Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στη Ζάτουνα (pics)

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στη Ζάτουνα (pics)

Μάρτιος 12, 2019 - 15:11
0 σχόλια

Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους, φίλους και γνωστούς. Όμως… από όσους ήρθαν στο χωριό τους για το τριήμερο, λιγοστοί κυκλοφόρησαν στο «παζάρι». Ο καιρός ήταν άριστος! Καθαρά καλοκαιρινός. Αυτό έδωσε την δυνατότητα για τοπικές εκδρομές, μέχρι και για σκι στο Μαίναλο, που ειχε πολλά χιόνια ακόμη.

Επίσης και επισκέπτες, μη Ζατουνίτες, είχε η Ζάτουνα, πάρα πολλούς. Ο κεντρικός της δρόμος μέχρι το Τυροκομειό και η πλατεία της Παναγίας, δεν επαρκούσαν για τα αμέτρητα Ι.Χ αυτοκίνητα, που έφτασαν μέχρι τον Άγ. Νεκτάριο.

   Ξενοδοχείο, Ξενώνας Έλοβα και ο Ξενώνας Παπανικολάου, είχαν πληρότητα, όλες τις ημέρες. Μάλιστα αρκετοί κάτοικοι της Πάτρας, προτίμησαν να επισκεφτούν την Ζάτουνα και να παραμείνουν, για να έχουν αυτό το τριήμερο ησυχία στο κεφάλι τους. Το καρναβάλι και την βαβούρα της Πάτρας, απέφυγαν αυτό το τριήμερο.

Την Κυριακή το βράδυ, η γειτονική Δημητσάνα, συγκέντρωσε πάρα πολλούς επισκέπτες, για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό έθιμο, το κάψιμο του «Μακαρονά». Μουσική, κέφι και τεράστιο μποτιλιάρισμα!

Καθαρά Δευτέρα: Οι λαγάνες από τον φούρνο της Δημητσάνας και από φούρνο της Τρίπολης, έφτασαν πολύ πρωί στο χωριό, αφράτες και άχνιζαν. Τιμήθηκαν δεόντως… με όλα τα παραδοσιακά νηστίσιμα.

Όμως, για όσους έτυχε να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, μετά τις 3 μ.μ , την Καθαρά Δευτέρα, αγανάχτησαν! Πάνω από 4 ώρες κράτησε το δρομολόγιο της επιστροφής, από την πολύ κίνηση. Συνεχώς ο δρόμος ήταν μποτιλιαρισμένος.

Προβλημάτισε έντονα τους Ζατουνίτες, αυτές τις ημέρες, με το πόσο μεγάλη ταχύτητα και ΧΩΡΙΣ προσοχή, έτρεχαν τα διερχόμενα Ι.Χ μέσα στο χωριό, το οποίο είχε και πολλά μικρά παιδιά. Ούτε σε πίστα αγώνα να ήταν οι οδηγοί! Εδώ χρειάζεται κάποια φροντίδα…

Κάποιοι συμπατριώτες συνδύασαν τριήμερο και με το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, έχοντας κλείσει κάποιο ραντεβού, με μηχανικό ή τοπογράφο. Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν ότι έχουν στο χωριό τους κάποιο χωράφι, κληρονομικό, στην Τάδε περιοχή και έσπευσαν να το αποτυπώσουν, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν τα πραγματικά του όρια. Αυτό όμως απέχει πολύ, από το να κάνεις τοπογραφικό σε ξένο χωράφι, πιστεύοντας (!) ότι είναι της οικογένειά σου…

Ξημερώματα καθαρά Δευτέρας 07:44, έγινε σεισμός 2,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 18 χιλ΄ΒΑ της Δημητσάνας. Από πολλούς έγινε αισθητός και στην Ζάτουνα.  

d3

d2

Από το zatounanews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.