Ανησυχία για τις χαμηλές τιμές στο ελαιόλαδο στη Βόρεια Κυνουρία

Ανησυχία για τις χαμηλές τιμές στο ελαιόλαδο στη Βόρεια Κυνουρία

Ιανουάριος 07, 2020 - 19:12
3 σχόλια

Σας καλούμε σε δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση, που θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ. 3 του Ν-3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση, στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Συζήτηση και κατάθεση απόψεων – προτάσεων, από τους ελαιοπαραγωγούς, τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης σε σχέση με την τιμή του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς – αναζήτηση πιθανών λύσεων.


3 Σχόλια

Μία πρώτη λύση για να αρχίσετε είναι να μην ξαναψηφίσετε τα ελληνικά κόμματα που κυβέρνησαν και αποδέχθηκαν την απόφαση της Ε.Ε. για ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ λαδιού από χώρες εκτός ένωσης (Τυνησία και Αλγερία)

Διάβασα σε κάποιο άρθρο ότι φέτος έχουν πολύ μεγάλη παραγωγή σε Ισπανία και Ιταλία και αυτό σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω. Πέρα από αυτό, διαχρονικά, ο μεγάλος αριθμός μικρών και μεσαίων παραγωγών στην Ελλάδα, δεν ευνοεί να πετύχουν υψηλές τιμές.

Την αδασμολόγητη εισαγωγή την αποφάσισαν όταν πριν από 4-5 χρόνια η Ισπανία και η Ιταλία δεν είχαν παραγωγή εκτός της Ελλάδος που είχε αρκετή και όλοι ήλπιζαν σε καλές τιμές λόγω του νόμου της αγοράς περί προσφοράς και ζήτησης. Μάλιστα στις αρχές εκείνου του φθινοπώρου είχε καλές τιμές το λάδι κάπου στα 4+€. Μετά όμως φρόντισαν οι πολιτικοί της Ε.Ε. να μας προσγειώσουν με το τυνησιακό και το αλγερινό λάδι. Εμείς πρέπει να αγοράζουμε καλοπληρωμένα τα μηχανήματα και τα φορτηγά των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά αυτοί δεν πρέπει να πληρώσουν για το λάδι μας. Έτσι είναι με το μυαλό που έχουμε...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.