Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2020 (pics,vid)

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2020 (pics,vid)

Ιούλιος 05, 2020 - 18:15
0 σχόλια

Η διεξαγωγή της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου 2020, η οποία αποτελεί την πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων έγινε στις 4 και 5 Ιουλίου.

Τη φετινή διοργάνωση Ανάβασης ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.), με τον αγώνα να προσελκύει τη συμμετοχή 59 οδηγών.

Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου έχει ως επίκεντρο την περιοχή της Αργολίδας & Αρκαδίας και συγκεκριμένα, την Επαρχιακή Οδό Άργους-Τριπόλεως, ενώ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο και 35 χιλιομέτρων από την Τρίπολη. Η διαδρομή έχει μήκος 6,2 χιλιομέτρων, γεγονός που την καθιστά στη μεγαλύτερη του πρωταθλήματος. Λόγω μορφολογίας, καθώς συνδυάζει γρήγορα και τεχνικά κομμάτια σε οδόστρωμα που παρέχει εξαιρετική πρόσφυση, συνιστά πόλο έλξης για τους οδηγούς, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν τη διοργάνωση με την παρουσία τους.

Από πλευράς προγράμματος, οι Χρονομετρημένες Δοκιμές έγιναν το Σάββατο 4 Ιουλίου, ενώ ο κυρίως αγώνας ξεκίνησε στις 10.00 πμ την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Όπως είναι γνωστό, οι χρόνοι των Χρονομετρημένων Δοκιμών δεν προσμετρούν στην κατάταξη της ανάβασης. Ωστόσο, προσφέρουν χρήσιμα συμπεράσματα σε οδηγούς και μηχανικούς, οι οποίοι αναζητούν την ιδανική επιλογή ελαστικών και το καλύτερο δυνατό στήσιμο, ενόψει του αγώνα. Σε αυτό το πλαίσιο, η παρατήρηση των επιδόσεων του Σαββάτου, παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST 170, FST), σταματώντας το χρονόμετρο στο 3:23.85 κατά το τρίτο του πέρασμα. Η μάχη στη Formula Saloon αναμένεται μεγάλη, αφού πέραν του Μάριου Ηλιόπουλου, δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησαν τόσο ο Παναγιώτης Σολδάτος (Lamborghini Huracan, FSA), που ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα περάσματα, όσο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Ferrari 458 Challenge, FSA).

Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου πραγματοποιήθηκε με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων, χωρίς την παρουσία θεατών. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

https://www.argolidaportal.gr/news/45390/anavasi-ahladokampLive timing: www.infomega.gr/live/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.