Δεκάδες ακίνητα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας στο νέο Δήμο Τρίπολης !

Δεκάδες ακίνητα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας στο νέο Δήμο Τρίπολης !

Μάιος 03, 2011 - 03:37

- Η απογραφή δείχνει τη γύμνια των δήμων οι οποίοι δεν έχουν κατοχυρωμένη την περιουσία τους!

Της Χριστίνας Τσιορωτά 

Άναυδη έμεινε η επιτροπή απογραφής , η οποία κλήθηκε να συγκεντρώσει και να απογράψει τα πάγια στοιχεία των 8 δήμων που καταργήθηκαν και δημιούργησνα το νέο Δήμο Τρίπολης ώστε ο νέος οργανισμός να γνωρίζει τι  παραλαμβάνει και φυσικά τι κατέχει, τι διαθέτει ως περιουσία. Η διαπίστωση πως δεκάδες ακίνητα , ακόμα και κτίρια μέσα στην Τρίπολη η ιδιοκτησία των οποίων δεν αμφισβητείται , δεν φέρουν τίτλους ιδιοκτησίας αιφνιδίασε την επιτροπή και φυσικά δυσκόλεψε το ήδη δύσκολο έργο της.

« Έγινε από την μεριά της επιτροπής  σοβαρή δουλειά σε κάθε δήμο με την οδηγία που απηυθυνα ως πρόεδρος στις κατά τόπους επιτροπές που συστάθηκαν να μην απευθυνθούν στους αιρετούς ώστε να καταγράψουν τα περιουσιακά στοιχεία. Δεν σας κρύβω ότι για τα περισσότερα δεν υπάρχουν τίτλοι. Οικόπεδα χωράφια κτίρια χωρίς τίτλους. Υπάρχουν και στο δήμο της Τρίπολης κτίρια  που μεν  δεν αμφισβητούνται όμως  δεν έχουν κ  τίτλους» θα πει ο Πρόεδρος της επιτροπής απογραφής κ.Πέτρος Καλτετζιώτης.
Οι δήμοι λοιπόν δεν γνωρίζουν την περιουσία που διαθέτουν, και ν την γνωρίζουν δεν διαθέτουν γι αυτήν όλους τους απαραίτητους τίτλους. «η δουλειά μας δεν τελείωσε. Για 1η φορά γίνεται μια τέτοια καταγραφή και είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Για τα πάγια στοιχεία δεν προλάβαμε να κάνουμε τοπογραφικά και ως εκ τούτου δεν μπορούν ν αποτιμηθούν ως αξίες» συνέχισε ο Πρόεδρος για να προτείνει εν τέλει στο σώμα η επιτροπή να συνεχίσει το μεγάλο και σπουδαίο έργο που ξεκίνησε ώστε να το ολοκληρώσει. «Προτείνω η επιτροπή να συνεχίσει το έργο της για να το ολοκληρώσει . Πρέπει να κάνουμε τοπογραφικά,. Δεν υπάρχει λεπτομερής καταγραφή για τα όσα βρήκαμε. Γι αυτό και δεν ξέρουμε την πραγματική αξία τους.» το σώμα υπερψήφισε την πρόταση και η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της, έργο σημαντικό αφού όπως σημείωσαν και οι ορκωτοί λογιστές η περιουσία πρέπει να καταγραφεί, ν αποτιμηθεί και έπειτα να αξιοποιηθεί για να αποφέρει και έσοδα στο νέο Δήμο.
Τα ευρήματα της απογραφής αποδεικνύουν πως οι Καποδιστριακοί Δήμοι στερούνταν το λιγότερο  σωστού συστήματος καταγραφής, ελέγχου , διαχείρισης αλλά και αξιοποίησης της περιουσίας που διέθεταν…

Ειδήσεις: