Αυγενάκης: Το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία ανοίγει νέους ορίζοντες στον πρωτογενή τομέα

Αυγενάκης: Το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία ανοίγει νέους ορίζοντες στον πρωτογενή τομέα

Δεκέμβριος 09, 2023 - 13:00
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Νέους ορίζοντες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανοίγει το μνημόνιο που υπεγράφη για τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε δήλωσή του στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μεγάλη τη χθεσινή ημέρα, για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 15 μνημόνια συνεργασίας που συνυπέγραψαν χθες η Ελλάδα με την Τουρκία, περιλαμβάνεται και αυτό της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα, που από ελληνικής πλευράς υπέγραψε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο μνημόνιο συνεργασίας οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των αγροτικών καλλιεργειών, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση πλημμυρών ή ξηρασίας, να συνεργαστούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία και να προωθήσουν την έρευνα στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.