Απροστάτευτη στο Αστυνομικό Τμήμα

Απροστάτευτη στο Αστυνομικό Τμήμα

Απρίλιος 03, 2024 - 20:43
19 σχόλια

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Περίπου 15.000 αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη εφοπλιστών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων υψηλών προσώπων. Άριστα εκπαιδευμένοι όλοι τους, με τα χρήματα των φορολογουμένων προστατεύουν τους «πιθανούς στόχους», όπως χαρακτηρίζονται. 

Δεν διαθέτει το κράτος στους «μεγαλόσχημους» ό,τι κι ό,τι. 

Δεν επιτρέπεται.

Ούτε, φυσικά, επιτρέπεται να πει ο αστυνομικός στον εφοπλιστή ή στον επιχειρηματία ότι ο ίδιος δεν είναι ο ταξιτζής του ή ο μπέιμπι σίτερ των παιδιών του ή ότι δεν θα φέρει τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι ή ότι δεν θα πάρει τη σύζυγο από το σπα.

Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει την ασφάλεια εκείνου που δεν πληρώνει κάτι εκατομμύρια σε φόρους στο ελληνικό κράτος.

Στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής το 37%-40% της πραγματικής δύναμής τους απασχολείται σε φυλάξεις.

Στον αντίποδα, όταν ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει ώστε οι «πιθανοί στόχοι» να φρουρούνται καλά, φτάνει σαν ικέτης στην Αστυνομία για να προστατευτεί, όπως η 28χρονη Κυριακή η οποία σφαγιάστηκε έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων από τον διαταραγμένο και σεσημασμένο πρώην της, θα ακούσει ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Και λίγα λεπτά μετά, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που απάντησε το τηλεφώνημά της, θα την ακούσει να λέει «χάνομαι» και να ουρλιάζει από τον πόνο της μαχαιριάς στην πλάτη.

Όχι, ο αστυνομικός αυτός δεν θα γινόταν ποτέ ο σωματοφύλακας κάποιου εφοπλιστή. Ούτε, ασφαλώς, ο φρουρός του ΑΤ, που δεν πήρε χαμπάρι το φονικό και που έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε καταδικαστεί για σχέσεις με εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απόταξης.

Ποιες είναι οι πιθανότητες, αν ευσταθούν όλα τα παραπάνω, αυτός ο άνθρωπος να κάνει σωστά τη δουλειά του, και μάλιστα αυτή τη δουλειά;.. 

Η αξιωματικός υπηρεσίας πιθανώς δεν αξιολόγησε σωστά τον κίνδυνο. Είπε στη γυναίκα να καλέσει την Άμεση Δράση για να ζητήσει περιπολικό, ενώ η ίδια ήταν ήδη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα! Ο φρουρός δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν ώσπου ήταν πια αργά. Ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης παρέδιδε... μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού από το τηλέφωνο σε μια νέα γυναίκα που τα έκανε όλα σωστά και όμως δολοφονήθηκε από έναν επικίνδυνο άνθρωπο, με καταδίκες στο παρελθόν του, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου είχε πάει να ζητήσει καταφύγιο.

Περισσότερη τύχη είχαν στις αρχαίες τραγωδίες οι ικέτιδες και οι ικέτες, από όση έχει ένας ή μία πολίτης που ζητάει το αυτονόητο: Προστασία επειδή ξέρει ότι η ζωή του/της κινδυνεύει.
Καθημερινά έχουμε 25 - 35 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Δύο χιλιάδες γυναίκες έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους τηλέφωνα το κουμπί πανικού, που σημαίνει ότι δύο χιλιάδες άνθρωποι είναι πραγματικά επικίνδυνοι και κυκλοφορούν έξω, χωρίς να μπορεί κάποιος να τους εμποδίσει από το να τις πλησιάσουν. Είναι δηλαδή αναγνωρισμένος κίνδυνος. Κατά 150% έχουν αυξηθεί τα περιστατικά έμφυλης βίας από το 2019 ως σήμερα.

Και η κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει τον όρο «γυναικοκτονία», επειδή, σύμφωνα με την κυρία Σοφία Ζαχαράκη, υπουργό Οικογένειας, δεν υπάρχει χώρος για συμβολισμούς, εφόσον η ανθρωποκτονία τιμωρείται με την ύψιστη ποινή από τον Ποινικό Κώδικα.

Δεν μιλάμε για συμβολισμούς, όμως.

Η γυναικοκτονία έχει έμφυλη διάσταση. Έχουν αυξηθεί κατά 150% τα περιστατικά έμφυλης βίας μέσα σε έξι χρόνια και έχουν δολοφονηθεί πάνω από 30 γυναίκες επειδή ήταν γυναίκες κι εμείς συζητάμε για τον συμβολισμό που δεν χωράει στη συζήτηση ή για την πολιτική εκμετάλλευση των γυναικοκτονιών από την αντιπολίτευση;

Και δεν ντρεπόμαστε;

Το κουμπί πανικού δεν έσωσε τη γυναίκα στη Σαλαμίνα τον Δεκέμβριο του 2023.

