Απεργούν οι οινοποιοί της Αρκαδίας

Απεργούν οι οινοποιοί της Αρκαδίας

Ιανουάριος 25, 2016 - 12:15
2 σχόλια

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, τα οινοποιεία της χώρας με τη Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου να ζητεί την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, καθώς, όπως εκτιμά, η επιβολή του μεταβάλλει τα δεδομένα, οδηγώντας σε εσωστρέφεια και απειλώντας την επιβίωση πολλών οινοποιητικών μονάδων, συνακόλουθα και της αμπελουργίας. 

Το ArcadiaPortal σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Γιάννη Τσέλεπο πρόεδρο παραγωγών Πελοποννήσου, πληροφορήθηκε ότι όλα τα οινοποιία της Αρκαδίας συμμετέχουν την πανελλαδική απεργία, καθώς θεωρούν απαράδεκτο να φορολογείται βαριά ο πρωτογενής τομέας, ένας παραγωγικός ιστός. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.

Οι οινοπαραγωγοί της Αρκαδίας κλείνοντας τα οινοποιία τους ζητούν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, η εφαρμογή του οποίου έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις εξαγωγές όσο και στις μικρές επιχειρήσεις, που απειλούνται άμεσα με διακοπή της δραστηριότητάς τους.

Να αναφέρουμε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική απεργία, ενώ ήδη διοργανώνονται περιφερειακές συγκεντρώσεις προκειμένου να καθοριστεί  η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Εξάλλου, σήμερα αντιπροσωπεία του κλάδου με επικεφαλής τους προέδρους των τριών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) πρόκειται να μεταβεί στη Βουλή για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Παράλληλα, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, καθώς και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου.

Έφη Καστραντά
 


2 Σχόλια

ο ένας δε θέλει αυτό για τον κλάδο του, ο άλλος για το άλλο, ο τρίτος για το παρ' άλλο...όχι άλλος έμμεσος φόρος, σύμφωνοι, ας τα ξαναπάρουμε από τους μισθωτούς άμεσα που τους έχουμε εύκαιρους.. Πού ήταν ο κος Τσέλεπος, που ήταν όλοι αυτοί όταν οι υπόλοιποι βγαίναμε στους δρόμους; ποιός και πότε μας συμπαραστάθηκε;;

Πάρτε το χαμπάρι, οι μισθοί και οι συντάξεις των συριζαίων (80% δημόσιο και πρόωροι συνταξιούχοι) κοστίζουν και θα τις πληρώσετε κορόιδα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.