Αντώνης Σαμαράς: Αντιπολίτευση στη ΝΔ - «Καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Αντώνης Σαμαράς: Αντιπολίτευση στη ΝΔ - «Καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Φεβρουάριος 16, 2024 - 12:59
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ήταν πιο ήσυχη από ό,τι συνήθως χθες το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου όταν έλαβε τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τοποθετηθεί για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο είχε δηλώσει ότι θα καταψήφιζε.

«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία» ανέφερε εισαγωγικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι απευθύνεται σε όλο το Σώμα, και όχι μόνο στο κόμμα του, είπε ότι δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και «κάρφωσε» την κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκει, με αφορμή τα εθνικά θέματα, αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, επικρίνοντας την πολιτική της.

«Πρώτα, μια γενική παρατήρηση: Η κυβέρνηση σήμερα, ουσιαστικά, δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση. Το ότι δεν έχει αντιπολίτευση όμως, δεν είναι απαραίτητα καλό. Και σίγουρα δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο… Δίνω δύο παραδείγματα: Πριν λίγο καιρό υπέγραψε Συμφωνία Περί Φιλίας με την Τουρκία! Χωρίς η Τουρκία να έχει άρει κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας. Προειδοποίησα τότε ότι αυτό δεν θα απομάκρυνε την ''απειλή'' που αντιμετωπίζουμε. Πράγματι, πριν λίγες μέρες ο κ. Ερντογάν μας είπε από τη Σμύρνη ότι θα μας πετάξει ξανά στη Θάλασσα! Και τώρα εξέδωσε και ΝΟΤΑΜ για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Είναι αυτό Συμφωνία Περί Φιλίας; Πριν ένα χρόνο προειδοποίησα επίσης, για την κρίση στον αγροτικό τομέα στο σύνολο της Ευρώπης. Και για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, λόγω των πράσινων συμφωνιών. Τώρα το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα! Και στην Ελλάδα. Κανείς δεν άκουσε. Και σήμερα οι πράσινες συμφωνίες ξαφνικά αναστέλλονται»…

Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα… Και από την κοινωνία…

Σε όλα τα παραπάνω, το Μαξίμου απάντησε με τις λέξεις «ουδέν σχόλιον».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.