Δεν ψηφίζει ο Βλάσης το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δεν ψηφίζει ο Βλάσης το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Φεβρουάριος 15, 2024 - 12:31
22 σχόλια

Μετά από ένα μήνα συνειδητής αποχής από τα ΜΜΕ και αποφυγής τοποθέτησης για το θέμα της θεσμοθέτησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, οφείλω σήμερα, ημέρα ψήφισης του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, να εκφράσω την άποψή μου.

Για λόγους συνειδησιακούς, που προσκρούουν στα θεμέλια του προσωπικού μου αξιακού συστήματος, δεν θα ψηφίσω το Σ/Ν «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Πάνω και πέρα απ’ όλα πιστεύω, κατ’ αρχάς, πως οφείλουμε να στηρίξουμε το θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε έναν θεσμό αιώνων, τον πυρήνα της κοινωνίας μας, που έχει διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, έχει στηρίξει την πορεία της Πατρίδας μας μέσα από πάρα πολλές δοκιμασίες και που προστατεύεται από το Σύνταγμα, με ειδική μάλιστα αναφορά στη μητρότητα.

Ο ρόλος της μάνας και του πατέρα σε μια οικογένεια δεν είναι αφηρημένες έννοιες, αλλά το κύριο συστατικό μιας διαδρομής που προτάσσεται από την ίδια τη φύση. Η φύση ορίζει για την τεκνοποίηση τη συμμετοχή και των δύο φύλων. Επίσης, στη συζήτηση περί σεβασμού των δικαιωμάτων δεν πρέπει να λησμονούμε το πρωταρχικό δικαίωμα του κάθε παιδιού στην πατρότητα και στη μητρότητα, το δικαίωμα στην ύπαρξη γονεϊκού προτύπου και των δύο φύλων. Μόνο έτσι μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού του.

Σίγουρα οι εποχές και οι κοινωνίες αλλάζουν κι εμείς οφείλουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις. Οφείλουμε, όμως, αυτό να το κάνουμε στο βαθμό που οι εξελίξεις αυτές θα λειτουργούν προς όφελος του συνόλου και θα εκφράζουν το κοινό αίσθημα. Τα ήθη και οι παραδόσεις μας αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, λειτούργησαν και λειτουργούν ως βάση και ως πυξίδα στην πορεία του λαού μας και κατά την προσωπική μου άποψη οφείλουν να διαφυλαχθούν.

Ο σεβασμός και η στήριξή μου στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δεδομένα και μπορούν να αποδειχθούν από την έως τώρα προσωπική μου πορεία, αλλά και από τα πεπραγμένα μου στον πολιτικό στίβο. Στη δεδομένη, όμως, συγκυρία εγείρονται πολλά ερωτήματα για το αν η εν λόγω ρύθμιση συνιστά ένα προοδευτικό βήμα ή υπακούει στις επιταγές ενός διεθνούς ρεύματος που στοχεύει στον άκρατο δικαιωματισμό και στην συμπεριληπτικότητα. Εξάλλου, πολλά από τα υπό συζήτηση ζητήματα καλύπτονται και μπορούν να διευθετηθούν περαιτέρω μέσω του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης.

Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην εγείρει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του εν λόγω Σ/Ν αποδεικνύει στην πράξη πως παραμένουμε σταθεροί στις δημοκρατικές αρχές της παράταξής μας. Η παραταξιακή μου συνείδηση και ο σεβασμός μου προς την απόφαση του Πρωθυπουργού υπαγορεύουν να μην τοποθετηθώ εκτενέστερα. Κάθετι διαφορετικό θα συνιστούσε απλώς μικροπολιτική εκμετάλλευση της δεδομένης διαφωνίας μου.

Απέναντι σε ένα ζήτημα έντονης συνειδησιακής φύσης παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες μου. Θα κριθώ από την ιστορία για την ορθότητα των επιλογών μου».


22 Σχόλια

Εντάξει, το καταλάβαμε.....Θα θέλαμε την άποψη σας κύριε βουλευτα ως γιατρό, για την μεγάλη αύξηση στην τιμή των φαρμάκων με δεδομένη την μεγάλη συμμετοχή των ασφαλισμένων. Αν δεν σάς κάνει κόπο....

12.43, δεν του βρήκες τίποτα μεμπτό με την πιο πάνω απάντηση και τώρα του θέτεις πιο δύσκολο ερώτημα για να τον κατηγορήσεις με έμμεσο τρόπο. Πόσο κακόβουλος άνθρωπος είσαι. Και ικανοποιητική απάντηση να σου δώσει, σίγουρα θα του βρεις κάτι άλλο.

Κύριε κωστα παραδοσιακά έτσι ;; Σαμαρικά ή οικογενιακα ;; Γιατί οικογενειακά , με βόλτες …………. δε νομίζω να στέκουν οι δικαιολογίες

Το καταλαβε επιτελους οτι ειναι και θα παραμεινει στην απεξω και κλεινει το ματι ξανα στο Σαμαρα...

