Πνιγμός δύτη κατά την διάρκεια σπηλαιοκατάδυσης στην πηγή Σίντζι Αρκαδίας

Πνιγμός δύτη κατά την διάρκεια σπηλαιοκατάδυσης στην πηγή Σίντζι Αρκαδίας

Μάιος 26, 2013 - 20:34
1 σχόλια

Νέα Ενημέρωση: Τα ξημερώματα ανασύρθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια η σορός του άτυχου 25χρονου δύτη από την Αθήνα

Μια ομάδα τεσσάρων ατόμων του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ), βρέθηκε σήμερα στην πηγή Σίντζι (στην Κανδύλα Αρκαδίας) για σπηλαιοκατάδυση. Από τους τέσσερις δύτες, δυστυχώς επέστρεψαν μόνο οι τρεις στην επιφάνεια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για πρόβλημα στις καινούργιες φιάλες που χρησιμοποίησε ο άτυχος δύτης και έμεινε στα 400 μέτρα βάθος

Ομάδα έμπειρων δυτών έρχεται από την Αθήνα για να συμμετάσχει στις προσπάθειες για την ανάσυρση του  δύτη.

Στο σημείο βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, κλιμάκιο της πυροσβεστικής και η πρώην αντιδήμαρχος κ. Εικοσιδέκα, η οποία κατάγεται από την περιοχή.Ο Δήμος Τρίπολης φιλοξενεί την ομάδα και τους γονείς και τον αδελφό του άτυχου δύτη σε ξενοδοχείο της περιοχής και έχει ήδη στείλει ψυχολόγους για υποστήριξη. 

Έως τις 03:00 τα ξημερώματα  οι έμπειροι σπηλαιοδύτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν το άψυχο σώμα του δύτη λόγω δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν μέσα στο σπήλαιο (θολωμένα νερά). Η πρώτη ανάσυρση έγινε μέχρι τα 30 μέτρα αλλά οι δύτες δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και βγήκαν έξω... Έτσι η προσπάθεια συνεχίστηκε αργότερα.

Τελικά  το πτώμα του άτυχου 25χρονου από το σπήλαιο ανασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Αστυνομίας:

Συμβάν σε σπήλαιο στην Κανδήλα Αρκαδίας Σήμερα (27-5-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή
«Πηγή Σίτζι», στην Κανδήλα Αρκαδίας, μετά από επιχείρηση αστυνομικών, ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εξειδικευμένων ιδιωτών, ανασύρθηκε από σπήλαιο, νεκρός, 25χρονος ημεδαπός. Ο 25χρονος, είχε μεταβεί χθες (26-5-2013) το μεσημέρι, μαζί με ακόμα τρία άτομα, για εξερεύνηση του ανωτέρω σπηλαίου. Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου.

 

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο