Βιβλιοπωλείο της Τρίπολης φωτοτυπούσε παράνομα ξενόγλωσσα βιβλία- Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης

Βιβλιοπωλείο της Τρίπολης φωτοτυπούσε παράνομα ξενόγλωσσα βιβλία- Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης

Σεπτέμβριος 11, 2012 - 14:40
47 σχόλια

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στην Τρίπολη. Σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του βιβλιοπωλείου εντοπίστηκαν φωτοτυπημένα ξενόγλωσσα βιβλία.

Η ενέργεια η οποία είναι παράνομη είχε υποπέσει στην αντίληψη του οίκου των ξενόγλωσσων βιβλίων,  καταγγέλθηκε από τον συγκεκριμένο οίκο στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί σήμερα ο έλεγχος.  Στα χέρια των αρχών βρέθηκαν τα φωτοτυπημένα βιβλία του οίκου και ο ιδιοκήτης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. 

Ειδήσεις: 

47 Σχόλια

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΛΙΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ 5ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΚΥΚΛΩΜΑ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΥΣΑΥΡΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΔΑΥΤΑ?

Eσύ δεν μπόρεσες να μάθεις ελληνικά, με δωρεάν βιβλία. Μας έβγαλες τα μάτια με τα ανορθόγραφα κεφαλαία σου. Y.Γ. Σπάνιο να δεις κείμενο με κεφαλαία που να πατάει γερά στη λογική και στη νομιμότητα.

καλά του έκαναν και καλά να πάθουν όσοι κάνουν παρανομίες σ αυτή την χωρα.... από αυτά τα βιβλία έχουν κάποιοι άνθρωποι δουλειές σ αυτή την χώρα... απατεώνες!!!

Ξαφνικά ξύπνησαν τα λαμόγια και κράζουν τα λαμόγια! Επρεπε να "πεινάσετε" δηλαδή για να καταλάβετε πως η χώρα σας είναι γεμάτη απτεώνες! Πριν δεν σας έφτεγε τίποτα ε? Με γεμάτη την τσεπούλα λέγατε "σιγά και τι με νοιάζει εμένα"! Είστε απλά ΚΑΚΟΙ (Πάρε 5 κεφαλαία που πατάνε γερά στη λογική Λακάν) Αλλά αυτή η επιλεκτική δικαιοσύνη σας είναι το μέγιστο δείγμα τις ανυπαρξίας σας και της κατάντιάς σας! Ρουφάτε το αυγό τώρα που εσείς κάνατε και μη μιλάτε! Ολοι σας!

σας προκαλω να γυρισετε μια βολτα σε ολα τα βιβλιοπωλεια της πολης και αμα δεν βρειτε ενα που να το κανει αυτο να με κρεμασετε αναποδα

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ,ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΗ.ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ 'ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ' ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ.CAS.

Αγαπητοί συμπολίτες που όλα τα ξέρετε... Για να γραφεί ένα ξενόγλωσσο βιβλίο θα πρέπει να: 1) Να αναπτυχθεί η ιδέα από τον συγγραφέα, ή την Ομάδα συγγραφέων 2) Να επιμεληθεί την εργασία αυτή παιδαγωγός/εκαπιδευτικός 3) Η εργασία αυτή να πάει σε γραφίστα για να γίνει μακέτα 4) Να γίνει επιμέλεια των κειμένων και της εμφάνισης από τρίτο πρόσωπο 5) Να ολοκληρωθούν οι τελευταίες επιμέλειες από τον γραφίστα 6) Να δοθεί η μακέτα στο τυπογραφείο και να τυπωθεί Επίσης, αν νομίζετε ότι όλες αυτές οι εργασίες είναι τόσο λίγες ώστε οι εκδοτικοί οίκοι να πλουτίζουν σκεφτείτε και το εξής: Οι εκδότες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για 1 χρόνο, κάθε μήνα ένα ποσό στην εφορία. Εφάπαξ έτσι; Για ένα χρόνο κάθε μήνα! Όσο για το υπουργείο δια βίου εκπαίδευσης και θρησκευμάτων σας πληροφορώ ότι εμπλέκεται σε καμία από τις προαναφερθείσες εργασίες. Βουτήξτε λοιπόν τη γλώσσα σας στο μυαλό σας πριν πείτε κάποιον λαμόγιο γιατί η παραπάνω διαδικασία μπορεί να κρατήσει το λιγότερο 3 μήνες και επένδυση πολλών χρημάτων που στο τέλος να μην αποφέρουν και τα επιθυμητά, ελάχιστα κέρδη.

