Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη

Μάρτιος 14, 2018 - 15:00
0 σχόλια

Διάλεξη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με θέμα:
ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΓΕΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Λίγα λόγια για την διάλεξη
Έναν αιώνα μετά από την ίδρυσή του, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα περιφερειακά μουσεία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, εισέρχεται σε μία νέα εποχή.
Η κτηριολογική αναβάθμιση και οι σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης του κοινού συνδυάστηκαν με μία πρωτοποριακή παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής της Τεγέας, μίας αρχαίας ελληνικής επικράτειας στο κέντρο της Πελοποννήσου. Η εκθεσιακή αφήγηση οργανώνεται με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος αποτελεί το σημείο αναφοράς είτε ως δημιουργός των εκθεμάτων και πρωταγωνιστής των κοινωνικών και ιστορικών εξελίξεων είτε ως θεατής – επισκέπτης
Η επανέκθεση του Μουσείου, προϊόν δημιουργικής συνεργασίας περισσότερων υπηρεσιών με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013. Το πολυεπίπεδο έργο επιτελέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα (2012-2014) και κέρδισε αμέσως την αγάπη του κοινού.
Η διεθνής αναγνώριση του 2016 επιβράβευσε την προσπάθεια της ομάδας των ανθρώπων που δούλεψαν για την επανέκθεση. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός European Museum Forum (EMF), που τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, απένειμε ύψιστη διάκριση στο Μουσείο για εξέχοντα επιτεύγματα αφού «ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθητικής εισάγει μια συνεκτική ερμηνευτική προσέγγιση».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Αίθουσα:Μ. Ανδρόνικος/είσοδος ελεύθερη, την Τετάρτη 14/3


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.