Συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" πολιτών και στην Τρίπολη (photos + video)

Συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" πολιτών και στην Τρίπολη (photos + video)

Μάιος 26, 2011 - 21:46
15 σχόλια

Είναι συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή αρκετοί πολίτες στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μέσω facebook.

Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η ειρηνική διαδήλωση πολιτών σε πλατείες όλης της χώρας.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/H0pp6nY7RSY


15 Σχόλια

ΜΠΡΑΒΟ.ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ.ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ.ΜΠΡΑΒΟ.

50 άτομα όλα κ όλα...και τα 15 είναι κάθε απόγευμα εκεί και αράζουν. Γι' αυτό σε αυτή την πόλη δεν θα πάμε ποτέ μπροστά...γιατί όλοι σκέφτονται "Έλα μωρε που θα κατέβω σε συγκεντρώσεις και τέτοια...θα περάσω λίγο ενώ θα πηγαίνω στον πεζόδρομο, να κόψω φάτσες, να έχω να λέω μετά με τους φίλους μου και να γελάω". Πάλι καλά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν σκέφτεται σαν εσάς βολεμένοι Τριπολιτσιώτες του φραπέ.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7052

NA AGIASEI TO STOMA SOU PAUL-OLOI OI VOLEMENOI TRIPOLITSIOTES TOU XAVALE KAI TOU ARAGMATOS PERIMENOUN PANTA APO TOUS ALLOUS...ALLA ADD STO FACEBOOK KANANE 1000 ATOMA ENW PIGANE MONO 50...

ποια 50 ατομα ρε φιλε? προφανως εισαι απο αυτους που 'εκοψαν φατσες' οπως λες κι εφυγαν.μην ειστε ρε μιζεροι και καχυποπτοι για ολα.μια καλοπροερετη κινηση μη γινει αμεσως να γκρινιαξετε.για επαρχια μια χαρα ητανε.αν δε γουσταρεις τραβα κι εσυ αθηνα.

ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΦΙΛΕ PΑUL.... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟΙ ΗΤΑΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ..... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΦΡΕΝΤΟ...... ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ....... ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ-ΕΣΠΡΕΣΣΟ......

Όχι πενήντα, μέχρι σαράντα άτομα μαζεύτηκαν μέχρι τις 9 το βράδυ που έφυγα, χτες. Σήμερα όμως, ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη το πλήθος των ανθρώπων (όχι 1500 όπως γράφει η Καθημερινή αλλά πεντακόσιοι) αλλά και η σύστασή του. Άνθρωποι που τους βλέπεις καθημερινά στο δρόμο, δεν τους γνωρίζεις βέβαια για να μπορέσεις να τους μιλήσεις, αλλά η αποψινή συγκέντρωση σου δίνει την ευκαιρία. Και αρχίζει να δημιουργείται μια νέα κοινωνικότητα, να χτίζονται ξανά κοινωνικοί δεσμοί, αυτοί που ο σύγχρονος τρόπος ζωής είχε εκμηδενίσει. Φαίνεται να σχηματίζεται μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, τουλάχιστον αυτή είναι η τάση. Στη νέα αυτή κατάσταση οι προηγούμενες δομές δεν θα έχουν θέση και οι φράσεις του τύπου "50 άτομα όλα κ όλα...και τα 15 είναι κάθε απόγευμα εκεί και αράζουν" θα δείχνουν τη ρηχότητα που περιέχουν. Μέσα σ' αυτό το πλήθος περιφέρονταν και οι συνήθεις κάτοχοι μιας κάποιας σφραγίδας (μικροεξουσίας), μάλλον αναλογιζόμενοι τις δικές τους κατά καιρούς ανεπιτυχείς κινητοποιήσεις. Πολλά τα κέρδη από συγκεντρώσεις όπως η αποψινή. Θα τα πούμε και αύριο.

δεν σας πειραζουν αλλες πολεις που ουτε καν υποστηριξαν την κινηση (πχ σπαρτη) η τριπολη σας φτεει...βολεμενοι υπαρχουνε παντου δεν εινια τοπικο το θεμα. χαλαρωστε λιγο μην κραζετε για τα παντα!!ημαρτον πια!

Για τα δεδομένα της Τρίπολης ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση! Κατά τις 9.30 ήμασταν πάνω από 400 άτομα, που αύριο μπορεί (και πρέπει) να είναι πολύ περισσότερα!