Αγαπητοί τεγεάτη και anonymous (11:46), εγώ ξέρω τουλάχιστον τρία βιβλιοπωλεία στην πόλη μας, που δεν πωλούν φωτοτυπημένα ξενόγλωσσα η μη βιβλία. Αφήστε λοιπόν τους λεονταρισμούς περί κρεμάσματος και ξεβρακώματος γιατί θα πρέπει να τους τηρήσετε. Όταν σε ένα επάγγελμα κάποιος παρανομεί, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι του ιδίου επαγγέλματος είναι παράνομοι. Όχι γενικεύσεις λοιπόν ότι όλοι το ίδιο κάνουν. Και κάτι άλλο. Οι νομιμόφρονες βιβλιοπώλες της πόλης μας δεν πρέπει να προσατευθούν από αυτόν του χειρίστου είδους αθέμιτο ανταγωνισμό; Να υποστούν λοιπόν τις συνέπειες του νόμου οι παρανομούντες και όσοι άλλοι κάνουν το ίδιο γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας: «Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς»

Ενα μεγαλο μπραβο στο βιβλιοπωλειο εχω να πω εγω. Το οτι βοηθησανε δεκα οικογενειες ωστε να μπορεσουν τα παιδια των οικογενειων αυτων να πανε να μαθουν μια ξενη γλωσσα το βρισκω απολυτα ενα φιλανθρωπικο εργο κυριοι! Πειτε μου εσεις που μαλλον δεν καταλαβαινεται καποιοι τι ζουμε και πως ζουμε πολλες οικογενειες πως θα μπορουσαμε να αγορασουμε ενα γνησιο βιβλιο ειτε ειναι ξενογλωσσο βιβλιο ειτε ειναι οποιοδηποτε βοηθητικο βιβλιο οταν στο σπιτι μας μπαινουν μολις 400€ μηνιαιως και ζουμε στο ενοικιο..Σας παρακαλω λοιπον,δε διαφωνω οτι γινεται καταπατηση πνευματικων δικαιωματων αλλα κ οι εκδοσεις το εχουνε παραξηλωσει..ο κοσμος προσπαθει να βρει λυσεις και ευτυχως υπαρχουν κ οι "φιλανθρωπικες παρανομοιες" .Αφηστε λοιπον αυτους τους ανθρωπους ελευθερους..Δεν εκαναν κανενα κακο...Αλλιως αγοραστε μας εσεις τα γνησια βιβλια γιατι εμεις δε μπορουμε πια..κι αυτο ειναι που μας ποναει...ελεος..

ΠΑΩ ΠΑΣΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.Η ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΔΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ.ΚΑΝΕ ΕΝΑ GALOP ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΕ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΟΜΑ ΟΛΑ ΟΚ;ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ/Η.ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ (ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ) ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!!ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΚΗ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ...ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ....CAS

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 'φιλανθρωπικες παρανομοιες' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!CAS

ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΟΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΜΕΤΑ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

MEΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ Τ'ΑΓΓΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΓΡΙΒΑ,ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ Κ.Α. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ,ΤΑΞΙΔΙΑ Κ.Λ.Π ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ!!!!!!!!

Φιλανθρωπικό έργο θα ήταν αν το συγκεκριμένο φροντιστήριο έκανε δώρο από ένα βιβλίο στους μαθητές που έχουν ανάγκη ή τους έκανε ιδιαίτερη έκπτωση. Το ότι βγάζει φωτοτυπίες ένα βιβλιοπωλείο το μόνο που κάνει είναι κακό στον εκδότη και σε όλους όσους εργάστηκαν για το βιβλίο (βλέπε προηγούμενη ανάρτησή μου 14.26). Το ότι γλιτώνει λοιπόν λεφτά από κάποιον δεν σημαίνει ότι δεν τα λούζεται κάποιος άλλος και για να προλάβω μερικούς τα λούζονται άνθρωποι που μπορεί κι αυτοί να παίρνουν 400 ευρώ για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Δεν τα λούζεται το κράτος που ατυχώς αναφέρατε!

