Ανακοίνωση του Βαγγέλη Γιαννακούρα για τις δημοτικές εκλογές της Τρίπολης

Ανακοίνωση του Βαγγέλη Γιαννακούρα για τις δημοτικές εκλογές της Τρίπολης

Αύγουστος 20, 2010 - 22:21

Ο Ιατρός χειρουργός , Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Γιαννακούρας Βαγγέλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι… «Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε ενοποιημένους δήμους με εκλογικό σώμα που έχει απαιτήσεις για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής του, της πόλης του, του δήμου εν γένει.

Η πορεία και η εξέλιξη του «Καλλικράτη» θα κριθεί σε βάθος χρόνου με κριτήριο την αποτελεσματικότητα απέναντι στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, δεδομένων και των αυξημένων αρμοδιοτήτων των δήμων και κυρίως όμως του πάγιου αιτήματος των πολιτών, πιο έντονο και πιο ορμητικό τη στιγμή αυτή από ποτέ άλλοτε, για διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα, για σεβασμό στους δημότες και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Παρά την αποδοχή από αρκετούς ότι οι δημοτικές εκλογές είναι κυρίως προσωπικές εκλογές, αφού οι δημότες θεωρείται ότι ψηφίζουν με κριτήριο τους επικεφαλείς των συνδυασμών, δεν πρέπει να παραμερίζεται ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών και ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων σε αυτές.

Οι εκλογές χρειάζονται υποψηφίους με προγραμματικό λόγο και ανοιχτό πνεύμα γιατί οι δήμοι έχουν ανάγκη από αξιόπιστα και ακέραια πρόσωπα με όραμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετέχω και εγώ στη διαδικασία για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου του δήμου Τρίπολης στις επερχόμενες εκλογές όπως πάντα με σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και αγάπη για τον τόπο μου.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις