Αυξημένος ο εσωτερικός τουρισμός στην Αρκαδία

Αυξημένος ο εσωτερικός τουρισμός στην Αρκαδία

Ιούλιος 14, 2015 - 14:49
1 σχόλια

Η κρίση έχει και τα θετικά της για τους πιο αισιόδοξους. Μπορεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η κατήφεια που την συνοδεύει να έχει αποθαρρύνει τους πολίτες να κανονίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, ωστόσο η ζέστη όμως άλλα προστάζει και οδηγεί πολλούς από τους πολίτες της Αρκαδίας να κατευθυνθούν στις κοντινές παραλίες για να κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια και να απολαύσουν λίγες στιγμές δροσιάς δίπλα σε κάποια παραλία ή και ποτάμι ή και κάτω από κάποια παχιά σκιά ενός πλατάνου. 

Οι παραλίες της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας έχουν την τιμητική τους, καθώς πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι τις επιλέγουν, δεδομένων των κοντινών αποστάσεων και των μειωμένων τιμών που έχουν επικρατήσει στις επιχειρήσεις.

Το Άστρος τα Σαββατοκύριακα γεμίζει με επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν το παραλιακό μέρος της Βόρειας Κυνουρίας για να περάσουν το διήμερο ή απλώς να περάσουν μια μέρα στη θάλασσα. Οι αποδράσεις δεν είναι αποκλειστικά διήμερες ή τριήμερες. Αρκετοί Τριπολίτες τελειώνουν τη δουλεία τους και φεύγουν κατευθείαν για τις παραλίες, προκειμένου να κάνουν μια βουτιά και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Νωρίς το βραδάκι τα σοκάκια τους Άστρους γεμίζουν με κόσμο, ο οποίος κάνει τις βόλτες του, τις αγορές του και ξαποσταίνει σε κάποια ταβέρνα ή καφέ.

Παράλληλα, και η Νότια Κυνουρία δέχεται αρκετούς παραθεριστές από ολόκληρη την Αρκαδία. Οι κοντινές αποστάσεις και οι βελτιωμένες παροχές δελεάζουν τους παραθεριστές για να κάνουν τις μικρές τους αποδράσεις πολύ κοντά στην πόλη στην οποία διαμένουν όπως παραδείγματος χάριν στην Τρίπολη.
Η κρίση έχει στρέψει πολλούς στον εσωτερικό τουρισμό και κατ' επέκταση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η κρίση λοιπόν έχει και τα καλά της, τα οποία εμφανίζονται σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε. Η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων θα έχει ως αποτέλεσα την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και την παροχή ακόμα καλύτερων υπηρεσιών.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν, καλές διακοπές, καλές βουτιές όπου και αν βρίσκεστε.
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.