O κλέψας του κλέψαντος. Ακούστε φίλοι, οι συλληφθέντες είναι όσο κλέφτες είναι και οι Νιγηριανοί με τα CD. Aναπαράγουν παράνομα αντίτυπα και κλέβουν τον συγγραφέα - εκδότη, και ενδεχομένως και τον ΦΠΑ, άρα όλους μας. Αν δεν θεωρείτε κλέφτες τους Νιγηριανούς, μάλλον κλέβετε κι'εσείς με κάποιον άλλο τρόπο, οπότε πάσο. Δεν σας ζητάμε ομολογία, ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να σιωπά. Πάμε τώρα στις ευθύνες. Πρώτοι όσοι το ανέχονται, δηλ. καθηγητές ξένων γλωσσών που βλέπουν τα κλεψίτυπα στα χέρια των παιδιών και σιωπούν. Αυτοί που οφείλουν να ελέγχουν, δηλ. διεθυντές σχολείων ώστε να μην γίνεται μάθημα με τέτοια μέσα, και κυρίως να αισθάνονται κορόϊδα εκείνοι που πλήρωσαν το γνήσιο. Και βέβαια θα περιμένουμε τον σύλλογο βιβλιοπωλών που με τόση σπουδαιοφάνεια διοργανώνει την ετήσια έκθεση βιβλίου, όπου παραχωρείται δωρεάν και χώρος στους επαγγελματίες αυτούς, να βγάλει μια ανακοίνωση, ή έστω να πάρει θέση, για να ξέρουμε και εμείς με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

Τα 70 και πλέον παράνομα βιβλία στο εν λόγω βιβλιοπωλείο ήταν στην πλειοψηφία τους Ελλήνων εκδοτών. Ξενομανία είχε η τσέπη του, όχι οι φροντιστές!!!!

Burlington ηταν τα βιβλια ετσι για την ιστορια,,,,,,,,,,,,,,οχι ελληνων συγγραφεων

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ,ΜΑΣ ΒΑΡΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ Π.Χ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΜΕ ΤΩΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΦΟΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ,,,,ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΣΗ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΜΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΙΑ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 600 ΠΕΡΙΠΟΥ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ,ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΣ;ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ,ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΕΞΩ,ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΣ ΤΑ ΦΘΗΝΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...

BURLINGTON ηταν μεγαλε,,,,,,,,,,,,οχι ελληνες συγγραφεις..............

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΠ'ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ????????ΑΠ'ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ????????ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ??????ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΣ?????????

Οσοι αγοράζατε, γνωρίζοντας την απάτη, κρυφτείτε, ή τουλάχιστον μην το λέτε. Δεν είναι δύσκολο να πάτε κατηγορούμενοι. Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, σας λέει κάτι, ή κλεπταποδοχή. Μακριά λοιπόν, απ'το άλλο πεζοδρόμιο, τρόπος του λέγειν (και εκεί το ίδιο γίνεται). Δοκιμάστε πάντως να πάτε και γήπεδο με φωτοτυπία εισιτηρίου, αν είναι ακριβό. Μη βρουν πάνω σας πάντως, ή στις τσάντες των παιδιών σας τέτοια βιβλία. Ξεφορτωθείτε τα. Y.Γ. δηλ. αν κλέβεις ξένους η κλοπή έχει ηθικό έρεισμα; Μάλλον Χ.Α ή Συριζάκι φαίνεσαι.

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο για τις 'φιλανθρωπικές παρανομοίες' η πρόταση << αγοραστε μας εσεις τα γνησια βιβλια γιατι εμεις δε μπορουμε πια..κι αυτο ειναι που μας ποναει...>> νομίζω τα λέει όλα και εμένα ειλικρινά με συγκίνησε αυτή η πρόταση γιατί δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2012 οχι βέβαια για όλους μιας και απο οτι είδα απο τα σχόλια υπάρχουν και κάποιοι ξερόλες που αφου έχουν λύσει τα προβλήματά τους και ειναι γεμάτο το στομάχι τους και η τσέπη τους συγκρίνουν τα CD που αγοράζουν για τη διασκέδασή τους με τα βιβλία που αγοράζουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους. ΥΓ. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε γιατί είναι τόσο ακριβά τα ξενόγλωσσα βιβλια στην Ελλάδα και οι γονείς αναγκάζονται να τα αγοράσουν φωτοτυπημένα. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=175560

Αφού εγκρίνετε τις "φιλανθρωπικές παρανομίες" βγείτε και στο κλαρί. Με τόσο χρήμα θα φτιάξετε κοινωνικό βιβλιοπωλείο.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ.

