Αντιφάσεις Αυγενάκη: Τώρα λέει «όχι» στην πατρωνία της Αυτοδιοίκησης από το κόμμα

Αντιφάσεις Αυγενάκη: Τώρα λέει «όχι» στην πατρωνία της Αυτοδιοίκησης από το κόμμα

Οκτώβριος 28, 2018 - 12:43
2 σχόλια

«Γονατογράφημα» της κυβέρνησης το οποίο θα καταργήσει άμεσα η Ν.Δ., χαρακτήρισε τον νόμο «Κλεισθένη» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Αντίλαλος» του Ηρακλείου.

Επίσης, χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες εκλογές ως μάχη κατά του κομματικού κράτους, της απαξίωσης του κράτους δικαίου, μάχη για μια χώρα με θεσμούς που λειτουργούν σωστά με κέντρο τον πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Και προσθέτει: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τους όρους του »Κλεισθένη», εάν και μόνο δεν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές. Σε περίπτωση, λοιπόν, που προηγηθούν οι εθνικές εκλογές ο νόμος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την αυτοδιοίκηση θα αλλάξει. Η Ν.Δ. θα καταργήσει το γονατογράφημα της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε παράλληλα ότι η Ν.Δ. πιστεύει στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό κράτος, λέει «όχι» στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους και θέλει την Αυτοδιοίκηση ως μοχλό ανάπτυξης.

Ωστόσο, τα λεγόμενα του Αυγενάκη στην Κρήτη έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ευαγγελίζεται για την αυτοδιοίκηση, την οποία θέλει στελεχωμένη με αμιγώς κομματικά στελέχη, κάτι που φάνηκε και στη στήριξη της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα, δημάρχου Καλαμάτας και πιστού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπωσδήποτε άλλο πράγμα οι κυβερνητικοί κομματικοί εγκάθετοι και άλλο ο Παναγιώτης Νίκας, ωστόσο η αντίφαση δεν είναι δυνατόν να μείνει απαρατήρητη, ιδίως όταν έγινε τόσος λόγος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη στήριξη της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη, νυν περιφερειάρχη, ο οποίος εφαρμόζει εδώ και δέκα χρόνια ακομμάτιστη περιφερειακή διακυβέρνηση.

Και ο οποίος, παρά το γεγονός ότι πολιτικά ανήκει σε διαφορετικό κόσμο από την τωρινή κυβέρνηση, προώθησε τις πολιτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνεννοήθηκε με τους κεντρικούς κυβερνώντες, κρατώντας έναν διακριτό ρόλο, σύμφωνα με τη θεσμική του αρμοδιότητα.

Κάτι που, τελικά, αρέσει ή δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία;..

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Μπορει να εξασφαλισε αλλο μελλον και να μην εχει αναγκη την προσφορα υπηρεσιων μελετων στους φορεις της τοπικης αυτοδιοικησης..Ξερει αυτος

Περισσευω να πω ότι ο Κυριακος και οι περι αυτόν ενεργουντες ( Αυγενακης , Βοριδης ,ΑΔΩΝΙΣ ….)περιφρονησαν τους 20 Νεοδημοκράτες Συμβουλους και Αντιπεριφερειαρχες του ΤΑΤΟΥΛΗ . Είναι αυτοι πιο Δημοκρατες και πιο Νεοδημοκράτες από μας ! Ανησυχω ειλικρινα γι αυτή την μετεξελιξη της Νεας Δημοκρατιας , δυστυχως επι τα χειρω …….

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.