Αρκαδία: «Σκούρα τα πράγματα» για τους επαγγελματίες οδηγούς - Πρωτοφανής η τιμή του πετρελαίου κίνησης

Αρκαδία: «Σκούρα τα πράγματα» για τους επαγγελματίες οδηγούς - Πρωτοφανής η τιμή του πετρελαίου κίνησης

Οκτώβριος 27, 2022 - 13:00
6 σχόλια

φωτογραφία Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει ξεπεράσει πλέον αυτή της βενζίνης και το δυσβάστακτο κόστος πλήττει από τους απλούς πολίτες, ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι τους επαγγελματίες οδηγούς.

Μιλώντας με τον πρόεδρο του σωματείου Αυτοκινητιστών Διεθνών - Εθνικών και Ειδικών Μεταφορών Νοτίου Ελλάδος «Ο Αγώνας» στην Αρκαδία κ. Καστραντά Νικόλαο, μας πληροφόρησε ότι για τους επαγγελματίες η αύξηση αυτή είναι πρωτοφανής.

Ποτέ δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό

Το πετρέλαιο κίνησης αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα για τον κλάδο τους, ο οποίος γκρεμίζεται όσο βλέπει την τιμή να αυξάνεται. Οι περισσότεροι επαγγελματίες όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστραντάς «δεν μπορούν να βάλουν μπροστά το όχημά τους για να κάνουν την δουλειά τους». Η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει έναν «πόλεμο» εναντίον των οδηγών, το οποίο αδυνατούν να νικήσουν.

Οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες. Το αυξημένο κόστος σε συνδυασμό με τις πληρωμές στις καθυστερήσεις που σημειώνονται αυτό το διάστημα έχουν φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες οδηγούς.

Το φορτηγό προσπαθεί να είναι στη μέση και να τους καλύψει όλους, ενώ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδιο

Παράλληλα, η συντήρηση των οχημάτων έχει μετατραπεί σε κάτι απλησίαστο για τους οδηγούς. Προσπαθούν τα λάστιχα ή οι μηχανές να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε τέτοιου είδους υλικά.

Ένα καίριο ζήτημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες όπως τροχαία ατυχήματα.

Κλείνοντας, σε ερώτησή μας αν πιστεύει ότι οι οδηγοί θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα λόγω των μεγάλων δυσκολιών που έχουν προκύψει, ο κ. Καστραντάς απάντησε ότι δυστυχώς καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν.


6 Σχόλια

@18:51 - Ακόμα να πάρεις τηλέφωνο στο κόμμα; Έχει πέσει γραμμή για άλλο σύνθημα.

@09:19 - Για κάποια διαγραφή στελέχους χτες από τον Σύριζα έμαθες τίποτα; Μήπως ξέρεις ποιο θέμα αφορά;

Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ ρε σεις μην είστε χαζοί. Με το που δουν τον Αλ6 στην καρέκλα του πρωθυπουργού , οι τιμές θα τρομάξουν και θα πέσουν. Όπως τρόμαξαν και στο Μάτι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.