Για όσα αναφέρει η Ελένη. Δυστυχώς τα στοιχεία αφορούν "last years". Η εικόνα της αγοράς του ξενόγλωσσου βιβλίου είναι πολύ διαφορετική σήμερα (κανόνια εκατομμυρίων και 100ντάδες άνεργοι) αλλά δυστυχώς τα βιβλία παραμένουν ακριβά. Αυτό δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση πως κάποιοι πρέπει να παραβιάζουν προκλητικά και συστηματικά το νόμο, για να κερδοσκοπούν.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποσό έχουν τα σχολικά ξενόγλωσσα βιβλία και πόσο των ξ έ ν ω ν εκδοτικών οίκων? Βέβαια φταίνε και τα φροντιστήρια που θέλουν αυτά τα βιβλία και όχι Ελληνικών οίκων (Γρίβας) …..που δεν συμφέρει να τα βγάλεις φωτοτυπία γιατί είναι τα ίδια χρήματα σχεδόν, παίρνοντας ….διάφορα δωράκια από τους μεγάλους(διαφημιστικές τσάντες έως διαδραστικούς πίνακες )κάτι ανάλογο με ιατρικούς επισκέπτες και γιατρούς. Δεν λέω πρέπει να πληρωθούν όλοι ,από το συγγραφέα έως και το βιβλιοπώλη αλλά….πάντα ο τελευταίος (βιβλιοπωλείο)πρέπει να πει στον οικογενειάρχη αφού του δώσει μια αναπαυτική καρέκλα, για να μη πέσει κάτω, την τιμή του σετ των βιβλίων. Αλήθεια το πρόστιμο από την επιτροπή ανταγωνισμού για τους εκδοτικούς οίκους και τους χονδρέμπορους πότε θα πληρωθεί?

ΤΑΞΕΝΟΓΛΩΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΙΣΤΑ κλπ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Κ...Υ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΚΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΕΥΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ. ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΦΥΛΑΔΙΩΝ.

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 14 Σεπ 2012 - 10:16 Φίλε μου δεν σε κλέβει κανένας. Όταν θεωρείς ότι κάποιο "συνταγογραφημένο" (!) "φυλλάδιο"(!) ή "τεύχος"(!) δεν αξίζει την τιμή που σου ζητάνε, απλά μην το αγοράζεις. Λίγη καταναλωτική συνείδηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Υ.Γ.: στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σου και πάνω από το πλκτρο "shift" υπάρχει ένα πλήκτρο που γράφει "Caps Lock". Αν θέλεις πάτησέ το μια φορά γιατί μας έχεις βγάλει τα μάτια με τα κεφαλαία.

Φίλες και φίλοι, έχω την τύχη να εργάζομαι σε εκδοτική εταιρεία και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο σας περιέγραψα Τετ, 12 Σεπ 2012 - 14:26 την διαδικασία με την οποία εκδίδεται ένα βιβλίο. Κανείς δεν λέει ότι δεν υπάρχουν και οι πονηροί σε εκδόσεις, βιβλιοπωλεία και φροντιστήρια που θησαυρίζουν. Αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που κάνετε είναι να γαυγίζετε χωρίς να ακούγεται αυτό που θέλετε να ακουστεί. Αν πιστεύετε ότι το φροντιστήριο που πάει το παιδί σας "συνεργάζεται" με κάποιον εκδοτικό οίκο γιατί δεν το πάτε κάπου αλλού; Αν δεν έχετε χρήματα για τα βιβλία στο ιδιαίτερο γιατί δεν συζητάτε με τον καθηγητή το ενδεχόμενο να πάρετε κάποια άλλα βιβλία; Ο γραφίστας δεν είναι δικαιολογία του κ...υ φίλε, αλλά είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά που για χάρη του ένα βιβλίο μπορεί να γίνει ποιο οικείο. Αυτή η πόλη και οι μίζεροι κάτοικοί της δεν θα αλλάξει ποτέ. ΠΟΤΕ!

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.

Όταν κλέβουν τον άλλο τότε η παρανομία είναι συμπαθητική. Όταν κλέψουν εσένα τότε φωνάζεις. Για αυτό στην Ελλάδα δεν η πλειοψηφία δεν σέβεται τους νόμους. Γιατί ο ένας κλέβει τον άλλο και όλοι μαζί το κράτος. Το ίδιο κράτος που αργότερα βρίζουμε γιατί βάζει φόρους και δεν πιάνει τους φοροφυγάδες. Στην χώρα μας έχουμε σήμερα 500 και 600 ευρώ ΕΛΑΧΙΣΤΟ μισθό (έλεος με την καραμέλα για βασικό μισθό. Δεν είναι ο μέσος μισθός τα 500 ευρώ) γιατί κλέβουν όλοι το κράτος. Τα βιβλία αντίγραφα πέρα από την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων δεν αποδίδουν και ΦΠΑ. Όποια δικαιολογία και να βρούμε στην ουσία πρόκειται για κλοπή. Μπορεί να κατανοήσει κάποιος αυτόν που δεν έχει για το παιδί του και αναγκάζεται να το κάνει αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι και παράνομο. ΕΙΝΑΙ. Υ.Σ. Χρυσαυγίτη που γράφεις σε όλα τα θέματα με κεφαλαία, σταμάτα να το κάνεις. Δείχνεις αμορφωσιά με αυτό τον τρόπο. Προσβάλλεις τον εαυτό σου και όλους τους υπόλοιπους με την αγένια σου.

