Το Arcadia Portal πάει... Βραζιλία

Το Arcadia Portal πάει... Βραζιλία

Ιούνιος 08, 2014 - 20:37
2 σχόλια
Το Arcadia Portal σας παρουσιάζει την ανάλυση των ομάδων του Ε ομίλου (Ελβετία,Γαλλία, Ισημερινός, Ονδούρα).
 
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: Αυτή θα είναι η 10η φορά και τρίτη διαδοχική που η Ελβετία θα εμφανιστεί στον θεσμό. Στη σύγχρονη εποχή δεν έχει καταφέρει κάποια μεγάλη διάκριση. Ωστόσο, στις πρώτες διοργανώσεις έφτασε τρεις φορές στα προημιτελικά. Πρόκειται για πολύ στιβαρή και σοβαρή ομάδα. Εντυπωσιακό και φαντεζί παιχνίδι δεν θα δεις ποτέ από αυτήν, αλλά δεν θα την δεις και ποτέ να χάνει εύκολα. Ακόμα και οι πιο ισχυροί αντίπαλοι δεν θέλουν να τη βρουν μπροστά τους, καθώς φοβούνται αυτό που έχει δημιουργήσει ο Χίτσφελντ. Ειδικά η μεσαία γραμμή της με βάση τη Σέριε Α' διαθέτει πολύ ποιότητα και τρεξίματα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Οτμαρ Χίτσφελντ
Τα λόγια για τον Οτμαρ Χίτσφελντ είναι μάλλον περιττά. Μπορεί να έχει φτάσει πλέον τα 65, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει την Ελβετία στην απ' ευθείας πρόκριση σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Στον πάγκο της χώρας βρίσκεται από το 2008, ενώ νωρίτερα είχε προλάβει να γίνει ένας εκ των τεσσάρων που έχουν κατακτήσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες (Ντόρτμουντ, Μπάγερν).
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Στέφαν Λίχσταϊνερ
Αναντικατάστατος στα τρία σερί πρωταθλήματα της Γιουβέντους, ο αρχηγός Στέφαν Λίχσταϊνερ κερδίζει για λίγο τον σούπερ ταλαντούχο Σερντάν Σακίρι της Μπάγερν. Στα 30 του συνεχίζει να τρέχει ασταμάτητα και να καλύπτει τη δεξιά πλευρά με άνεση απέναντι σε κάθε μεγάλο όνομα που θα
μπορούσε να βρεθεί απέναντι του. Από τη μία περιοχή έως την άλλη, αμύνεται και επιτίθεται με την ίδια ευκολία.
ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Προημιτελικά
Στον όμιλο με Γαλλία, Ονδούρες και Εκουαδόρ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και φαβορί. Μπορεί να μην διαθέτει το ταλέντο των Γάλλων, αλλά είναι σίγουρα πιο... ομάδα. Οι άλλοι αντίπαλοι από τη Λατινική Αμερικη δεν την τρομάζουν. Θα πάει τα παιχνίδια της σε χαμηλό τέμπο, προσεκτικά και θα χτυπήσει για το 1-0 όταν βρει την ευκαιρία. Στους «16» έχει λοιπόν εξαιρετικά σημαντικές πιθανότητες να βρεθεί και εάν είναι λίγο τυχερή, έχει τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να πραγματοποιήσει ακόμα και στο παρακάτω βήμα.
ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Μπενάλιο, Ρομάν Μπιρκί, Γιαν Ζόμερ

Αμυντικοί: Γιοάν Τζουρού, Μίχαελ Λανγκ, Στέφαν Λιχτστάινερ, Ρικάρντο Ροντρίγκες , Φαμπιάν Σαρ α), Φίλιπ Σεντέρος , Στιβ φον Μπέργκεν , Ρέτο Ζίγκλερ . 