Θα πει κάποιος, και τι να κάνουμε, δεν σώζεσαι από τον διαταραγμένο νου, αν σε στοχοποιήσει. Μα, οι περισσότεροι δολοφόνοι, βιαστές και κακοποιητές δεν είναι ψυχασθενείς. Πιστεύουν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους, ότι τους ανήκει, ότι δεν έχει δικαίωμα να τους εγκαταλείψει ή να ζήσει μακριά τους. Επειδή είναι γυναίκα. Οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για δουλειά και για ανεξαρτησία με τους άνδρες, συνεπώς είναι δύσκολο να σταθούν στα πόδια τους φεύγοντας από μια κακοποιητική σχέση και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, αν έχουν. Και αυτό ακριβώς πρέπει να κοιτάξουμε, πώς οι γυναίκες θα ενδυναμωθούν ουσιαστικά, στην πράξη, και πώς θα ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία η αντίληψη ότι η γυναίκα είναι κτήμα του ενός ή του άλλου.

Η Κυριακή τα έκανε όλα σωστά. Και, παρ' όλα αυτά, δολοφονήθηκε έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα. Το ελάχιστο που έπρεπε να είχε γίνει, ήταν να αποχωρήσει από το ΑΤ με αστυνομική συνοδεία και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο σπίτι της.

Με ασφάλεια μετακινούνται οι πολίτες πρώτης κατηγορίας, συνοδεία των αστυνομικών τους, 24 ώρες το 24ωρο.

Δεν άξιζε η Κυριακή 10 λεπτά αστυνομικής προστασίας;

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

Τρεις γυναίκες στο Τμήμα και ένας υπόδικος για κακούργημα που είχε προφυλακιστεί έναν χρόνο και επανήλθε για να παίζει τον φρουρό! Πάρτε κορίτσια απο τις πανελλαδικές να παίζουν με τα κινητά!

Η αξιωματικός υπηρεσίας έκανε σύσταση στην κοπέλα να κάνει μήνυση στον άθλιο πρώην της. Η κοπέλα είπε πως δεν θέλει να κάνει μήνυση γιατί δεν τον φοβάται. Παρ όλα αυτά ζήτησε συνοδεία μέχρι το σπίτι της που ενδεχομένως αν είχε ζητηθεί από το τμήμα να είχε πάει το περιπολικό. Πολύ κρίμα για το κορίτσι. Πολλές οι ευθύνες της αστυνομίας. Πολλά τα λάθη όμως των θυμάτων γιατί δεν υποστηρίζονται κατάλληλα κ δυστυχώς επιστρέφουν συνεχως στον κακοποιητή τους.

Περιπολικό μόνιμα έξω από το γυμναστήριο της κυρίας Χαρδαλιά στον Βυρωνα ήξεραν να στειλουν μετά τον εμπρησμό .Μπανανια με δικαιοσύνη από τα Lidl

Σχεδόν σε όλα τα περιστατικά που διαχειρίστηκα σαν Αξ. Υπηρεσίας, οι εμπλεκόμενοι μου έλεγαν: φοβάμαι κ. Αστυνομε ότι θα με σκοτώσει, ή θέλω περιπολικό να να με πάει σπίτι, η περιπολικό στο σπίτι γιατί φοβάμαι να βγω έξω, μη μου κάνουν κακό. Ποτέ δεν στάλθηκε περιπολικό, γιατί πάντα αυτό ήταν απασχολημένο. Δείτε ότι τώρα γυρνούν με μόνο έναν Αστυνομικό, λόγω έλλειψης δύναμης. Δείτε ότι σε ένα τόσο δύσκολο Α. Τ., ήταν Αξ. Υπηρεσίας, ένα κοριτσάκι 22 ετών. Είναι η διαφορά της θεωρίας με την πράξη. Η πράξη είναι πάντα δύσκολη, είναι να μη σου κάτσει, όπως στην κοπέλλα. Δεν είναι η Αστυνομία έτσι.

Και πως να υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό, αφού χρόνια τώρα η Αστυνομία, χρησιμοποιείται, και κάνει έργο άλλων υπηρεσιών. Η Αστυνομία στα μαγαζιά, στο κάπνισμα, στη μουσική, στο ωράριο,στους επιτάφιους, στις λιτανείες και εκκλησίες , στα γήπεδα στα μαγαζιά δηλαδή των ΠΑΕ, στις λαϊκές αγορές, οικονομική αστυνομία, πανεπιστημιακή αστυνομία, κ.α. πάρεργα, εκτός από το κύριο έργο της που είναι κυρίως το έγκλημα, τα εγκλήματα του ποινικού κώδικα και άλλα σκληρά αδικήματα. Έτσι την έκαναν την Αστυνομία μας.