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

14:32 Κακόβουλος ε;;; Πατριώτη, εμένα δεν με καίει ο γάμος των ομόφυλων, αλλά οι τιμές των φαρμάκων....ζεματανε! Εσύ μάλλον έχεις χοντρό πορτοφόλι, αλλά αυτά είναι τα φλέγοντα θέματα. Τον ρωτάμε σαν γιατρό καί σάν βουλευτή, πού είναι το πρόβλημα;; Μάλλον στο μυαλό σου.....

Μπράβο Κώστα. Έτσι πρέπει. Με αυτό το target group έτσι πρέπει. Τις Κυριακές και τις αργίες βάλε τη γραβατούλα σου και στάσου δίπλα στους παπάδες για χαιρετούρα και φιγούρα. Να εμπεδώνει το group ποιον ψηφίζει.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Το κατάφερε κι αυτό ο Κούλης. Ειλικρινά μπράβο. Πρώτη φορά (από όσο θυμάμαι βέβαια) που βουλευτές έχουν άποψη, οποία και να είναι αυτή, την εκφράζουν και ψηφίζουν κατά συνείδηση (την όποια συνείδηση έχουν τέλος πάντων). Μπορούν να έχουν άποψη, σωστά; Δεν μπορεί όλων η άποψη να συμφωνεί με όλους. Τους στέλνουμε εκεί για να έχουν άποψη ή όχι; Μην κρίνετε από τον εαυτό σας που φέρεστε ως πρόβατα σε μαντρί, έτσι είναι το σωστό....

14..32 δεν ξέρω αν το διάβασες.ειπε δεν το ψηφίζει.οκ.θα πάει και θα ψηφίσει όχι;;η θα επαναπαυθει στην αποχή;και δεν θα σπάσει κανένα αυγό.γοατι η ανακοίνωση αυτό λέει ουσιαστικά.δεν ψηφίζω απέχω.αλλα.στους ψηφοφόρους έλεγε να πάτε να ψηφίσουν στις εκλογές.μαλλον δεν τα τιμάει τα παντελόνια του.οσο για τα φάρμακα;ναι σαν γιατρός που είναι θαθελα να ακούσω και την γνώμη του.γιατι δεν την λέει;η την ξέρεις εσύ;να μας την πεις αν είναι αφού θιχτηκες τόσο.

Κυρία 18:21 καλό θα ήταν κάποιοι ''ανοιχτόμυαλοι και σύγχρονοι προοδευτικοί'' να ανοίξουν κανένα λεξικό και να μάθουν τι σημαίνει η λέξη ''ΓΑΜΟΣ''….

@18:21 άνοιξε και εσύ κανένα σύγχρονο λεξικό στο λήμμα "ομόφυλος". Έχει 2 σημασίες. 1) Κάποιος που ανήκει στην ίδια φυλή και 2) κάποιος που ανήκει στο ίδιο φύλο. Είναι πιο δόκιμος όρος γιατί το "ομοφυλοφιλικός" ταιριάζει περισσότερο όταν από τα συμφραζόμενα αναφερόμαστε σε σεξουαλική πράξη/συνήθεια.

@03:23 - 1. Από την λέξη "ομοφυλόφιλος" εννοιολογικά πως προκύπτει σεξουαλική πράξη/συνήθεια; 2. Οι "ομόφυλοι" δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις/συνήθειες; Μπούρδες είναι αυτά. Πρόκειται απλά περί marketing. Η λέξη ομόφυλος ακούγεται καλύτερα από την ομοφυλόφιλος στους μεγαλύτερους. Νομίζουν ότι είναι κάτι άλλο (που προφανώς δεν είναι).

οταν ειναι σιγουρο οτι θα περασει το νομοσχεδιο ,αφου οι μισοι να ψηφισουν ,μαζι νδ-πασοκ-συριζα περναει,βρηκαν ευκαιρια να το παιξουν ανταρτες ηρωες τα παλικαρια ,εκει που πρεπει σε ακριβια -φαρμακα-φορολογια γενικα,ελευθερων επαγγελματιων - και πολλα αλλα θεματα τι κανετε κυριε? τη κοτουλα εεε ,εκει σας θελουμε να εμφανιστειτε να και πραξετε τα δεοντα εσεις και ολοι οι αλλοι στη βουλη,παρτακιδες

@08:23 το συνθετικό "-φίλος" ξεκάθαρα παραπέμπει σε αυτόν που του "αρέσουν" (σεξουαλικά) οι ομόφυλοι/ετερόφυλοι του. Ως εκ τούτου ταιριάζει περισσότερο όταν η συζήτηση κυριολεκτικά έχει να κάνει με την πράξη του σεξ αυτή καθεαυτή. Όταν λοιπόν δεν μιλάς για το σεξ καλύτερα ταιριάζει το "ομόφυλος". Πχ "γάμος μεταξύ ατόμων που τους αρέσει το σεξ με άτομα του άλλου φύλου" vs "γάμος μεταξύ ατόμων του άλλου φύλου". (ετεροφυλόφιλος vs ετερόφυλος)

Τί έγινε; Γιατί κόβετε το σχόλιο μου για τον Βλάση; Ασκώ αρνητική κριτική σε αυτόν και στον Οδυσσέα που απείχαν, χωρίς να χρησιμοποιώ χυδαίες λέξεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.