Μέσοι: Τρανκουίλο Μπαρνέτα, Βαλόν Μπεχράμι, Μπλερίμ Τζεμαϊλί, Ζέλσον Φερνάντες, Γιοκάν Ινλέρ, Τζερντάν Σακίρι, Βάλεντιν Στόκερ, Γκρανίτ Τσάκα 

Επιθετικοί: Γιόσιπ Ντέρμιτς, Μάριο Γκαβράνοβιτς, Αντμίρ Μεχμεντί, Χάρις Σεφέροβιτς  

 
ΓΑΛΛΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Η κυριαρχία της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κράτησε από το 1998 μέχρι το 2000, όταν κατέκτησε το Μουντιάλ (εντός έδρας) και το Euro (σε Βέλγιο και Ολλανδία). Μετά το 2002, όμως, οι τρικολόρ. ψάχνονται, έστω και αν το 2006 έφτασαν μέχρι τον τελικό. Μία από τις 13 ομάδες, που έδωσαν το παρών στο πρώτο Μουντιάλ του 1930 στην Ουρουγουάη, θα βρεθεί για 14η φορά σε τελική φάση στην Βραζιλία. Μία κατάκτηση, λοιπόν, το 1998, ένας χαμένος τελικός το 2006, δύο φορές στην 3η θέση το 1958 και το 1986 και μία φορά στην 4η το 1982. Αυτές είναι οι καλύτερες παρουσίες της Γαλλίας, ενώ το 2010 οι τρικολόρ απογοήτευσαν, καθώς αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντιντιέ Ντεσάν
Ο 45χρονος τεχνικός ανέλαβε το καλοκαίρι του 2012 μετά το Euro και την αποχώρηση του Λοράν Μπλαν. Μπορεί να υπέγραψε αρχικά διετές συμβόλαιο, όμως το πλάνο ήταν μακροπρόθεσμο (μέχρι το εντός έδρας Euro το 2016) και η ανανέωση για ακόμη δύο χρόνια ήταν δεδομένη. Στην πρώτη του δουλειά ως ομοσπονδιακός δεν έχει καταφέρει ακόμα να εντυπωσιάσει, με την τροπαιοθήκη του να κοσμούν 1 πρωτάθλημα Γαλλίας με την Μαρσέιγ (2009-10), 4 Λιγκ Καπ με Μονακό (2003) και Μαρσέιγ (2010, 2011, 2012) και ένα πρωτάθλημα στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας με την Γιουβέντους (2006-07). Μεγάλη διάκριση, φυσικά, και η παρουσία στον τελικό του Champions League το 2004 με την Μονακό.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Καρίμ Μπενζεμά
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο αστέρι των Γάλλων είναι ο Φρανκ Ριμπερί. Ο μέσος της Μπάγερν, όμως, προστέθηκε στα μακρά λίστα των μεγάλων απουσιών του Μουντιάλ και ο επόμενος στην ιεραρχία είναι ο Καρίμ Μπενζεμά. Μέχρι και ο επιθετικός της Ρεάλ αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, όμως ο Ντεσάν ποντάρει πολλά πάνω του. Ο πιο έμπειρος των τρικολόρ μετά τον Ριμπερί, καλείται να δείξει τις ηγετικές ικανότητες που είχε δείξει στις μέρες του στην Λιόν, προκειμένου να οδηγήσει το νεαρό ρόστερ της Γαλλίας στην επιτυχία.
ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει επανειλημμένως χαμηλώσει τον πήχη, καθώς και ο ίδιος γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα η Γαλλία θα φτάσει ψηλά. Το να κατακτήσει το Μουντιάλ το χαρακτήρισε «θαύμα». Το ατομικό ταλέντο δεν λείπει, όπως όμως και οι καυγάδες, η συνεχής ένταση και οι ίντριγκες. Οι τρικολόρ πολλές φορές δεν έχουν συνοχή, δε θυμίζουν «ομάδα» και με τη νέα γενιά όλοι ελπίζουν ότι το 2016, θα έρθει επιτέλους το ξέσπασμα. Ο ρεαλιστικός στόχος μοιάζει η πρόκριση μέχρι τα προημιτελικά, ενώ όλα εξαρτώνται φυσικά και από τους αντιπάλους.
ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες
Ουγκό Λορίς , Στιβ Μανταντά , Μικαέλ Λαντρό
Αμυντικοί
Ραφαέλ Βαράν , Μαμαντού Σακό , Ματιέ Ντεμπουσί , Λοράν Κοσιελνί ,Μπακαρί Σανιά ,Λουκάς Ντιν , Ελιακίμ Μανγκαλά , Πατρίς Εβρά
Μέσοι
Γιοάν Καμπάγ ,Μπλεζ Ματουιντί , Πολ Πογκμπά , Μουσά Σισοκό , Κλεμέν Γκρενιέ, Ριό Μαβουμπά , Ματιέ Βαλμπουενά , Φρανκ Ριμπερί , Αντουάν Γκριεζμάν
Επιθετικοί
Καρίμ Μπενζεμά , Ολιβιέ Ζιρού , Λοΐκ Ρεμί
 
