ελλάδα

Ιούνιος 10, 2020 - 11:10
1 σχόλια

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα… Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σύνορα της χώρα μας μεγάλωσαν» επισήμανε, σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την ιστορική συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία.

«Σαράντα χρόνια προσπαθούσαμε κι έγινε τώρα… Νομίζω το να μεγαλώνεις τον τόπο σου και τα δικαιώματα του και να το αφήνεις στις επόμενες γενιές είναι κάτι εξαιρετικό. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σύνορα της χώρας μας μεγάλωσαν» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα έχει φιλοδοξία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου να συμφωνήσει με όλους τους γείτονές της, και με την Τουρκία, και να χαρακτηρίσει τις οικονομικές ζώνες προς όφελος των κοινωνιών και των λαών» επισήμανε ο κ. Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση αν το ελληνικό κράτος θα συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με την Τουρκία και την Αλβανία.

Ως προς την επίσκεψή του στο Κάιρο στις 18 Ιουνίου και το ενδεχόμενο συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι. Δουλεύαμε ένα χρόνο για την Ιταλία επί 14ωρα και 15ωρα… Οι Αιγύπτιοι προσπαθούν να μην μπλέκονται με θέματα άλλων χωρών στην περιοχή. Εάν μπορούσαν θα απέφευγαν να πατήσουν ‘’τουρκικό κάλο’’».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

με υπερπτήσεις τούρκων πάνω από νησιά και έβρο, με δομές εποίκων κοντά σε κρίσιμες περιοχές όπως στρατόπεδα των ειδικών δυνάμεων, με μια θράκη να είναι όμηρος του προξενείου, δεν είναι να εμπιστεύεσαι τον τέκτονα υπουργό εξωτερικών

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.