Δ. Παυλής: Δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα των πασχαλινών εκδηλώσεων

Δ. Παυλής: Δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα των πασχαλινών εκδηλώσεων

Μάιος 26, 2011 - 17:04
4 σχόλια

-Για ωραιοποιημένες καταστάσεις μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά" και επιφυλάχθηκε για.. αποκαλύψεις όταν γίνει ο απολογισμός του περιβόητου πια Πάσχα!

Της Χριστίνας Τσιορωτά

   Έπειτα απο εβδομάδες σιωπής ο Δ. Παυλής επανήλθε στο θέμα των πασχαλινών εκδηλώσεων και των χρημάτων που δαπανήθηκινα γι αυτές αφορμή του προυπολογισμού στον οποίον εντάχθηκε αυτό το κόστος κ το οποίο για2η φορά υπερψήφισε. Βέβαια όπως διευκρίνισε υπερψήφισε συνολικά τον προυπολογισμό αφού συνολικά τίθεται και όχι κατα κωδικό, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να λειτουργήσει. Η θετική ψήφος ωστόσο δεν σημαίνει και πλήρης αποδοχή, ένα απο τα σημεία λοιπόν στα οποία υπάρχει ένσταση και έντονη διαφωνία είναι  και οι δαπάνες για τις πασχαλινές εκδηλώσεις.

 

Ο Δημήτρης Παυλής μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στην εκπομπή Επι της Ουσίας  ανέφερε οως το θέμα δεν έχει κλείσει, πως είναι κάτχοος στοιχείων που αποδεικνύουν πως έγινε σπατάλη και πως τα νούμερα που έδωσε ο Δήμαρχος στην δημοσιότητα ήταν ωραιοποιημένα!

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης είχε αναφερθεί στα κόστη με συνέντευξή του προς τα μέσα αναφέροντας ότι « το φετινό κόστος για το διευρυμένο δήμο Τρίπολης άγγιξε τις 150.000 ευρώ και όχι τις 169.000 όπως ενδεικτικά είχε ψηφιστεί από το Δ.Σ ,  μειωμένο κατά 11,2%!» Μάλιστα για να υπερτονίσει την οικονομία αυτής της  χρονιάς και ενδεχομένως την σπατάλη της προηγούμενης σημείωσε πως το κόστος σε σχέση με το 2010 είναι ελαττωμένο κατά 40%! Φέτος ο δημότης καλείται να πληρώσει για τις εκδηλώσεις έκαστος 3,08 ευρώ ενώ πέρυσι πλήρωσε 5,19 ευρώ!
Αυτά τα νούμερα έρχεται σήμερα ν αμφισβητήσει ο Δημήτρης Παυλής αναφέροντας ότι μειώθηκαν οι ποσότητες και όχι οι τιμές! «Συνεχίζουμε να έχουμε Ισχυρές διαφωνίες έχουμε για το Πάσχα. Μειώθηκε η μελέτη όσων αφορά τις ποσότητες και όχι οι τιμές. Το 93% της μείωσης  αφορά αυστηρά μείωση ποσοτήτων και όχι τιμών. Όταν γίνει ο απολογισμός του Πάσχα εκεί θα τα πούμε αναλυτικά και ο κόσμος  θα μάθει τι συνέβη και τι όχι» είπε χαρακτηριστικά.
Τόσο ο απολογισμός όσο όμως και το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα καταδείξουν το τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτές τις εκδηλώσεις και κατά πόσον η δημοτική αρχή ωραιοποίησε την κατάσταση όπως υποστήριξε ο Δημήτρης Παυλής. Εκείνο βέβαια που πρέπει κανείς να κρατήσει είναι πως η παράταξη επιμένει πως έχει στα χέρια της τα στοιχεία εκείνα τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. « Τα στοιχεία που δόθηκαν δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα .Ο Δήμαρχος Προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, αυτά τα πράγματα θα τα δούμε στον απολογισμό. Έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας για ν αποδείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως είπε. Είπε ότι το περσινό Πάσχα ήταν  ακριβότερο από το φετινό, ότι πέρυσι στοίχισε  151 χιλιάδες και το φετινό 159 χιλιάδες . και η μορφή του νέου Δήμου δεν έχει σχέση! Έχω ζητήσει στοιχεία για το που έγιναν εκδηλώσεις ,σε ποια χωριά και ποιες ήταν οι δαπάνες; Δεν είναι παραπάνω από 3 σημεία αυτά και αυτά που δόθηκαν είναι πολύ λίγα στο σύνολο των εξόδων. Θα τα δούμε όλα στον απολογισμό! Έχει ενδιαφέρον και αποδεικνύεται ότι τα κόστη ήταν υψηλότερα από πέρυσι ανεξάρτητα αν οι τιμές ήταν ίδιες με πέρυσι . Το ν αντιγράφουμε τις τιμές από πέρυσι δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση, τις τιμές τις διαμορφώνει η αγορά. Συμφωνώ με την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, αλλά να γίνει έρευνα , να βρεις μια τιμή κρατούσα και βάση αυτής να κάνεις διασπορά . Δεν μπορεί να κάνουμε το 10, 20! Δεν είμαι αντίθετος στην διασπορά, καλώς έγινε. Ο τρόπος είναι το θέμα! Και υπάρχει και το ερώτημα των διπλάσιων τιμών στο ίδιο πράγμα! Γιατί πήγε στην ακριβότερη τιμή και όχι στην φθηνότερη;» αναρωτήθηκε ο Δ. Παυλής.
Εν αναμονή λοιπόν του απολογισμού, του πορίσματος και φυσικά των στοιχείων που λέει η μείζονα μειοψηφία πως έχει… 

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ 0,75 € ΤΟ ΚΙΛΟ.....ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ 1,75 € ΤΟ ΚΙΛΟ.....ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ 2,25 € ΤΟ ΚΙΛΟ..... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ...Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΖΑΡΙΑ !!!! ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ..ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ...ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ !!

Για τον προβληματισμένο:Από πού προκύπτει ότι ο Δήμαρχος ξέρει από παζάρια ? Έχει υπάρξει στο παρελθόν μανάβης μπακάλης ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο? Τέλος αν έχουμε τον δήμαρχός μας για να κάνει τα παζάρια για το κάρβουνο ή τις χαρτοπετσέτες τότε ζήτω που καήκαμε.

οποιος δεν ξέρει από πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου να μην εκφέρει γνώμη , ο σημερινός Δήμαρχος έκανε τις εκδηλώσεις με ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ

Εντάξει θεοδώρα... μόνο ο Σμυρνιώτης και ο Chuck Norris ξέρουν από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι υπόλοιποι 100.000 Αρκάδες είναι άσχετοι.