Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές στη Μεγαλόπολη

Αναβαθμίζονται οι παιδικές χαρές στη Μεγαλόπολη

Νοέμβριος 26, 2015 - 10:08
0 σχόλια

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στη Μεγαλόπολη όπου και έλαβε αποφάσεις για σημαντικά θέματα για τη λειτουργία του Δήμου. Το 9ο θέμα είχε τίτλο «Αποδοχή της Πράξης ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2014 (ΣΑΕΠ-026) του έργου: 2014ΕΠ02600016 ‘’ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ’’», συνολικού π/σμού 300.000,00€ - Αναμόρφωση του Π/σμού οικ. έτους 2015 και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2015.

Οι εργασίες πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος το 2014 έδωσε εντολή στους Δήμους να κάνουν έργα βελτίωσης στις παιδικές χαρές και να τις παραδώσουν έως τις 30 Ιουνίου του 2014.

Οι Δήμοι, όπως οφείλουν πρέπει να κάνουν τις εργασίες και τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης. Ο χρόνος όμως δεν ήταν αρκετός για τους Δήμους, οι οποίοι ακόμα και τώρα κάνουν εργασίες βελτίωσης στις παιδικές χαρές, προκειμένου να πάρουν την ειδική πιστοποίηση.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, αποφασίστηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 300.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) σε βάρος του έργου 2014ΕΠ02600016 «Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δημοτικής Κοινότητας  Μεγαλόπολης», για την ομότιτλη εργολαβία «Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δημοτικής  Κοινότητας Μεγαλόπολης», με τεύχη δημοπράτησης αρμόδια εγκρινόμενα και με βάση τεχνική μελέτη. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει το έργο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών Μεγαλόπολης τροποποιώντας τον προϋπολογισμό.

Φωτογραφία αρχείου
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.