ΕΓΩ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΗΣ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑΣΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΡΑ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.

Δεν μας το λες απ' την αρχή ότι είσαι χρυσαυγίτης; Γι' αυτό δεν καταλαβαίνεις από επιχειρήματα, εκτός από ΜΙΖΕΡΟΣ κάτοικος της πόλης μας είσαι και "ακροδεξιός" (λέμε τώρα). Παιδιά ο τύπος τα ξέρει όλα δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ξανά.. Αίμα τιμή ρε!! Και φωτοτυπίες από burlington για τα παιδιά στα οποία κυλάει Ελληνικό αίμα!!

ΜΕΓΑΛΕ-Η ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

Φανταστείτε τι συμπαράσταση έχει να πέσει αν συλληφθεί γνωστός επαγγελματίας για κλοπή ΦΠΑ, ή αν διωχθεί για μη έκδοση αποδείξεων.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ,ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ 23% Φ.Π.Α ΕΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ 6,5% Φ.Π.Α. ΟΚ;ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ...

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Σάβ, 15 Σεπ 2012 - 8:20 Λίγο άσχετη ερώτηση και αν θέλεις απαντάς... Πως είναι δυνατόν να μην ξέρεις να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες;;;;; Και αν όντως δε μας δουλεύεις και δεν ξέρεις, τί δουλειά έχεις να σχολιάζεις σε θέμα που αφορά βιβλιοπωλεία και βιβλία αφού προφανώς δεν έχεις περάσει ούτε απ' έξω από αυτά; (είχα ανησυχήσει πάντως... θέμα στο portal και να μην έρθουν να πουν τις μα***ιες τους τα χρυσαύγουλα...)

ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΣΚΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΤΙ ΕΤΗ ΜΠΕΜΠΗ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

@ ΛΥΚΟΣ (χωρίς επαλήθευση) Σάβ, 15 Σεπ 2012 - 19:17 ποιο επάγγελμα; του ανορθόγραφου που γράφει μόνο με κεφαλαία; θέλω κι εγώ τέτοιο επάγγελμα. είναι καλά τα λεφτά;

ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΧΟΣ.

@ ΛΥΚΟΣ (χωρίς επαλήθευση) Σάβ, 15 Σεπ 2012 - 20:21 τί φοβερό επιχείρημα... νομίζω ότι θα βάλω τα κλάμματα... με αποστόμωσες... Δε μου είπες όμως. Πώς γίνεται να μην ξέρεις να γράφεις με "μικρά"; Σχολείο δεν πήγες;

ΤΟ ΞΕΡΩ,Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΓΩ ΜΕ ΜΑΘΑΝΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ,ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ...ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ...

@ΛΥΚΟΣ (χωρίς επαλήθευση) Κυρ, 16 Σεπ 2012 - 2:43 Έχεις δίκιο. Ζητώ συγγνώμη για το off-topic. Στο θέμα μας λοιπόν. Ήταν παράνομο (βάσει τον νόμων του ελληνικού κράτους πάντα) αυτό που έκανε το εν λόγω βιβλιοπωλείο ή όχι; Αφού ήταν παράνομο, δεν θα έπρεπε να συλληφθούν αυτοί που παρανόμησαν; Πού είναι το πρόβλημα; Μη μου πείτε για άλλους που έκαναν άλλα και δεν έπαθαν τίποτα.

Να επέμβω και εγώ με την σειρά μου η παγουλάτου βλάχου να ξέρετε δεν είναι ελληνικός οίκος αλλα Ξένος express publishing με κεντρικά γραφεία στην αγγλία αρα τα λεφτά σας τα δίνετε στους άγγλους . Τα βιβλία των οικων ελληνικα και αγγλικα ειναι οντως ακριβά απλα εδω βρίσκουν και τα πουλάνε ακριβα . Αναζητήστε τα διεθνη site τους και δειτε ποσο κοψοχρονια αγοραζουν . Η καλυτερη τιμωρία ειναι να να μην τα αγορασετε .