Αλλάζει την πολιτική ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «επικοινωνιακή καταιγίδα» με τη Χρυσή Αυγή

Αλλάζει την πολιτική ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «επικοινωνιακή καταιγίδα» με τη Χρυσή Αυγή

Οκτώβριος 09, 2013 - 12:22

Έντονη κριτική για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, την ίδια ώρα που επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα με το κατοχικό δάνειο, ψάχνοντας νέα μέτωπα σύγκρουσης με τις μνημονιακές δεσμεύσεις
Προσπάθεια να μετακινήσει το ενδιαφέρον της πολιτικής αντιπαράθεσης από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που σχεδόν «μονοπωλεί» το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, προς κρίσιμα θέματα της οικονομίας και κοινωνίας καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου έχουν μεν στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας το θέμα με την ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, όμως εκτιμούν ότι γύρω από αυτή εξελίσσεται και μία «επικοινωνιακή καταιγίδα», κυβερνητικής έμπνευσης, που έχει στόχο να επισκιάσει την ουσία των επιπτώσεων από την πολιτική του μνημονίου και τα νέα μέτρα, που έρχονται.

Γι’ αυτό και περνούν στην αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα:

Πρώτον, «έστησαν» έντονη κριτική για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ. Πέρα από την βασική θέση ότι η «κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ουράς με το Ισραήλ», ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ευθέως ότι το ταξίδι και οι χειρισμοί του κ. Σαμαρά εντάσσονται σε οποιαδήποτε «εθνική προσπάθεια», όπως ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μία προσπάθεια που είναι πραγματικά «εθνική» δεν μπορεί να υπονομεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μία προσπάθεια που είναι πραγματικά «εθνική» δεν μπορεί να υπονομεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση Σαμαρά ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κατανοήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο τύπο του κόμματος.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα με το κατοχικό δάνειο, κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι ευθυγραμμίζεται με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με δήλωσή τους οι βουλευτές του κόμματος Μανώλης Γλέζος και Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζουν ότι «ο Στουρνάρας με την τοποθέτησή του αυτή αφήνει εκτεθειμένους τόσο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο όσο και το νυν Υπουργό Εξωτερικών  Ευάγγ. Βενιζέλο» και κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών ότι συνεχίζει την «πολιτική της εθελοδουλίας απέναντι στις Γερμανικές κυβερνήσεις, που κρατεί τα τελευταία 75 χρόνια».

Επισημαίνουν δε ότι «η συγκυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επί του θέματος και η ΝΔ να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της  διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που είχε ζητήσει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής».

Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναδείξει τα νέα μέτωπα σύγκρουσης με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση των εταιριών νερού.

Την Πέμπτη το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα την πώληση των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

πηγή:protothema.gr
 

Ειδήσεις: