Επέτειος Άλωσης της Τριπολιτσάς: Ποιοτικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του τόπου και της ιστορίας (vid)

Επέτειος Άλωσης της Τριπολιτσάς: Ποιοτικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του τόπου και της ιστορίας (vid)

Σεπτέμβριος 25, 2019 - 12:45
10 σχόλια

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης στην Τρίπολη.

Για τις εκδηλώσεις της επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς που ήδη έχουν ξεκινήσει μίλησαν ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου σε συνέντευξη που παραχώρησαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Nα αναφέρουμε ότι και εφέτος η παρέλαση για την Άλωση της Τριπολιτσάς θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τζιούμης αρχικά απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Τρίπολης, αλλά και στους επισκέπτες που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να γνωρίσουν μέρη της Τρίπολης που δεν γνωρίζουν, αλλά και να μάθουν ιστορικά στοιχεία για την άλωση.

Αν και έχουμε αναλάβει μόλις λίγες ημέρες τη διοίκηση του δήμου, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς ποιοτικές εκδηλώσεις  που θα αναδείξουν την Τρίπολη, είπε χαρακτηριστικά.

Μπροστά μας έχουμε το 2021 και η Τρίπολη πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Από την επόμενη μέρα από της 198η επέτειο της Άλωσης θα ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, έτσι ώστε τα έργα που θα γίνουν, να μείνουν παρακαταθήκη στον τόπο

«Ελάτε στις εκδηλώσεις για να γνωρίσετε αξιόλογα μέρη και ιστορικές πτυχές του αγώνα που δεν γνωρίζετε»

Η κυρία Καρούνζτου ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο στις εκδηλώσεις και ζήτησε από τον κόσμο της Τρίπολης να στηρίξει τις εκδηλώσεις και να σταθεί δίπολα στον δήμο στις προσπάθειες που κάνει.

Ο κόσμος, οι φορείς, οι σύλλογοι θα μας δώσουν  δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και σίγουρα θα βοηθήσουν με τις ιδέες τους

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης στην Τρίπολη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο / ώρα 8:00 μ.μ.
Εκδήλωση με τίτλο: «Προ των Πυλών της Άλωσης»

Θα εμφανιστεί το 40μελές ΜΙΚΤΟ τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με πατριωτικό πρόγραμμα έξι τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση της κ. Αμαλίας Γούλα.
Ομιλία για την Άλωση από τον κ. Νίκο Γαργαλιώνη. Απαγγελία από την κ. Μάνια Νταϊφώτη.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αμφιθέατρο / ώρα 8:30 μ.μ.

Ο Δήμος Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και οι Εκδόσεις Θίνες σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο του Αργύρη Πετρονώτη,
«Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας»
Θα μιλήσουν οι: Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος Βασίλης Καρδάσης, Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Εύα Γαλανιάδη, δημοσιογράφος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο / ώρα 7:30 μ.μ.
Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος».

Έκθεση Οπλισμού & Παραδοσιακών Φορεσιών της περιόδου 1700-1850 του Σπυρίδωνα Γ. Κατσίρα «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λάλο και το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη.
Παραδοσιακά ακούσματα από μουσικό σύνολο της πόλης.
Μικρό θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα «Πολιτιστική Κληρονομιά».

Διάρκεια Έκθεσης: 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 & 18:00-21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Επετειακή Ομιλία
«Ο ρόλος του κλήρου στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821» από τον Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μελέτιο Κουράκλη, Διευθυντή της Δ/νσης του Θρησκευτικού Σώματος του ΓΕΣ.
Μουσική Συναυλία

Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) με τη συμμετοχή της χορωδίας του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Λιμποβίσι / ώρα 11:00 π.μ.
Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Αναπληρωτή καθηγητή νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Το έπος της Άλωσης της Τριπολιτσάς και ο εμπνευστής του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά σύνολα της Τρίπολης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πλατεία Άρεως / ώρα 8:30 μ.μ.
Μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν η «Θεατρική Ομάδα Τρίπολης» και τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης.
Μουσική επένδυση της εκδήλωσης από το μουσικό σχήμα του Γιώργου Δαλιάνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ
Μητροπολιτικός Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου / ώρα 10:30 π.μ.
Πέρας προσέλευσης επισήμων 10.15 π.μ.
Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας 10:30 π.μ.
Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου
Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλη Καρδάση, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Τις παραμονές του 1821»
Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων & Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη / ώρα 11:15 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Οδός Τάσου Σεχιώτη / ώρα 11:45 π.μ.
Παρέλαση αναπήρων πολέμου, φιλαρμονικών, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, αντιπροσωπειών ιστορικών πόλεων, χορευτικών συνόλων, συλλόγων, των Προσκόπων, των Οδηγών, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πλατεία Άρεως / ώρα 8:30 μ.μ.

Μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση με τραγούδια Νίκου Γκάτσου, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου από τον ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα.
Συμμετέχει η χορωδία «Ορφέας Τρίπολης», καλλιτεχνική διεύθυνση - πιάνο: Γιώργος Παγιάτης.
Καύση πυροτεχνημάτων.
Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης.

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς 2019


10 Σχόλια

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΚΩΣΕΙΣ ΑΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ. ΚΑΙ ΧΑΛΑΤΕ 50,000€ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

19:26 Το ότι ήταν επιτυχημένες το λες εσύ. Εγώ μπορώ να σου φέρω άλλους τόσους που λένε ότι ήταν πεταμένα λεφτά. Αν μάλιστα αναφέρεσαι στο λεγόμενο "χορόδραμα" (σκέτο δράμα χωρίς το χορό), μπορούμε να συζητήσουμε και το πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν. Αληθινό σουξέ. Μέχρι και ο Κολοκοτρώνης θα το ζήλευε..

Anonymous 17:46 Γι' αυτές που δεν θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι βρε ελαφρόμυαλε

@23:29 Κι όμως, αυτά τα καθιερωμένα που απέμειναν, και επομένως μπορούν να συγκριθούν με τα προηγούμενα χρόνια, είναι σαφώς «ο κούκος αηδόνι», βαριδόμυαλε. Άμα θέλεις αποδείξεις και λεπτομέρειες και συγκρίσεις, είμαι στη διάθεσή σου. Υπάρχουν σε σχετικό σημερινό άρθρο εδώ. Μικρότερες ποσότητες και κυρίως ποιότητες, με μεγαλύτερες χρεώσεις. Αλλά αν τα γράψω φόρα παρτίδα εδώ, θα τα κόψει ο Μπόγρης που σας προστατεύει απ' ότι φαίνεται προς το παρόν.

Anonymous 02:03 "Μας" προστατεύει; Και τι τον έχουμε; Μπαμπά ή ξάδερφο; Τράβα για ύπνο τώρα γιατί είναι αργά. Μάλλον όμως ξυπνάς στις 11 και πας κατευθείαν για τσιγάρο και φραπέ τεμπελχανά

@2:03 Όλοι "εμείς" λοιπόν που "μας" προστατεύει ο φύλακας-άγγελος Μπόγρης, προς το παρόν όμως, γιατί υποννοείς ότι η προστασία του προς "εμάς" θα λάβει τέλος οσονούπω, σε στέλνουμε να πας εκεί που ξέρεις. Ναι, καλά κατάλαβες πανέξυπνε σχολιαστή της φάπας. Για να μην το γράψουμε φόρα-παρτίδα και το κόψει ο Μπόγρης που "μας" προστατεύει..

Το τι κάνω στη ζωή μου και πότε πίνω καφέ κι αν είμαι πανέξυπνος ή όχι, παπαγαλάκια, είναι δικό μου θέμα, όπως και το τι κάνετε εσείς στη ζωή σας είναι δικό σας. Οι αναθέσεις του δημάρχου όμως είναι δημόσιο θέμα και μας αφορά όλους. Για την ταμπακέρα λοιπόν ούτε κουβέντα δεν κάνετε. Ελάτε το πρωί άμα θέλετε στην υπηρεσία ή ψάξτε τη διαύγεια, να δείτε τις περσινές και τις φετινές αναθέσεις για τα ίδια πράγματα και μετά ξαναμιλάμε. Όσο για το Μπόγρη, ξέρω τι λέω... έχει κόψει σχόλια που δεν είδατε ποτέ κι έλεγαν τα πράγματα με ονοματεπώνυμα...

@15:48 αχ αγάπη μου, ανέλαβες τώρα και εκπρόσωπος τύπου του δημάρχου; Όπως βλέπω σε όλα τα άρθρα τρέχεις να υπερασπιστείς τη νέα δημοτική αρχή. Αν είσαι σύμβουλος του κ. Τζιούμη, χαίρομαι ιδιαίτερα. Και καμαρώνω που η αγάπη μου ανέρχεται και εμπλέκεται στα κοινά πιο θεσμικά. Για να έχω και γω μια άκρη στο δημαρχείο αν χρειαστεί, ποτέ δεν ξέρεις. Πρόσεξε μόνο, γιατί ο τρόπος γραφής σου θα «χρεώνεται» στο νέο δήμαρχο, και δεν ξέρω αν θέλει να «ταυτίζεται» με τις ειρωνίες, τα βρισίδια και τη γλώσσα που χρησιμοποιείς, γιατί έτσι όπως τα χώνεις παντού, δεν σε συμπαθούν εδώ μέσα. Μόνο εγώ σ' αγαπώ!

18:56 = Ο κλασικός σαλτιμπάγκος σχολιαστής που βλέπει προστάτες, παπαγαλάκια και άλλα εξωτικά πτηνά και ζώα, όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί του. Πιο κλασικός και πιο σαλτιμπάγκος, πεθαίνεις..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.