3 πράγματα. 1) Τηρείται το οργανόγραμμα της αστυνομίας; Αν όχι, γιατί; 2) Καταδικασμένος αστυνομικός για τόσο σοβαρά αδικήματα και δεν είχε απολυθεί από το Σώμα; 3) Μόνιμες θέσεις ψυχιάτρων-ψυχολόγων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, σε κάθε σχολική μονάδα, πανεπιστήμιο κτλ. Το 90-95% του πληθυσμού της χώρας είναι ψυχιατρικά αδιάγνωστο. Καλή η καταστολή αλλά πρώτα από όλα η πρόληψη.

Τα περισσότερα περιστατικά για τα οποία διαβάζουμε αφορούν ψυχιατρικές περιπτώσεις με παρελθόν που δεν έχουν εντοπιστεί από κανένα κρατικό φορέα. Πως να εντοπιστούν όταν στα σχολεία γίνεται της κακομοίρας από τα νηπιαγωγεία ακόμα και δεν υπάρχει ψυχίατρος-ψυχολόγος (με μόνιμη θέση) να τα εντοπίσει; Παιδάκια που εκδηλώνουν προβληματική συμπεριφορά και δεν αντιμετωπίζονται ποτέ τα προβλήματά τους. Η κακοποιητική συμπεριφορά των γονιών περνάει στα παιδιά και δημιουργούνται θύματα και θύτες. Το ξέρουμε όλοι ότι η ψυχιατρική κάλυψη στις σχολικές μονάδες είναι αστεία. Φωνάζει κάποιος για αυτό;

Στους φοιτητές και τους ηλικωμένους που κάνουν πορείες για ένα καλύτερο μέλλον του ΕΛΛΗΝΑ βρισκετε και βαράτε και κανετε οτι θελετε. Σε καθε κακοποιό είστε γατάκια. Αυτοι ειστε

κα Γαλανιάδη μπορείτε να μου πείτε γιατί πρέπει να θεσμοθετηθεί ο όρος "γυναικοκτονία" αντί του όρου "συζυγοκτονία" (ή άλλης παρεμφερούς για άτομα που ήταν σύντροφοι χωρίς να είναι σύζυγοι); Γιατί δικαιολογείται η **νομοθετική** εισαγωγή διάκρισης ως προς το φύλο (ή άλλως σεξιστική διάκριση); Είναι **αδύνατο** την ίδια πράξη να την τελέσει γυναίκα προς τον σύζυγο της; Είναι λιγότερο κατακριτέα και καταδικαστέα αυτή η πράξη;

Δημόσιοι υπάλληλοι.Άλλοι με στολή,άλλοι με ράσα,άλλοι με πολιτικά,άλλοι με ασπρη μπλούζα...κι απο πάνω οι πολιτικάντηδες...πληρώστε κοροίδα και σκασμός...

13:27 ας κάνουν πρώτα έρευνα γιατί έχουμε έξαρση του φαινομένου και μετά συζητάμε . Ως γνωστών μόνο οι άντρες σκοτώνουν , Βαράνε , βρίζουν κτλ.

...όχι,δεν είναι έτσι.Είναι ακόμα χειρότερη.Απλώς τώρα άρχισε το πραμα ν αγριεύει περισσότερο..

Θεσπίστε απογευματινό (αντρικό από υπόδικους) τμήμα με πληρωμένα μπραβηλίκια! Ασήκωτο θα τον έκαναν με 200 ευρώ!

14:00 (είμαι ο 13:27) σκοπός μου δεν είναι να μειώσω το φαινόμενο "γυναικοκτονία". Μιλάω καθαρά με όρους ισότητας και ισονομίας εφόσον κάποιος θέλει να θεσπιστεί νομοθετικά τέτοιος όρος. Ως προς το φαινόμενο, μάλλον θα πρέπει να γίνουν άλλα μέτρα για την ΠΡΟΛΗΨΗ του φαινομένου. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η θεσμοθέτηση του όρου ουδόλως θα συμβάλει στην πρόληψη του φαινομένου. Εξάλλου η δολοφονία είναι ήδη από τα σοβαρότερα αδικήματα. Παρόλα αυτά δεν ίδρωσε το αυτί καθόλου των γυναικοκτόνων.

Φωνάζουν για την έκρηξη της βίας όσοι υποστήριξαν τη 17Ν, τους αγανακτισμένους το 11, τους δολοφόνους της Marfin, τους Ρουβίκωνες και τα κάθε κατακάθια σήμερα! Υγ και μιλάνε για γυναικοκτονία ενώ έκαψαν ζωντανή έγκυο στη Marfin!

Περιμένετε να "πάμε μπροστά" όσο υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν ότι η 17Ν ήταν ο Ξηρός και ο Κουφοντίνας, ότι τη Marfin την έκαψαν "αναρχικά κατακάθια" και ότι ο Ρουβίκωνας με τα "τρικακια" είναι "απειλή για την κοινωνία"; Καλά, κλείστε, θα σας πάρω εγώ ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.