Είμαι Αθήνα και άποψη έχω μόνο απο τις φωτογραφίες και το video...αλλά έστω και αν υποθέσω οτι όντως ήταν 400 άτομα...είσαι ικανοποιημένος με αυτόν τον αριθμό; Στο video είδα κάποιον κόσμο να κάθεται στην πλατεία σχεδόν αμίλητος. Αυτή είναι η αγανάκτηση τους; Είμαι αρκετά καλοπροαίρετος αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν πρόκειται ποτέ να αντιδράσουν σε τίποτα. Μακάρι να διαψευστώ. Φιλικά, Παύλος.

Αν είσαι Αθήνα, οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο δίκτυο ήταν πολύ πριν ξεκινήσει η προσέλευση, όταν υπήρχε ακόμα φως. Την Τετάρτη πραγματικά είμασταν το πολύ σαράντα. Αλλά, από αυτούς τους σαράντα εγώ είδα λιγότερους από δέκα γνωστούς, οι άλλοι ήταν νέοι άνθρωποι, ακόμα και με νεογέννητα στην αγκαλιά, που προκαλούσαν έκπληξη με την παρουσία τους, ευχάριστη έκπληξη. Χτες αντίθετα, εκτός από λίγους "σφραγιδοφύλακες" που μπορεί να κατέχουν ένα μικρό κοπάδι (τα μέλη του κοπαδιού φταίνε, βέβαια, που δέχονται το ρόλο του πρόβατου) και πρέπει να είχαν πάθει την πλάκα τους βλέποντας τόσο κόσμο που δεν ήταν πελάτες τους, εκτός από αυτούς λοιπόν που ήταν για φάπες αλλά ευτυχώς χάθηκαν στο πλήθος, πήγε πλατεία πολύς και θυμωμένος, αλλά και χαρούμενος (μέσα στο ψυχοπλάκωμά του) κόσμος που συζητούσε ξανά και ανακάλυπτε την ταυτότητα προβλημάτων και ανησυχιών και την πιθανότητα ότι με κοινή δράση ίσως να σώσουμε ένα μέρος από τα δικαιώματά μας. Μπορεί εκείνη την ώρα ο πεζόδρομος να ήταν τίγκα, από νέους που αντικειμενικά έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από εμένα, π.χ. Τι να κάνουμε όμως, όσο κι αν μας εξοργίζει το γεγονός, ο καθένας ανακαλύπτει μόνος του την Αμερική (η αυτεπίγνωση είναι επίπονη και δύσκολη διαδικασία).

βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη και κατάγομαι κι εγώ από την Αθήνα!Συμφωνώ πως οι Τριπολιτσιώτες μέχρι τώρα κοιμούνταν και μάλιστα ύπνο βαθύ!!!Μετά όμως από τη χθεσινή συγκέντρωση ευελπιστώ πως επιτέλους άρχισαν να ξυπνάνε!!Βέβαια λείπει ακόμη η ρυθμικότητα και ο παλμός που υπάρχει στις άλλες πόλεις, όμως πιστεύω πως κι αυτό θα γίνει. Εγώ πάντως θα είμαι και απόψε εκεί κι ας ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Μάλιστα θα φέρω κι εγώ αντικείμενα που θα κάνουν θόρυβο, όπως κατσαρόλες ή μπρίκια με κουτάλια για να κάνουμε και λίγη φασαρία μήπως ξυπμνήσουν και οι υπόλοιποι. πρότείνω κι εσείς να κάνετε το ίδιο για να αποκτήσουμε φωνή και να ακουστούμε σε όλη την Τρίπολη!!!

