Αντιδράσεις για τη μετακίνηση παθολόγου από το Παναρκαδικό

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση παθολόγου από το Παναρκαδικό

Φεβρουάριος 03, 2015 - 08:49
1 σχόλια

Εκ μέρους της ΔΗ.ΠΑ.Κ. Ιατρών Αρκαδίας καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μεταφέρει τον επικουρικό παθολόγο κ. Τζίφα Κωνσταντίνο στην παθολογική κλινική του Γ.Ν. Σπάρτης για να καλύπτει τις εκεί ανάγκες και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Καταδικάζουμε επίσης και τη στάση που κράτησε ο διοικητής του Γ.Π.Ν. Τρίπολης, ο οποίος δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια για την ανάκληση αυτής της απόφασης και με τη στάση του φάνηκε να εμπαίζει το συνάδελφο ιατρό. Η κατάπτυστη απόφαση ελήφθη με πρόσχημα έκτακτες ανάγκες του Γ.Ν. Σπάρτης. Ο συνάδελφος ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για την απόφαση και ακόμη δε γνωρίζει καν για πόσο διάστημα θα χρειαστεί να μεταφερθεί στη Σπάρτη.

   Όλοι γνωρίζουμε ότι και τα δύο νοσοκομεία, ιδίως οι παθολογικές κλινικές που έχουν και το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, έχουν τεράστιες ανάγκες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς ακόμη και ως έχει η κατάσταση είναι εκρηκτική. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες του Γ.Ν. Σπάρτης δεν είναι έκτακτες, καθώς έχει τρομερές ελλείψεις σε ιατρούς εδώ και καιρό. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μπαλάκια για να μεταφέρονται όπου υπάρχουν κενά και να καλύπτονται οι «τρύπες» μίας κλινικής δημιουργώντας νέες σε άλλες, ούτε πρέπει να λειτουργεί η μία κλινική σε βάρος της άλλης. Η μόνη λύση για τις άμεσες ανάγκες των νοσοκομείων ώστε να παρέχονται υψηλής ποιότητας αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες υγείας δωρεάν σε όλους και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες είναι ο διορισμός μόνιμου και σταθερού προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων. Ήδη στο Γ.Π.Ν. Τρίπολης δεν εφημερεύουν καθημερινά όλες οι ειδικότητες, όπως για παράδειγμα οι παιδίατροι, οι γυναικολόγοι κλπ.

   Θα είμαστε δίπλα στο συνάδελφο και σε όσους άλλους έρθουν σε αντίστοιχη θέση και η ΥΠΕ θα μας βρίσκει απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της λειτουργείας των νοσοκομείων και εκμετάλλευσης του προσωπικού τους.

   Εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου καθώς και όλους πολίτες να μη δεχτούν αυτή την απόφαση και διεκδικούμε:

Άμεση ανάκληση της απόφασης της 6ης Υ.ΠΕ. με αρ.πρωτ.1634-28/1/2015
Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού για να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων, τόσο ιατρικού, όσο και νοσηλευτικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας

  

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μήπως οι ήδη υπάρχων ιατροί της Παθολογικής κλινικής να μένουν παραπάνω από μια ώρα στην κλινική τους και όχι να δουλεύουν μόνο τόσο όσο να μην λέει κανείς ότι δεν πάνε. και μήπως οι κυρίες γιατρίνες να πηγαίνουν και τις άλλες μέρες εκτός από τις ημέρες που εφημερεύουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.