To ArcadiaPortal στην κορυφαία μέρα των Λυκαίων Αγώνων στο αρχαίο στάδιο του Λυκαίου Όρους (photos&videos)

To ArcadiaPortal στην κορυφαία μέρα των Λυκαίων Αγώνων στο αρχαίο στάδιο του Λυκαίου Όρους (photos&videos)

Αύγουστος 04, 2013 - 21:51
9 σχόλια

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή έναρξης και τα αγωνίσματα- βραβεύσεις- απονομές και συνεντεύξεις από αθλητές, διοργανωτές και τοπικούς άρχοντες αλλά και από τον εμπνευστή της ιδέας για την αναβίωση Νίκο Κωστόπουλο.

Με την τελετή έναρξης, τα αγωνίσματα στο στάδιο του αρχαιολογικού χώρου του Λυκαίου Όρους και την τελετή λήξης, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 11η αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων. Τα Λύκαια, ήταν αρχαίοι Πανελλήνιοι αγώνες αθλητισμού και πολιτισμού και θεωρούνται από τον Παυσανία παλιότεροι και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Αγώνες που γίνονταν στις αρχές Αυγούστου στο αρχαίο στάδιο του Λυκαίου Όρους σε υψόμετρο 1300 μέτρων, κάτω από την ιερή κορυφή του Λυκαίου όρους. Η προσπάθεια αναβίωσης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και φέτος η διοργάνωση ήταν ξεχωριστή και με συμμετοχή - μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου- αθλητών πάλης με σκοπό να περάσουν οι διοργανωτές μήνυμα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι δεν πρέπει να αφήσει την πάλη εκτός ολυμπιακών αγωνισμάτων.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η συμμετοχή αντιπροσωπειών από πολλές χώρες όπως η Γαλλία, η Αλβανία που βρέθηκαν στη Μεγαλόπολη για να πάρουν μέρος σε αγώνες που είναι "στεφανίτες" και όχι "χρηματίτες"

Στο αρχαίο στάδιο του Λυκαίου όρους έτρεξαν και παλιές "δόξες" του αθλητισμού της περιοχής που συγκίνησαν αφού τερμάτισαν όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι- χέρι θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της ενότητας στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε....

Η αυλαία έπεσε για τη φετινή διοργάνωση,αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για όσους βρέθηκαν στο ιερό βουνό της Αρκαδίας, σε ένα χώρο που έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμισή του με βελτίωση των οδικών αξόνων, ενώ έχει αναφερθεί και άλλες φορές πως στις προθέσεις της ΠΕ Αρκαδίας και προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα είναι να γίνει η σύνδεση του χώρου με τον Επικούρειο Απόλλωνα και με τη Νέδα της Μεσσηνίας, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να ξεναγηθεί χωρίς δυσκολία στους αρχαίους αυτούς τόπους, που έχουν να διηγηθούν μύθους και ιστορίες που χρονολογούνται πολλές χιλιετίες πριν... 

Βίντεο με πλούσιο υλικό από την σημαντικότερη μέρα των Λυκαίων Αγώνων....

ε.τ.

 

Video: 

youtube://v/0ueV3yG7XOA

youtube://v/4pFgAzfqnHs

youtube://v/1HLDLLL98Ro


9 Σχόλια

Ελλειπής οργάνωση, δεν υπάρχουν πουθενά χημικές τουαλέτες, ενώ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η ... υπερβολική πολυλογία της εκφωνήτριας ... ας το καταλάβουν κάποιοι ότι τα ΛΥΚΑΙΑ είναι γιορτή για να τιμηθούν οι Πατρώες Παραδόσεις και ΟΧΙ το πανηγυράκι της γειτονιάς!

Πράγματι, η οργάνωση και η διεξαγωγή γενικά, ήταν ελλειπής και ανεπραρκής. Κάποιοι ρόλοι απαιτούν εξιδεικευμένο προσωπικό και όχι τυχαίους που κάνουν αγγαρεία. Στην επόμενη ας γίνουν όλα καλύτερα. Αξίζει τον κόπο.

ΕΠΕΙΔχάνουμε την ουσία,και αποπροσανατολιζόμαστε,συγχαρητήρια στο ARCADIA PORTAL,που καλύπτει τα γεγονότα,και τα σχόλια από μικροπρεπείς(που είναι ανώτεροι όλλων)ειναι περιτά...

Εγώ δεν θα σταθώ,σε υπολεπτομέρειες,αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω το ARCADIA PORTAL,για την ευαισθησία που δείχει στην τέχνη,και τον πολιτισμό !

Γ Ας σταθούμε κύριοι στο νόημα της εκδήλωσης.Δεν υποβαθμίζω τα όποια ''τεχνικά''προβλήματα,όμως, στο κόσμο πρέπει να περνάει,η ευαισθησία των Αρκάδων,και ο σεβασμός τους στην ιστορία ΤΟΥΣ.

Ανοιγεις την ειδηση να δεις για τα Λυκαια και βλεπεις τη φατσα του Γιαννακουρα... Τελος !

Μάλλον έχεις κόλλημα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. Αλλιώς δεν εξηγείται που σε τόσο υλικό εσύ βλέπεις μόνο αυτόν.. τόσες φωτογραφίες, τόσες συνεντεύξεις εκί έμεινες... Να το κοιτάξεις είναι πρόβλημα αυτό.... Και μην ξεχνάς ρε φίλε ότι ο άνθρωπος εκπροσωπούσε την Περιφέρεια που έδωσε 20 χιλιάρικα για αυτήν την εκδήλωση... Αντί να χαρείς το θέμα... κολλάς σε έναν άνθρωπο...

20.000 για αυτό το πανηγυράκι που προσβάλλει τις Παραδόσεις και τους Πατρώους Θεούς! Ντροπή!

ήρθα και δεν πρόκειται ξανά! Λιβάνισμα παραγόντων, έλλειψη καθαριότητας, καμιά τουαλέτα πουθενά, ούτε νερό για έκτακτη ανάγκη και ένα υφάκι μερικών κυρίων ... λες και τους χρωστάγαμε που πήγαμε! Πλήρης έλλειψη αισθητικής και οργάνωσης την τελευταία ημέρα, και η εκφωνήτρια στην κοσμάρα της λες και έπαιρνε μέρος σε καλλιστεία! Να δώσει ο Λύκαιος Δίας την επόμενη φορά να νιώσετε την οργή των Θεών!