«Άνοιξε» η γη στην οδό Καλαβρύτων στην Τρίπολη (pics)

«Άνοιξε» η γη στην οδό Καλαβρύτων στην Τρίπολη (pics)

Ιούλιος 04, 2018 - 08:36
3 σχόλια

Απόγευμα Τρίτης, καθ' οδόν για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης. Παρατηρούμε ότι εκεί κοντά στο πηγάδι της Αράπισσας, στη διασταύρωση, σε ένα σημείο του δρόμου μια γυναίκα κοντοστέκεται και κοιτάζει καλά-καλά το οδόστρωμα. Η γυναίκα απομακρύνεται, και ένας νεαρός πάνω σε ποδήλατο καθώς πάει να περάσει από εκείνο το σημείο του δρόμου, ξαφνιάζεται και γυρίζει να κοιτάξει.

Πλησιάζουμε και συνειδητοποιούμε ότι σε εκείνο το σημείο η άσφαλτος έχει «πετάξει», έχει σκάσει, έχει φουσκώσει και ότι κάτω από ένα λεπτό στρώμα πίσσας που μπορεί να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή, υπάρχει το... χάος το απύθμενο. Ένα χάος περίπου 20 εκατοστών. Που, για να φανερωθεί, περιμένει να περάσουν από πάνω του οι τόνοι ενός φορτηγού.

Αλίμονο αν βρεθεί εκεί ρόδα μηχανής ή ποδηλάτου την κακιά στιγμή που θα υποχωρήσει η «φούσκα» της ασφάλτου. Ως και δυστύχημα μπορεί να προκληθεί. Αλλά και για τον οδηγό ενός τετράτροχου οχήματος ίσως τα πράγματα να μην είναι καλύτερα.

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου στην Τρίπολη. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στους επαρχιακούς δρόμους του Δήμου. Ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής έχει παραδεχθεί ότι το 70% του οδικού μας δικτύου είναι κατεστραμμένο. Πέρα από την πρωτοφανή για Δήμο ολιγωρία στην εκπλήρωση βασικών υποχρεώσεων, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι τα «ράβε - ξήλωνε» σε πολλά σημεία έχουν καταστρέψει το οδόστρωμα, καθώς δεν γίνεται σωστή αποκατάσταση μετά το πέρας των εργασιών.

Το συγκεκριμένο σημείο στη φωτογραφία, όπως και ο «κρατήρας» που συναντήσαμε λίγο παρακάτω, στην είσοδο του ΔΑΚ επί της Καλαβρύτων, βρίσκονται σε μέρη του δρόμου που έχουν σκαφτεί πρόσφατα και που, προφανώς, έχουν πλημμελώς αποκατασταθεί. Την ευθύνη, σύμφωνα με τον Νόμο, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος ύστερα από επεμβατικές εργασίες, έχουν οι εταιρίες και οι Επιχειρήσεις που τις πραγματοποιούν και όχι ο Δήμος.

Ωστόσο, ποιος θα ζητήσει τις ευθύνες σήμερα αν συμβεί κανένα κακό; Ποιος πληρώνει για τους δρόμους του και δρόμους δεν έχει, επειδή οι εργολαβίες δίνονται σε συνεργεία τα μέλη των οποίων στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους άσφαλτο; Ο πολίτης πόσο προστατευμένος είναι όταν θα έρθει αντιμέτωπος με ένα πλήθος υπηρεσιών που θα βαλθούν να του εξηγήσουν ότι καμιά τους δεν ευθύνεται για το κακό; Ο Δήμος δεν έχει την υποχρέωση να ελέγχει όλα τα έργα που εκτελούνται στους δικούς του δρόμους, τους οποίους, επαναλαμβάνω, πληρώνουν οι πολίτες;

Όλα τούτα είναι κοινό μυστικό, αλλά ευθύνες δεν αποδίδονται ποτέ. Και όποιος έχει την ευθύνη, την αποτινάσσει από πάνω του. Έτσι, μια τρύπα «καραδοκεί» να καταπιεί το θύμα της στην οδό Καλαβρύτων, όπως το «Ξεχασμένο πηγάδι» του Πουλικάκου που καραδοκούσε το θύμα του.

Γαλανιάδη Εύα


3 Σχόλια

Ρε κοπέλα το ''χάος το απύθμενο'' των 20 εκατοστών βάθους ....τι είναι αυτά που γράφεις ; Διαβάζει κανείς και τρελαίνεται. Δεν λέω καλά κάνεις κι έκανες αυτό το σπουδαίο ρεπορτάζ για την πόλη. Κι έκανες και τόση έρευνα. Αλλά όχι και ''απύθμενο χάος'' τα 20 εκατοστά . Μια σπιθαμή βάθος δηλαδή. Έτσι όπως το γράφεις φαντάζεται κανείς πως άνοιξε η γη και θα μας καταπιεί. Που θα το κάνει μια μέρα βέβαια, γιατί έτσι θα ησυχάσει ο τόπος από πολλές μπουρδολογίες

Και όλοι μαζί ας αναφωνήσουμε με εθνική υπερηφάνεια: Ζήτω η δημοτική αρχή Παυλή! Ζήτω ο δήμαρχος των έργων! Ζήτω στα τροκάνια που τον ψήφισαν! Ζήτωωωωωωω!

Αρχικά ευχαριστώ το arcadiaportal που εγκρίνει τα μισά από τα σχόλια που διατυπώνω ( που ποτέ δεν είναι υβριστικά παρεπιπτόντως ) και δεν αφήνει απόψεις να ακούγονται. Κατά δεύτερον απορώ πραγματικά πως ο κύριος Παυλής απολαμβάνει τον καφέ του έτσι κάθε μέρα και δεν τον έχουμε πάρει ακόμη με τις ντομάτες αλήθεια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.