Άστρος: Κατά πόσο τηρείται η κανονιστική στον πεζόδρομο Καλλίτση;

Άστρος: Κατά πόσο τηρείται η κανονιστική στον πεζόδρομο Καλλίτση;

Ιούλιος 16, 2015 - 09:42
2 σχόλια

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά στο Άστρος Βόρειας Κυνουρίας. Λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και της καλοκαιρινής περιόδου που άργησε να ξεκινήσει, οι πολίτες μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους και να παραθερίσουν στον αγαπημένο τους προορισμό, το Παράλιο Άστρος, που συνδυάζει οικογενειακές και οικονομικές διακοπές.

Ύστερα από μικρές παρεμβάσεις τις οποίες έκανε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, οι δρόμοι, οι πλατείες και οι παραλίες έχουν γίνει πιο φιλικές στους πολίτες, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν περιπάτους στο όμορφο και ειδυλλιακό Άστρος. Αυτή την προσπάθεια θέλουν κάποιοι να την αλλοιώσουν, και κατά παράβαση του νόμου, δρουν ανασταλτικά στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η οδός Καλλίτση στο Παράλιο Άστρος έχει κλείσει για τα διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να γίνει πεζόδρομος για τους τουρίστες αλλά και για τους κατοίκους, οι οποίοι θέλουν  να κάνουν τις βόλτες στους δίπλα στη θάλασσα.

Μερικοί επαγγελματίες δεν τηρούν τον Νόμο και την υπάρχουσα Κανονιστική, η οποία έχει θεσπιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι επαγγελματίες μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στο οδόστρωμα της οδού Καλλίτση, αλλά πρέπει να αφήνουν τα πεζοδρόμια ελεύθερα για την κίνηση των πολιτών.

Κάποιοι επαγγελματίες δεν τηρούν την υπάρχουσα Κανονιστική,αναγκάζοντας τον Δήμο να προβεί σε ανάλογες ενέργειες βάσει νόμου και σε ανακλήσεις αδειών.

Δυστυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το Άστρος σφύζει από ζωή, κάποιες τέτοιες ενέργειες από επαγγελματίες αμαυρώνουν τη συνολική προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού.

Ο κόσμος που κάνει τη βόλτα τους στα δρομάκια του Άστρους αναγκάζεται να κάνει «σλάλομ» στην οδό Καλλίτση, καθώς είναι απαγορευτική η μετακίνησή τους, διότι ο χώρος που είναι αφιερωμένος στους περιπατητές είναι κατειλημμένος από τραπέζια και καρέκλες.

Για το κοινό καλό της περιοχής και για τη βελτίωση των παροχών τουρισμού οι επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδων αυτόν πρέπει να συμμορφωθούν με τον Νόμο και να σεβαστούν του πολίτες οι οποίοι θέλουν ανενόχλητοι να απολαύσουν μια βόλτα δίπλα στην παραλία του Άστρους.


2 Σχόλια

Είναι εικόνα αυτή?να τρώει ο κόσμος πάνω στην άσφαλτο που καίει?ο κόσμος να μη μπορεί να περπατήσει?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.