 
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ
Πριν 30 χρόνια ήταν το... Λουξεμβούργο της Λατινικής Αμερικής, όμως τώρα δίνει το «παρών» στο τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της και όλα αυτά μέσα στα τελευταία 12 χρόνια. Πιο πρόσφατη παρουσία της ήταν στο 2006 ενώ νωρίτερα είχε περάσει στην τελική φάση το 2002. Δεν έκανε ούτε μία νίκη εκτός συνόρων κατά τη διάρκεια των προκριματικών, όμως εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, στην οποία οι αντίπαλοι είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι αγώνες γίνονταν στο Κίτο, όπου οι αντίπαλοι αναγκάζονταν να παίξουν σε υψόμετρο σχεδόν 3.000 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, κάτι το οποίο είχε επίπτωση στα πνευμόνια τους. Και φυσικά στον πίνακα του σκορ, αφού το Εκουαδόρ σε 8 αγώνες είχε απολογισμό 7 νίκες και 1 ήττα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ρεϊνάλδο Ρουέδα
Ο Ρεϊνάλδο Ρουέδα είχε πολύ καλά αποτελέσματα με τις ομάδες Νέων και την Ανδρών της πατρίδας του, Κολομβίας, ενώ έκανε ένα μικρό θαύμα όταν έστειλε τις Ονδούρες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, κάτι που είχαν να πετύχουν 28 χρόνια. Στα νιάτα του δεν ήταν ποτέ καλός παίκτης, όμως σπούδασε προπονητική σε Γερμανία και την πρώην Γιουγκοσλαβία και φέτος -έχοντας αναλάβει από τον Ιούλιο του 2010- συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στον πάγκο του Εκουαδόρ στο οποίο έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό αγωνιστικό πάθος και ενώ θέλει στην ομάδα του να υπάρχει ενότητα και σταθερότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιες φορές προτιμά το μαχητικό πνεύμα σε βαθμό που να αφήνει έξω παίκτες με εξαιρετικές τεχνικές αρετές.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Αντόνιο Βαλένσια
Δεν μπορεί να είναι άλλος, όταν στο ρόστερ υπάρχει παίκτης που αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Βαλένσια είναι από αυτούς που θεωρούνται game changers, αφού ειδικά αν βρει χώρους, με τις κούρσες και τη διεισδυτικότητά του μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Δύο λόγια αξίζουν και για τον Φελίπε Καϊσέδο, αφού ο επιθετικός της Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 9 αγώνες. Ο πολύ δυνατός φορ έχει πάρει το παρατσούκλι «Ρόκι» χάρη στην αγάπη του για την πυγμαχία αλλά και το τρομερό physical παρουσιαστικό και παιχνίδι του. Εχει παίξει σε έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές ομάδες τα τελευταία οκτώ χρόνια.
ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ρεαλιστικός στόχος θα ήταν κάνει μία νίκη, αφού πολύ δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζημιά σε Γαλλία και Ελβετία. Από την άλλη, αν μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα από τους Ελβετούς και νικήσει το... μπαλαντέρ του ομίλου που λέγεται Ονδούρες, όλα μπορούν να συμβούν. Οι παίκτες της Εθνικής έχουν έναν έξτρα λόγο να κάνουν την έκπληξη και να περάσουν. Αυτό γιατί θέλουν να αφιερώσουν την πρόκριση στον συμπατριώτη τους, Κρίστιαν 'Τσούτσο' Μπενίτες, ο οποίος έφυγε σχετικά πρόσφατα από τη ζωή μετά από καρδιακή προσβολή. Η ομοσπονδία έχει αποσύρει τη φανέλα τον αριθμό 11.
ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες: Μάξιμο Μπανγκέρα , Αντριάν Μπόνε, Αλεξάντερ Ντομίνγκες 

Αμυντικοί: Γκάμπριελ Ατσιλιέρ , Βάλτερ Αγιοβί, Όσκαρ Μπάγκι, Φρίκσον Εράσο, Χόρχε Γουάγουα, Χουάν Κάρλος Παρέδες

