Από την Τρίπολη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της σπείρας που λήστευε κοσμηματοπωλεία

Από την Τρίπολη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της σπείρας που λήστευε κοσμηματοπωλεία

Οκτώβριος 24, 2018 - 10:02
7 σχόλια

Από την Τρίπολη ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της πενταμελούς συμμορίας που λήστευε κοσμηματοπωλεία. Οι κακοποιοί έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας στις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση όλων των πληροφοριών που είχε η ΕΛ.ΑΣ στη διάθεσή της.

Η πενταμελής σπείρα είχε διαπράξει και την -πρωτοφανή για τα δεδομένα της Τρίπολης- ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου έναν μήνα νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την Τρίτη, τέσσερις άνδρες, ο ένας οπλισμένος με καλάσνικοφ, μπούκαραν στο κεντρικό κοσμηματοπωλείο και αφού χτύπησαν τον ιδιοκτήτη, μέσα σε ελάχιστα λεπτά άρπαξαν τη λεία τους και εξαφανίστηκαν. Στο 3ο χλμ. Τρίπολης - Σπάρτης παράτησαν το όχημα με το οποίο είχαν διαφύγει από τον τόπο της ληστείας και το έκαψαν, διαφεύγοντας με άλλο όχημα (δείτε ΕΔΩ).

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ (δείτε ΕΔΩ) κάλυπταν τα πρόσωπά τους φορώντας μάσκες, δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα γαι να επικοινωνούν, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορα οχήματα για να χάνονται τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ στην Αττική, η αντίστροφη μέτρηση για την επικίνδυνη συμμορία ξεκίνησε από τη ληστεία στη Τρίπολη, πριν από έναν μήνα. Η Αστυνομία αξιοποίησε το υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και από βίντεο που κατέγραφαν τις κινήσεις των ληστών τόσο μέσα στην πόλη όσο και στους δρόμους.

Η εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι αστυνομικοί στο ΑΤ Τρίπολης και το υλικό που συνέλεξαν μεθοδικά και το οποίο απέστειλαν στην Αθήνα για επεξεργασία οδήγησαν στη σύλληψη της επικίνδυνης συμμορίας.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την ανάλυση και αξιολόγηση του προανακριτικού - πληροφοριακού υλικού και της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi), εξιχνιάστηκαν συνολικά (13) περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών και συγκεκριμένα πέντε (5) ληστείες κοσμηματοπωλείων σε Αθήνα, Χαλκίδα και Τρίπολη, τρεις (3) κλοπές οχημάτων, μία (1) κλοπή σε σούπερμαρκετ, τρεις (3) κλοπές σε οικίες, καθώς και ληστεία σε έξοδο της Αττικής Οδού κατά την όποια οι δράστες αφαίρεσαν όχημα από διερχόμενο πολίτη.

Γίνεται μνεία, ότι για τις ληστείες που διαπράχθηκαν σε κοσμηματοπωλεία στη Χαλκίδα, την 27-08-2018 και στην Τρίπολη την 18-09-2018, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας συνεργάστηκε με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και Τρίπολης, αντίστοιχα (σχετική η από 26-09-2018 παρουσίαση του Γ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας) .

Ως προς τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνεται ότι τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, όπου συγκεντρώνονταν για τον σχεδιασμό των δράσεων τους, οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Παράλληλα, τηρούσαν αυστηρούς κανόνες ιεραρχίας στα πρότυπα στρατιωτικών μονάδων, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Τώρα αναμένουμε από την Ελληνική αστυνομία να κάνει το καθήκον της κ να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση κ για την ένοπλη ληστεία το Δεκέμβριο του ...2016 στο ΚΤΕΛ

Τα παιδια με τους φραπεδες δηλαδη εξιχνιασαν την υπόθεση.....μάλιστα... Για το λογο αυτο μαλλον δεν εμφανιστηκαν κατα τη διαρκεια της ληστειας.....ηξεραν οτι θα την εξιχνιασουν.

Δηλ. Τα κωλόπαιδα που έχουν καταστρέψει με σπρει κσι πινέλα δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες κσι την εικόνα της πόλης θα τους ξέρουν σίγουρα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.