Χτες υπήρχαν 500-600 άτομα max, καμία σχέση με τα 1500 άτομα που ειπώθηκαν σε κάποια μέσα. Όλοι οι Τριπολιτσιώτες γνωρίζουμε ότι η πλατεία Αγ.Βασιλείου σαν χώρος και μόνο, δεν μπορεί αν χωρέσει 1500 άτομα αν δεν κατέβουν ΚΑΙ στον δρόμο, πράγμα που χθες δεν συνέβη (φαίνεται κι από τις φωτογραφίες). Μακάρι βέβαια να συμβεί σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ κάπως έτσι νιώθω: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7052 Δεν νομίζω ότι μπορεί έτσι όπως είναι το πράγμα (μέχρι στιγμής) να λειτουργήσει δραστικά. (γνώμη μου πάντα) Μπορεί ίσως όμως να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Σ' ένα λαό που έμαθε να βολεύεται και να μην μιλάει, σ' ένα λαό που η ακραία αντίδρασή του πλέον είναι να μουτζώσει την TV ή να κάνει τον καμπόσο μέσα στο σπίτι του, κάτι είναι να ξεβολευτεί για κανα δίωρο και να πάει σε μια πλατεία απλά να κοιτάει. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό και μόνο είναι μια (μικρή) επιτυχία. Από κει και μετά βέβαια θα μου πεις τι γίνεται. Εδώ είδα "αγανακτισμένους" ανθρώπους κομματικούς (που οι ίδιοι συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε) να βολτάρουν, με προφανή σκοπό την καπήλευση του όλου πράγματος. ΚΑΙ από τον δεξιό χώρο, αλλά κυρίως από την αριστερά που θεωρεί ότι όποιος είναι αγανακτισμένος είναι κατ' ανάγκη και αριστερός. Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ! Ασφαλώς όλοι έχουν δικαίωμα στην αγανάκτηση, έστω κι αν είχαν συμβάλει με τον τρόπο τους στο πρόβλημα. Υπάρχει και η περίπτωση να έχουν παραδεχτεί το λάθος τους και να έχουν μετανοιώσει. Ελάτε άπαντες, ξεχάστε την κομματική σας ιδιότητα! Βαρεθήκαμε κι εσάς (κυρίως) και τα κόμματά σας. Είτε δεξιά είναι, είτε αριστερά. Εγώ την είπα χτες σε 1-2 "φίλους" που πήγαιναν την συζήτηση κατα τα (γνωστά σ' εμένα) κομματικά τους φρονήματα. Εγώ θα είμαι κι απόψε. (αν δεν...χιονίσει-τι καιρός είναι αυτός;;;;) Να δούμε που θα βγει. Κι είμαι ο πρώτος που θ' αποχωρήσει και θ' αυτομουτζωθεί, αν καταλάβω καπέλωμα του όλου πράγματος από κάποιο (οποιοδήποτε) κόμμα. (γιατί πολύ το φοβάμαι) Υ.Γ. Να μην ξεχάσω να συμφωνήσω με τον <strong>V</strong>: <strong>Για τα δεδομένα της Τρίπολης ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση!</strong>

παιδια ας σταματησουμε τις γκρινιες και τις κατακρισεις (γιαυτη την πολη και τους Τριπολιτες)ας σταματησουμε να δαγκωνουμε ο ενας τον αλλον,δεν μας φταινε αυτοι που δεν ηλθαν αλλα αυτοι που μας εφεραν σ'αυτη την κατασταση .στο κατω κατω οτι κανει ο καθενας μας το κανει για να νιωθει καλα με τον εαυτον του και οπως λεει και ο πιο πανω φιλος οκαθενας ανακαλυπτει μονος του την Αμερικη.εν τελει οφειλουμε ολοι να ομολογησουμε οτι η χθεσινη συγκεντρωση ηταν διαφορετικη απο ολες τις αλλες.ας φροντισουμε λοιπον σημερα να ειναι ακομη καλυτερη.τουτη την ωρα πρεπει να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.ας αφησουμε τις γκρινιες και να παμε ολοι στην πλατεια ακομη και με βροχη δεν ειμαστε δα και ζαχαρενιοι.θα δειτε που σημερα θα ειναι πολυ περισοτεροι.Rita.

Αγαπητέ Βασίλη, μπήκα στο άρθρο που προτίνεις και αυτό περίπου είπα και εγώ (πριν διαβάσω το άρθρο) το πρωί σε άλλη σελίδα... καλά εντάξει δείχνουμε ότι ξυπνήσαμε και τώρα τί;;;; κάτι πρέπει να πούμε.. είμαστε αγανακτισμένοι και τί ζητάμε;;;; αλλά να προσθέσω και κάτι. αυτός που υπογράφει το άρθρο είναι από ότι είδα διευθυντής κάτι στο mega... μήπως είδατε αναφορά στο δελτίο ειδήσεων για τις συγκεντρώσεις;;; 1 λεπτό το πολύ!!! και 3ο - 4ο θέμα!!! δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτό! συμφωνώ ωστόσο ότι κάτι πρέπει να διεκδικήσουμε, δεν αρκεί απλώς να στεκόμαστε στις πλατείες!!!