Αλογοσκούφης: Μετανιώνω για τη δήλωση του 2008 ότι η οικονομία ήταν θωρακισμένη

Αλογοσκούφης: Μετανιώνω για τη δήλωση του 2008 ότι η οικονομία ήταν θωρακισμένη

Μάρτιος 01, 2024 - 09:00
3 σχόλια

Στο πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» βρέθηκαν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευκλείδης Τσακαλώτος και κλήθηκαν να απαντήσουν για ποιες αποφάσεις τους ματάνιωσαν.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αναφερόμενος στην περίοδο που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Ανησυχούσα για την οικονομία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα. Ήδη από το 2004 υπήρχε ανησυχία. Το κύριο ζητούμενο ήταν να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών. Αυτή η εμπιστοσύνη χάθηκε από το 2009 και μετά».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «στην περίοδο μετά τη Μεταπολίτευση, το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ήταν πρόβλημα αδυναμίας των κυβερνήσεων να προωθήσουν μακροπρόθεσμα επωφελείς μεταρρυθμίσεις. Δεν έγινε αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και αυτό το ζήτημα είναι θεσμικό. Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις έπαιζαν τον ρόλο του τροχονόμου στη Μεταπολίτευση.
Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν ρηχές».

«Θα επανέλθει κάποια στιγμή ο εφιάλτης του χρέους, όχι σήμερα, όχι αύριο, αλλά αργότερα, αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.

«Οι κυβερνήσεις σκέφτονται “γιατί να φάω εγώ το πολιτικό κόστος;” Δεν έχουμε βρει τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Η σημερινή κυβέρνηση έχει μια ιστορική ευκαιρία. Παίζει στο γήπεδο μόνη της. Αν κι αυτή η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, τότε δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να βρούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ποια απόφαση μετανιώνει, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε τη δήλωσή του το 2008 ότι η «ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη».


3 Σχόλια

Σου πήρε 16 χρόνια να το καταλάβεις; Πόσο πουθενάδες μας κυβερνουνε χρόνια τώρα

Τα νεώτερα λένε ότι το γιό τού Γιωργάκη τόν διόρισε ο νέος δήμαρχος Δούκας διευθυντή τού εθνικού κήπου. Καί βέβαια η κόρη τού μακαρίτη Μπέη δημοτική σύμβουλος με αρμοδιότητες. ΠΑΣΟΚοι, ο λύκος δεν αλλάζει τομάρι, συνέλθετε!!

Πού είσαι εξαφανισμένος Αλογοσκούφη;;; Σε ζώσαν οι τύψεις;;; Ξέρεις, όσοι είναι εξαφανισμένοι, κατι έχουν να κρύψουν, λέει ο λαός...... καί είσαστε αρκετοί!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.