Το «αλαλούμ» των δασικών χαρτών στο ΔΣ Τρίπολης

Το «αλαλούμ» των δασικών χαρτών στο ΔΣ Τρίπολης

Μάρτιος 14, 2017 - 22:01
1 σχόλια

Το θέμα των δασικών χαρτών έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Τζιούμης στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, το οποίο συζητήθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης 14 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, στο προηγούμενο ΔΣ είχε έρθει ένα θέμα για τους δασικούς χάρτες και είχε αποσυρθεί, πέρασε ένας μήνας και οι εξελίξεις και οι προθεσμίες τρέχουν. «Εμείς έχουμε φτιάξει ένα ψήφισμα και ζητώ να ψηφιστεί από το Σώμα», είπε.

Το ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Το ΔΣ Τρίπολης ψηφίζει ομόφωνα ότι πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, καθώς έτσι όπως έχει έρθει είναι ως φοροεισπρακτικό μέτρο και έτσι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης, ζητούμε παράταση 6-8 μηνών και να μειωθεί το τέλος είσπραξης κατά 60%.

Δεν πρέπει τα αγροκτήματα να μετατραπούν σε δασική έκταση και πρέπει να υπάρξουν ευνοϊκοί όροι κατά την ένσταση.

Ο πρόεδρος κ. Κακλαμάνος μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να γίνει αύριο Τετάρτη μια συνάντηση έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Έπειτα ο κ. Τσιαμούλος παρενέβη, λέγοντας: «Σε αυτή την αίθουσα ήμασταν όλοι όυαν συζητήθηκε το θέμα των δασικών χαρτών, είναι ένα θέμα που απασχολεί τη χώρα μας. Είχαμε όλοι εδώ καταθέσει διάφορες απόψεις. Άκουσα το ψήφισμα του κ. Τζιούμη αλλά μπορεί να βελτιωθεί, όπως με αναφορές στους κτηνοτρόφους».

Και ο  κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει ψήφισμα, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Το Σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι θα σταλεί ψήφισμα, το οποίο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί μετά από τη διαπαραταξιακή συνεδρίαση.

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δηλ. για το αλαλούμ του ασφαλιστικού γιατί είστε αναρμόδιοι, μόνο οι καταπατητές ψηφίζουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.