Αυξήσεις 10% στο Δημόσιο εξήγγειλε ο Τσίπρας και κατώτατο μισθό 880 ευρώ

Αυξήσεις 10% στο Δημόσιο εξήγγειλε ο Τσίπρας και κατώτατο μισθό 880 ευρώ

Δεκέμβριος 18, 2022 - 14:00
1 σχόλια

Eurokinissi

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι στη χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν δοθεί χρήματα σε ημέτερους και σε όσους δεν έχουν μεγάλη ανάγκη. «Αυξήθηκε η φτώχεια, αυξήθηκε η παιδική φτώχεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν αισθάνθηκαν την ενίσχυση και σήμερα αδυνατούν να επιβιώσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα ενισχύσει τα εισοδήματα του εργαζόμενου λαού με αύξηση του κατώτατου μισθού θα στα 880 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αύξηση 10% και στους μισθούς του δημοσίου τομέα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας είπε:

Το σχέδιό μας είναι ασπίδα απέναντι στη κρίση», είπε, αναφέροντας ειδικότερα ότι θα μπει τέλος στην άδικη αναδιανομή εισοδήματος με:

* μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τη θέρμανση

* επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ

* εφαρμογή της Ετήσιας Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στους μισθούς, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, που σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023, μαζί με την αναπροσαρμογή, στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και αύξηση 10%, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, στους μισθούς στο δημόσιο τομέα

* ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας

* επιστροφή των αναδρομικών, έστω και σε δόσεις, και της δέκατης τρίτης σύνταξης στους συνταξιούχους

* ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη χρηματοδότηση νέου ΕΣΥ, αναπτυξιακής τράπεζας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιφερειακής ανάπτυξης, παραγωγών και κτηνοτρόφων, ενεργειακών κοινοτήτων, στεγαστικής πολιτικής, δημόσιων πανεπιστημίων.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.