ΑμεΑ Πελοποννήσου προς Θ. Φωτίου: Χρειαζόμαστε δομές και υποστήριξη (vid)

ΑμεΑ Πελοποννήσου προς Θ. Φωτίου: Χρειαζόμαστε δομές και υποστήριξη (vid)

Μάρτιος 01, 2018 - 09:01
0 σχόλια

Την έλλειψη δομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα άτομα με αναπηρία αλλά και την αγωνία των γονιών αυτών των συμπολιτών μας που βλέπουν ότι δεν υπάρχει πρόνοια για τα παιδιά τους όταν εκείνοι θα έχουν φύγει από τη ζωή, υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του ο κ. Καραλής Νικόλαος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρία Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου.

Απευθυνόμενος στην υπουργό κυρία Θεανώ Φωτίου, παρατήρησε ότι δεν ανακοίνωσε η υπουργός μέτρα και δομές για την ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία στην Πελοπόννησο, αλλά επίσης ανέδεξε και την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης και στελέχωσης των ιδρυμάτων και των συλλόγων, που έχουν ως αποτέελσμα να είναι τρομερά δύσκολες οι διαδικασίες πιστοποίησης των ΑμεΑ.

Τα άτομα με αναπηρία στο εξωτεικό αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

«Στην περιφεριακή ομοσπονδία δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη στους συλλόγους, και από τα 10.000 άτομα, πιστοποιημένα είναι μόνο τα 15.»

«Σήμερα δεν μας έχετε βάλει στα προγράμματα και δεν μπορούμε να υποστηριχθούμε. Θέλουμε δομές στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης και κέντρα διημέρευσης. Εμείς οι γονείς των ΑμεΑ κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. 

Πού θα αφήσουμε τα παιδιά μας; Στον δρόμο; Θέλουμε ψυχολόγους και λειτουργούς στις δομές.

«Μπράβο που δώσατε πόρους στο ίδρυμα των Λεχαινών. Ο Δήμος Τρίπολης έχει στο πρόγραμμά του ένα ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

»Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάχη Πελοποννήσου που από το 2011 είναι δίπλα μας, όπως και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, αλλά και τον κ. Στεφανόπουλο και τον κ. Πουλά», είπ, τέλος, ο κ. Καραλής.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.