Μέσοι: Σεγούνδο Καστίγιο , Κάρλος Γρουέσο, Ρενάτο Ιμπάρα, Φιντέλ Μαρτίνες, Κρίστιαν Νομπόα, Λουίς Σαριτάμα, Αντόνιο Βαλένσια, Έντισον Μέντες

Επιθετικοί: Χάιμε Αγιοβί, Φελίπε Καϊσέδο, Τζέφερσον Μοντέρο, Χοάο Ρόχας, Ενέρ Βαλένσια, Μίκαελ Αρόγιο

 
 
ΟΝΔΟΥΡΑΣ
 
 
ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι Ονδούρες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε Μουντιάλ το 1982 στην Ισπανία. Απαιτήσεις ιδιαίτερες δεν υπήρχαν και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων. Από τότε, έπρεπε να περιμένουν 28 χρόνια για να πάρουν ξανά την πρόκριση για ένα παγκόσμιο κύπελλο. Ηταν το 2010 στη Ν. Αφρική, όταν οι Ονδούρες επιβεβαίωσαν και πάλι τα προγνωστικά που ήθελαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να μην περνάει από τον όμιλο.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Κολομβιανός Λουίς Φερνάντο Σουάρες ανέλαβε τις Ονδούρες το 2011 και μέχρι στιγμή κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένος. Το γεγονός και μόνο, άλλωστε, ότι οι Ονδούρες κατάφεραν να προκριθούν για το Μουντιάλ, αρκεί. Αυτή η πρόκριση ουσιαστικά είναι και η (μόλις) δεύτερη επιτυχία στην καριέρα του Σουάρες στους πάγκους, μετά το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Νασιονάλ το 1999. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί και σε άλλες ομάδες της Κολομβίας, χωρίς να έχει να δείξει κάτι σημαντικό πάντως.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ο Εμίλιο Ισαγκίρε είναι αυτός που ξεχωρίζει στις Ονδούρες και αυτός από τον οποίο οι συμπαίκτες του θα περιμένουν τα περισσότερα στο Μουντιάλ. Είναι αριστερό μπακ, αγωνίζεται στη Σέλτικ από το 2010 και ετοιμάζεται για το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του αφού ήταν στην αποστολή και πριν τέσσερα χρόνια στη Ν. Αφρική. Θεωρείται πλάγιο μπακ που αποδίδει καλύτερα επιθετικά παρά αμυντικά.
ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Είναι στον ίδιο όμιλο με Γαλλία, Εκουαδόρ και Ελβετία. Οπως τις άλλες δύο φορές που ήταν στο Μουντιάλ, έτσι και τώρα, οι Ονδούρες είναι φαβορί για να αποκλειστούν στον όμιλο και μάλλον δεν θα διαψεύσουν τις προβλέψεις. Ο στόχος, βασικά, είναι οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις και θα το παλέψουν όσο μπορούν.
 
Τερματοφύλακες: Βαγιαδάρες, Εσκομπέρ, Λόπες
Αμυντικοί: Φιγκερόα, Μπερνάντες, Τσάβες, Μόντες, Περάλτα, Μπεκέλες, Ισαγκίρε, Χουάν Κάρλος Γκαρσία
Μέσοι: Παλάσιος, Εσπινόσα, Γαρρίδο, Χόρχε Κλάρος, Ναχάρ, Μπόνιεκ Γκαρσία, Μαρτίνες, Μάρβιν Τσάβες
Επιθετικοί: Κόστλι, Μπένγκτσον , Ρόνι Μαρτίνες, Παλάσιος
 

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ρε παιδιά προσέχτε, μην τα γράφετε έτσι απότομα αυτά τα ρήματα "πάει" (Βραζιλία), γιατί θα νομίζει ο παλιός δήμαρχος ότι θα πάτε ταξίδι (βλέπε Ρωσσία) και θα ετοιμάζει τη βαλίτσα του για να σας συνοδεύσει, με στόχο πάντα την προβολή του πολιτισμού και την προσέλκυση επενδυτών. (Ακόμα περιμένουμε να δούμε τις επενδύσεις με τα ρούβλια και θα ανοίξουμε τώρα παρτίδες με τα ρεάλ της Βραζιλίας;)

Όχι άλλο κάρβουνο ρε ταξιδιώτη. Έχουμε τις βροχές, έχουμε και τις κρυάδες σου, θα ξεχάσουμε το καλοκαίρι.